Ciorba de fasole pastai

de RODIMUR in Ciorbe, 19 Mar 2018 | 4373 vizualizari

 

În această perioadă mare de post, trebuie să ne punem creativitatea și îndemânarea culinară la lucru, pentru a face mâncăruri cât mai gustoase și diversificate, numai pe bază de legume. Așa este și această ciorbă de fasole păstăi, în care am folosit multe legume pe care le-am pus din toamnă la conservat. Acum ne prind tare bine...!
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă de fasole păstăi.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de fasole păstăi de la congelator
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mică
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași (unul verde și unul roșu)
  • 2 roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit legumele
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai:

Fasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie puțin.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc peste ceapă. 

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de nervuri, după care se taie cubulețe și se călesc peste celelalte legume.

Roșiile se spală, se taie mărunt, de asemenea și se călesc și ele, în tigaia în care sunt toate celelalte legume.

Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun în oala în care păstăile sunt aproape fierte. Se lasă ochiul la foc iute și se spumuiește când trebuie.

După două-trei clocote, când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă legumele călite.

Se curăță usturoiul, se taie mărunt și se adaugă în oala de ciorbă. Se condimentează cu sare și piper.

Se aleg, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel.

După încă un clocot, se oprește focul de la aragaz, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul peste oală, iar ciorba se servește după 15 minute, eventual cu ardei iuți murați în oțet.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară.

2

Legumele pot fi și fierte direct în oală, dar ciorba este mai bună, dacă se călesc în ulei.

3

Adăugați cartofii la fiert, când păstăile sunt aproape fierte.

4

Spumuiți, când este necesar!

5

Adăugați pătrunjelul tocat, la sfârșit, după ce ați oprit focul de la aragaz.

6

Lăsați ciorba să se odihnească un sfert de oră, înainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (10)

RODIMUR 1

20.03.2018, 21:11

Așa este, Madi! Mulțumesc frumos!

elucubratiiculinare 1

21.03.2018, 09:08

buna ciorbita

navidad_2017 1

21.03.2018, 09:17

Delicioasa, sanatosa si hipocalorica... Numai buna pentru "tratat" hipovitaminozele si excesul ponderal posthibernale! Multumim ptr idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra de iarna