Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

de BakeUpArtist in Dulciuri, 14 Ian 2017 | 2650 vizualizari

 

Întotdeauna mi-a plăcut combinația dintre mere și cremă de brânză, cred că se vede și din istoricul postărilor mele. Merele aduc prospețimea, iar brânza vine cu textura cremoasă care nu te lasă să te oprești din mâncat. De data aceasta, am încercat ceva nou, am făcut unt de mere, pe care îl pot conserva la borcan, să păstrez și pentru data viitoare.   

 

INGREDIENTE

Unt de mere

  • 1 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 h zahar

Blat tarta

  • 120 g unt gras
  • 250 g faina
  • 80 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri apa rece
  • un praf de sare

Crema de mascarpone

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smanatana lichida
  • 2 linguri frisca nebatuta
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone:

 

Unt de mere

 Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă.  Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când. După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă. Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase. Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent. În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă.

Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine. Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește.

 Blat de tartă

  Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider. Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare. Apoi, se adaugă și cele 3 linguri de apă.  Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute. Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță.

Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini. 

Crema de Mascarpone

Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră. Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine. La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă. 

Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta exotica