Desert gogosi poloneze- Paczki

de Catalina L in Prajituri, 18 Mar 2018 | 5111 vizualizari

 

Pączki sunt gogosi rotunde traditionale poloneze.
Pot fi umplute cu dulceata de capsuni sau de trandifiri sau pot fi servite simple pudrate generos cu zahar. 
La fel de bune ca si gogosile noastre :)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/gogosi-poloneze-paczki.html

 

INGREDIENTE

  • 350-375g de faina
  • 1 varf de sare
  • 80 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 20 g de unt topit
  • 12 cl de lapte caldut
  • 15 g de drojdie proaspata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi poloneze- Paczki:

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar.

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati.

Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia.

Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic.

Adaugati un pic de faina daca trebuie.

Acoperiti aluatul si lasati la cald sa-si dubleze volumul timp de 2h 30.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati cercuri de 8-10 cm.

Lasati-le sa creasca din nou timp de 1 ora.

Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile pe fiecare parte.

Le scoateti pe hartie absorbanta si le dati prin zahar pudra.

Serviti imediat ! Alte retete de gogosi aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi poloneze- Paczki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana