Sparanghel a la dijonaise

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 17 Mar 2018 | 2979 vizualizari

 

Friptura se poate inlocui cu ciuperci la gratar, in zilele in care tinem post.

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet din vin
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 2 linguri maioneza
  • ceapa verde tocata marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel a la dijonaise:

Se curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase. 

Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot.  Se sareaza apa si se pune sparanghelul in apa. Se reduce focul, se pune capac si se fierbe 10 minute. Se scurge apa si se trece sparanghelul printr-un jet de apa rece pentru a intrerupe procesul de fierbere. 

Se aranjeaza pe un platou. Se amesteca bine cu telul uleiul, otetul si mustarul. Se adauga maioneza si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se toarna sosul de mustar peste sparanghel, deasupra se presara ceapa verde tocata si se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel a la dijonaise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta