Tort Valurile Dunarii
Postat de: Alepaty in Torturi1. Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C. 2.Se tapeteaza o forma de tort de 20 cm sau chiar 2, daca aveti daca nu faceti pe rand, cum am facut eu.. deci se tapeteaza cu hartie de...Citeste continuarea
Tarta cu praz si branza de capra
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper. ...Citeste continuarea
Trandafiri din mere
Postat de: nico_nico in DulciuriMerele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.Apoi, se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu 2 linguri de zahar...Citeste continuarea
Turte cu cartofi
Postat de: sufletista in SandvisuriIntr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa...Citeste continuarea
Terina rapida de ficat de pui
Postat de: RuxyRux in Ficat1. Ficateii se spala, se scurg, se curata de pielite, se trag la tigaie in ulei pana sunt pe trei sferturi facuti, se intorc intre timp de cateva ori. 2. Se pune ceapa tocata alaturi de...Citeste continuarea
Tocanita de caprioara foarte...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCum se prepara Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu legume
Postat de: silvianart in PorcCeapa am calit-o intr-o lingura de ulei, peste care am pus carnea si-am lasat-o 5 min. la foc moderat. Intre timp, am pasat in blender, gogosarul murat, zaharul brun, mustarul, 2 linguri ulei,...Citeste continuarea
Tort cu fructe de padure
Postat de: sufletista in TorturiBlatul Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa...Citeste continuarea
Tiramisu reteta fara ou
Postat de: Bunica in PrajituriTiramisu reţetă originală Pregătește cafeaua și las-o la răcit. Când s-a răcit, pune în ea o lingură de Amaretto. Mixează frișca + zahărul pudră până sta...Citeste continuarea
Tort cu visine
Postat de: Bunica in TorturiAm folosit o tavă de copt dreptunghiulară, cu inel detașabil. Blatul Se mixează ouăle cu un praf de sare si zahărul. Când compoziția stă pe teluri, se scot telurile ....Citeste continuarea
Turta dulce fara miere
Postat de: katty in DulciuriIntr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam...Citeste continuarea
Tort
Postat de: silvianart in TorturiIntr-un bol, am mixat 8 albusuri cu un praf de sare, peste care am adaugat 8 linguri de zahar tos, dupa un timp am adaugat si zaharul vanilat. Am pus si galbenusurile pe care le-am mixat la...Citeste continuarea
Tort cu cirese si crema de...
Postat de: sufletista in TorturiBlat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,...Citeste continuarea
Tort din salata de boeuf light
Postat de: ladydi in SalatePunem la fiert carnea si cartofii intregi si curatati in oale diferite. Dupa ce luam toata spuma de la carne, adaugam ceapa, morcovii si telina. Cand sunt fierte carnea si legumele, le...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si banane
Postat de: VanessaAli in TorturiCrema: Cu o seara inainte, pregatim compozitia pentru crema (sau cu cel putin 5 ore). Procedam astfel: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand...Citeste continuarea
Tarte umplute cu humus cu avocado,...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriDaca aveti naut din conserva cum am avut eu, il puneti la scurs, pana pregatiti celelalte ingrediente. Daca aveti crud, il fierbeti din timp si il lasati sa se raceasca si sa se scurga....Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală–...
Postat de: Zamfira in PrajituriTiramisu reţetă originală Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom. Batem frișca naturală cu mixerul până când...Citeste continuarea
Tarta cu branza dulce
Postat de: ctlina in DulciuriAluatul dulce: În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand...Citeste continuarea
Turta dulce cu pere
Postat de: ctlina in DulciuriStingeti bicarbonatul cu sucul de lamaie. La robot sau cu un mixer, amestecati ouale intregi cu zaharul. Adaugati mierea, uleiul treptat si crema de mascarpone. Incorporati aromele, laptele,...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si gem de zmeura
Postat de: CameliaComan in TorturiBlat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...Citeste continuarea
Trigoane cu mere
Postat de: MotanLaOale in PrajituriFoile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand...Citeste continuarea
Tort cu clementine si migdale
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: mixam albusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se formeaza o bezea ferma. Adaugam esenta de migdale, mixam pana la incorporare. Adaugam faina de migdale si faina de...Citeste continuarea
Tochitura a la Motan
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10...Citeste continuarea
Toba de pasare
Postat de: ladydi in CurcanDezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc, sare si piper dupa gust. Adaugam usturoiul pisat si pudra de gelatina si amestecam bine....Citeste continuarea
Tort cu fructe
Postat de: sufletista in TorturiPrima data, pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul,...Citeste continuarea
Tort cu frisca, iaurt si fructe
Postat de: cristinutanicolita in TorturiDam drumul la cuptor. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul, galbenusurile. Punem si faina cu praful de copt amestecând cu o spatula sau lingura de...Citeste continuarea
Tarta cu portocale
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Tava pentru tarta o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste....Citeste continuarea
Tort Vasile
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga...Citeste continuarea
Tarta cu jeleu de mango si crema de...
Postat de: katty in DulciuriPentru blat, separam galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare, pana capata consistenta unei smantani groase....Citeste continuarea
Tort cu mere si ananas
Postat de: katty in TorturiMixam zaharul si ouale pana isi dubleaza volumul si se albesc. Turnam uleiul, mixand in continuare. Adaugam merele rase, dupa ce le-am decojit, apoi faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Tort de Craciun
Postat de: privatelaura in TorturiIngredientele trebuie ținute minim o oră la temperatura camerei. Se pornește cuptorul, la 180 grade C.Se pregătesc două forme de copt, cu diametru egal, însă dacă acest lucru...Citeste continuarea
Tarte cu zacusca de ciuperci si bacon
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriTaiem feliile de bacon pe jumatate. Tapetam fiecare tarta cu cate jumatate de felie de bacon si o umplem cu zacusca. Decoram cu frunze de patrunjel si servim. Pofta buna! Citeste continuarea
Tort cu crema de lapte condesat
Postat de: sufletista in TorturiBlat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam...Citeste continuarea
Tort cu crema de ness si aroma de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma....Citeste continuarea
Traistute sarate umplute cu crema...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriTocam ceapa, somonul si burta de somon marunt. Amestecam cu crema de branza si cu caperele.Taiem aluatul in patratele pe care le intindem cu sucitorul. Punem 1/2 lingurita de umplutura,...Citeste continuarea
Traistute dulci umplute cu...
Postat de: ladydi in DulciuriTaiem aluatul in patratele pe care le intindem cu sucitorul. Punem cateva bucatele de ciocolata cu menta si cateva seminte de dovleac, apoi unim marginile opuse ale patratului si presam...Citeste continuarea
Tort cu aroma de cafea si crema de...
Postat de: aliliana in TorturiBlat: Zaharul, cacaua, praful de copt se amesteca bine. Peste aceastea, se adauga apa fiarta, se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece. Se adauga cafeaua...Citeste continuarea
Tort cu nuca si crema de ciocolata...
Postat de: aliliana in DulciuriBlatul: Galbenusurile celor 3 oua se amesteca cu 25 de grame de zahar si se amesteca pana ce devin o crema, peste care se adauga coaja de lamaie. Albusurile (de la cele 3 oua si...Citeste continuarea
Tort 2017
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat, topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Separat, mixam galbenusurile cu praful de sare. Peste galbenusuri, adaugam ciocolata topita cu...Citeste continuarea
Tarta aperitiv
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriBatem ouale si laptele, adaugam faina si praful de copt in ploaie si amestecam cu un tel. Urmeaza branza, carnea si maslinele taiate marunt, ciupercile, ceapa si ardeiul maruntit. Condimentam si...Citeste continuarea
Tort Feerie de An Nou
Postat de: Ina in TorturiPentru inceput pregatim piersicile aromate: Scurgem siropul de la doua borcane de compot de piersici , iar fructele le tocam cubulete. Punem cubuletele de piersici intr-o cratita si...Citeste continuarea
Tarte aperitiv cu pasta de ciuperci
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCele 6 cosulete pentru tarte le pregatim cum am explicat aici . Pasta de ciuperci: Punem ingredientele intr-un blender si pasam pentru a obtine o pasta omogena . Cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Tarte aperitiv cu pasta de ton
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCele 6 cosulete pentru tarte le pregatim cum am explicat aici. Pasta de ton : Punem ingredientele (mai putin castravetele) intr-un blender si pasam pana obtinem o pasta omogena cu care...Citeste continuarea
Tort cu crema de unt, mascarpone si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Intr-un bol se pun ouale si se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixarea timp de 8-10 minute, pana isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Faina...Citeste continuarea
Tort 26
Postat de: CameliaComan in DulciuriBlat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...Citeste continuarea
Tort 23
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul...Citeste continuarea
Tort egiptean
Postat de: Ina in TorturiBlat : Prajim nucile si le macinam la robot. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata. Punem amestecul intr-o forma de...Citeste continuarea
Tort cu nuca de cocos
Postat de: Oana in DulciuriIncalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul Mixeaza...Citeste continuarea
Tort Pavlova cu ciocolata
Postat de: Bucataras in Torturi1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din...Citeste continuarea
Tarta cu lamaie
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat : aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina, zaharul, praful de sare. Se mixeaza...Citeste continuarea