A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Branza iute cu mirodenii

Postat de: artistique in Aperitive / Garnituri

Se ia branza telemea si se taie cubulete mici.O punem intr-un vas si o zdrobim pana devine marunta, aproape insesizabila. Luam branza bulgarasi ,adaugam peste ea smantana si amestecam bine pana...Citeste continuarea

Basket muffins cu zmeura si ananas

Postat de: adnia in Prajituri

Cum eu tocmai facusem un minunat suc de ananas si zmeura, nu puteam sa arunc pulpa frucetlor, asa ca m-am decis sa o transfrom intr-un desert. Zis si facut! Am luat pulpa stoarsa bine de suc,...Citeste continuarea

Bors de fasole rosie

Postat de: ianculubita in Ciorbe

In olita cu ulei incins calim ceapa taiata marunt, ardeiii la fel, morcovul dat pe razatoare. Dupa cateva minute adaugam si rosiile taiate sau date la blender. Lasam sa se caleasca totul, adaugam...Citeste continuarea

Bautura rece, cu lapte si banana...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Bauturi

Taiem banana felii. O punem pe o farfurie si o bagam la congelator. Lasam minim 4 ore (eu am lasat de seara pana dimineata). Punem bucatile de banana congelata in vasul mixerului de mana,...Citeste continuarea

Batata Bi Kezbera

Postat de: caroline in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie cuburi. Se pune o tigaie cu ulei si cand acesta s-a incins,punem cartofii la prajit.Presaram sare. Separat amestecam usturoiul...Citeste continuarea

Biscuiti cu frisca si fulgi de migdale

Postat de: andaoana in Prajituri

Pentru inceput mixam untul cu zaharul pana se omogenizeaza bine . Adaugam oul , frisca ( eu am folosit smantana pentru frisca, dar merge si cu frisca vegetala ) , sarea si vanilia si mixam in...Citeste continuarea

Briose cu stafide si ciocolata

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un vas spargem cele 2 oua,adaugam zaharul si zaharul vanilat apoi mixam bine,pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul ca la maioneza si omeogenizam bine,apoi turnam laptele.Separat amestecam...Citeste continuarea

Briose cu visine

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

pentru 18 briose : Ouale se pun intr-un vas si se bat cu zaharul pana se albesc. Se adauga iaurtul si margarina (care a fost tinuta inainte la temperatura camerei). Se poate folosi...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Am taiat rondele dovleceii si am presarat peste ei sare si piper,apoi i-am adaugat intr-un vas in care am batut 2 oua. Am uns cu unt o tava micuta (mai mica decat cea de la aragaz) si am asezat un...Citeste continuarea

Briose si chec din albusuri cu capsuni

Postat de: angyb in Prajituri

Batem spuma albusuri dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam uleiul ,faina alba si praful de copt si amestecam de sus in jos .  Impartim in 2...Citeste continuarea

Brodet od riba(Tocana de peste)

Postat de: camelia75 in Peste

1.Curatati,spalati si lasati pestele la scurs.Taiati pestele bucati potrivite si sarati-l dupa gust.Treceti bucatile de peste prin faina. 2.Prajiti pestele in ulei incins la foc mare timp de 2...Citeste continuarea

Budincă de paste cu dulceața de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se amestecă brânza cu telemeaua, smântâna, ouăle, dulceața de morcovi( rețeta aici: ...Citeste continuarea

Borș cu carne de pasăre și...

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt si cacao

Postat de: nilgun in Dulciuri

Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul. Se adauga oul, esentele, praful de copt si se mixeaza. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. se imparte luatul in 2, una din parti se amesteca cu...Citeste continuarea

Bruschete cu ciuperci,oregano si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ciuperciile se scurg de zeama,si se taie in bucatele mai mici. Se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline,adaugam condimentele si lasam la foc mic. Se piseaza si usturoiul...Citeste continuarea

Biscuiti cu nuca si dulceata de caise

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Untul se amesteca cu zaharul si praful de copt. Se adauga restul ingredientelor si obtinem un aluat pe care-l vom tine pentru o ora la rece. Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa...Citeste continuarea

Briose cu caise si ciocolata

Postat de: andaoana in Prajituri

Pornim cuptorul la 180 grade. Ouale cu zaharul si zaharul vaniliat se pun intr-un bol si se mixeaza pana cand se fac spuma , se adauga in fir subtire uleiul ( ca si la maioneza); se amesteca...Citeste continuarea

Biscuiti cu tarate de ovaz

Postat de: andaoana in Prajituri

Aprindem cuptorul la 180 grade, tapetam o tava cu hartie de copt . Intr-un castron punem toate ingredientele , le amestecam bine si formam din el bilute pe care le punem in tava. Dupa...Citeste continuarea

Briose cu visine si ciocolata

Postat de: FlaviaD in Prajituri

Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am...Citeste continuarea

Bame in sos de rosii

Postat de: ianculubita in Conserve

Bamele curatate,spalate,taiate in bucati mai mici,le punem in vasul cu bors si sare sa fiarba 5 minute;le strecuram,la fel le punem in apa rece apoi in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii...Citeste continuarea

Bruschetta – specialitate de casa

Postat de: FlaviaD in Piine

Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faiana alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina,...Citeste continuarea

Budinca de paste cu urda de bivolita

Postat de: babi5 in Penne

Am pus pastele la fiert intr-o oala cu apa clocotita  cu sare ,am respectat termenul de fierbere 12 min. Apoi le-am strecurat  Intr-un castron am amestecat oul cu putina...Citeste continuarea

Briose cu ciuperci,porumb si...

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se taie ciupercile marunt,se pun intr-un castron,apoi se adauga ouale batute,codimentele,untul,jambonul,cascavalul razuit .Se freaca mascarpone cu laptele si se pune peste ingrediente iar la...Citeste continuarea

Budinca de cartofi

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legume

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se pun in strecuratoare , la scurs. Smantana, ouale , sarea , piperul si mararul se amesteca toate...Citeste continuarea

Bors cu costita de porc

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Costita portionata, spalata, o punem in oala sa se opareasca pentru cateva minute. O scurgem, o spalam, o punem din nou la fiert cu apa rece, 1 lingurita cu sare si zahar. Daca se mai formeaza...Citeste continuarea

Budinca de paste la cuptor

Postat de: Elena_Daria in Paste

Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare si lingurita de ulei. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele si lasam sa fiarba 8-10 minute. Intr-un bol punem branzica, 2 oua, sare dupa...Citeste continuarea

Budinca de paste in vas Zepter

Postat de: camelia75 in Fusilli

1.Fierbeti pastele conform instructiunilor dupa ambalaj,apoi le treceti prin jet de apa rece.Puneti-le la scurs. 2.Bateti ouale,apoi adaugati branza,smantana,zaharul vanilat,zaharul...Citeste continuarea

Biscuiti Oreo

Postat de: xana in Dulciuri

Am pus cuptorul la incalzit, la 170ºC. Se amesteca bine faina, cacaua, bicarbonatul, praful de copt, zaharul si sarea. Apoi cu ajutorul mixerului se incorporeaza margarina si apoi oul pana...Citeste continuarea

Bulion de rosii

Postat de: aliliana in Bulion

Rosiile se spala, se curata de partea verde si sa trec prin separator.  Se pun la fiert. Cand inca nu a dat in clocot compozitia, trag apa cu un furtunas. Evit astfel sa fierb mai mult timp...Citeste continuarea

Biscuiti cu nuca de cocos

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Amestecam zaharul cu untul si oul. Mixam bine si adaugam bicarbonatul dizolvat in  laptele de cocos. Amestecam si treptat adaugam faina pana devine o compozitie usor de modelat. Dam aluatul...Citeste continuarea

Briose fluturas

Postat de: lilik in Prajituri

Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,zahararul,vanilina si un praf de sare) si in alt bol amestecati ingredientele lichide(iaurtul,oul,uleiul). Adaugati...Citeste continuarea

Budinca de branza de vaci cu orez

Postat de: petruta_ionela84 in Dulciuri

Punem laptele  la fiert cand fierbe adaugam orezul si mai lasam pt cca 25 de minute la foc mic Dupa ce s-a racit adaugam orezul in branza de vaci, amestecam, adaugam ouale si amestecam...Citeste continuarea

Budinca cu dovlecei si branza

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

   Se unge un vas termorezistent cu unt. Dovlecelul se curata si se feliaza rondele. Intr-un castron se amesteca ouale cu branza, piperul, praful de usturoi si patrunjelul. Se pune un...Citeste continuarea

Bulete de branza cu marar si chimen

Postat de: Monica1997 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca branza dulce cu urda si branza topita,apoi se adauga chimen si mararul tocat marunt. Se potriveste de sare apoi se fac bilute asemanatoare usor perisoare sau chiftelute mai mici. Dupa...Citeste continuarea

Biscuiti cu portocala

Postat de: Alina26 in Prajituri

1.Puneti intr-un bol faina,amidonul alimentar,zaharul pudra,coaja de lamaie si margarina,si mestecati bine.(le puteti pune si intr-un robot). 2.Adaugati cele doua oua si zeama de portocal si...Citeste continuarea

Budinca de orez cu nectarine

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un vas punem la fiert orezul cu lapte,smantana,zahar,mirodeniile si lasam pe foc 20-25min apoi dam deoparte;in alt vas punem nectarinele curatate de coaja,taiate cubulete si 2linguri...Citeste continuarea

Burritos cu carne tocata

Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carne

Margarina se pune la topit intr-o tigaie. Ardeiul gras se taie cubulete si se pune la calit .Se adauga carnea tocata. Rosiile se toaca marunt si se pun in tigaie peste carne.Se lasa sa se...Citeste continuarea

Bilute din biscuiti cu ciocolata si...

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Mie imi place sa simt biscuitele crocant langa ciocolata asa ca nu i-am mai stropit cu lapte sau alte lichide.I-am sfaramat cu un ciocan (am avut din aia de la scoala stransi de nepoteleul meu si...Citeste continuarea

Biscuiti digestivi

Postat de: gabrielacuisine in Mancare copii

Punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare intr-un castron. Adaugam untul la temperatura camerei si framantam cu mana pana il incorporam. Adaugam laptele rece si...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: butoiaurora76 in Prajituri

Se pregatesc 12 forme din hartie pe o tava si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se amesteca bine cu o lingura intr-un bol ingredientele uscate. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se...Citeste continuarea

Budinca de dovlecel

Postat de: Poliana in Aperitive / Garnituri

Orezul il spalam in cateva ape apoi il fierbem intr-un litru de apa (cu putina sare) timp de 15-20 de minute. Il lasam la scurs.  Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu...Citeste continuarea

Bruschete cu șuncă și Camembert...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Feliile de pâine se prăjesc la prăjitor, tigaie sau cuptor. Apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline, se așează un strat de șuncă, camembertul feliat și se dă la cuptorul cu...Citeste continuarea

Briose cu cirese, crema mascarpone...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Ouale (de la temperatura camerei) le separam, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si...Citeste continuarea

Branza marinata pane

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Marinam branza o ora intr-un amestec de ulei de masline , turmeric, oregano, busuioc. Pregatim 3 farfurii una cu oul batut, una cu faina si una cu pesmet. Luam fiecare bucata de branza o...Citeste continuarea

Burgeri cu sos

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Carnea de vita se amesteca cu cea de porc,se pun condimentele si se formeaza burgeri rotunzi si turtiti.Se pun pe o farfurie. In tigaie punem untul si bucatiile de burgeri impreuna cu untul.Se...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: nilgun in Ciorbe

Morcovii, radacina de patrunjel, cepele, ardeii se taie marunt si se calesc in cele 2 linguri de ulei.  Se adauga apa si se fierbe aproximativ 20 de minute.  Pestele se spala ff bine....Citeste continuarea

Budinca de cafea si lavanda

Postat de: mimmi in Dulciuri

Punem 200 ml de lapte la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol amestecam galbenusul de ou cu indulcitorul,cafeaua,scortisoara,amidonul si 50 ml lapte. Cand da in clocot laptele,adaugam si...Citeste continuarea

Briose cu piersici caramelizate

Postat de: papabundetot in Prajituri

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu...Citeste continuarea

Budinca de cartofi by Merisor

Postat de: Bunica in Mancaruri de legume

Punem la fiert intr-o craticioara apa cu sare. Cartofii curatati spalat ii taiem in cuburi. Cand sunt fierti ii strecuram si-i lasam la racit,putin. Amestecam branza cu ouale si mararul...Citeste continuarea

Bastonase cu vanilie

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Untul l-am lasat la temperatura camerei 20 minute, apoi l-am pus in blander impreuna cu faina. Am mixat pana am obtinut un amestec sfaramicios, pe care l-am rasturnat intr-un castron. Am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]