INGHETATA DE LEVANTICA

de Roda in Dulciuri, 24 Iun 2009 | 6167 vizualizari

 

Este o reteta naturala, fara colorant ,un deliciu al naturii pentru o vara insorita.

 

INGREDIENTE

  • 20g.flori de levantica(proaspete),
  • 250ml. lapte,
  • 250ml. apa,
  • 200ml. frisca,
  • 150g.zahar;
  • Pentru ornat:
  • frisca;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE LEVANTICA:

1.Se spala florile de levantica;se fierbe apa cu laptele si cu zaharul,se adauga 20g. flori de levantica.Se lasa sa se infuzeze in cratita acoperita 5 ore.

2.Se filtreaza pentru a se retine florile de levantica.

3.Intr-un bol ,se bate frisca si se incorporeaza in laptele parfumat cu levantica.Se pune la congelator pentru 1 ora.Se amesteca de mai multe ori pentru a preintampina formarea de ace de gheata.

4.Se serveste in cupe pentru inghetata si ornata cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE LEVANTICA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si visine