Bulion de casa

de babi5 in Bulion, 10 Aug 2013 | 6822 vizualizari

 

Au inceput rosiile sa se coaca ,asa ca m-am apucat de treaba ,nu ma abat de la reteta mamei de cind fac bulion tot asa il fac si nu mi s-a stricat niciodata .. Nu folosesc scule sofisticate ,cutitul si storcatorul (ciurul mamei ) are peste 60 de ani ..

 

INGREDIENTE

  • 1,5 galeata de 10 l rosii.
  • sare
  • citeva ramurele de leustean
  • conservant Dr, Otker
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de casa:

Am spalat rosiile si le-am taiat ,le-am pus in oala de..10 l si le-am lasat la fiert

Cind au fost bine fierte le-am dat prin  strecuratoare (ciurul   mamei ) Apoi zeama obtinuta am pus-o din nou in oala, am adaugat 2 linguri sare  si am lasat la fiert ca sa se mai evapore din apa sa ramina sucul de bulion cit mai gros ,am adaugat si ramurelele de leustean  sa-i dea un picut de aroma .

Cind s-a terminat fierberea am pus  bulionul in sticlutele spalate si sterilizate din timp. Apoi le-am acoperit cu o patura si le las pina  a doua  zi .. Apoi aranjate in camara  sau expediate  acolo unde le este destinatia, adica la fetele mele.

Spor la treaba !

Fiecare tura de  bulion o puteti aroma cu :ardei,leustean,telina sau lasat natur ..

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti la fiert in bulion ardei ,leustean ,telina

2

Sau pur si sipmplu lasat natur ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

babi5 1

11.08.2013, 17:00

Panacris

Cris2711 1

11.08.2013, 17:11

munca multa,dar se merita

babi5 1

11.08.2013, 17:39

asa este crisulina este o b unatate si cit se poate de Bio

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa