Cotlet: am spalat si apoi uscat cu un prosop de hartie cotletele de poc,am spalat si curatat feniculul,telina apio si usturoiul,apoi le-am tocat marunt.Intr-o cratita am pus putin ulei,am adaugat apoi legumele tocate pe care impreuna cu condimentele (chilly,turmenic,chimen macinat,ghimbir),si...
Pulpele le-am spalat bine si le-am pus la fiert in 1 lde apa si le-am lasat la foc mic,luand spuma din cand in cand pentru ca supa sa iasa limpede.
Odata supa gata am tocat ceapa si usturoiul marunt,tulpinile de apio la fel,le-am pus intr-o cratita cu putin ulei si le-am lasat sa se caleasca...
Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei,apoi am pus telina apio tocata marunt,usturoiul,condimentele si le-am lasat putin la foc,am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea tocata,am adaugat putin sos soia,sare si am lasat carnea la foc pana cand si-a schimbat culoarea,s-a...
Puiul: Am spalat si uscat bine puiul,l-am despicat pentru a-l aplatiza si a se gati mai bine taindu-i sira spinarii de o parte si de cealalta,l-am marinat apoi cu sare,ienibahar,coriandru,turmenic,pipier sichuan.Am pus condimentele in mojar si le-am zdrobit usor pentru a conferi mai multa aroma...
Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa,turmenic,sare,ienibahar si putin piper,apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina amestecata cu boia si putin piper,apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei.
Dupa ce toate...
Intr-o oala cu apa am pus la foc oasele afumate sa fiarba bine, luand spuma formata pentru a obtine un lichid transparent si gustos pe care mai apoi l-am folosit sa fierb tocana.
Dupa ce oasele au fiert, le-am scos sa se raceasca si mai apoi am luat carnea de pe ele si am adaugat-o la tocana....
Puiul : Am spalat si curatat bine pulpele de pui,le-am pus la marinat intr-un castronel cu sos soia,garam masala si harissa,unde le-am lasat aproximativ o ora,dupa care le-am asezat intr-o tava de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am presarat deasupra cu nuca de cocos,am pus putin...
Curry : Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul s-a incins am pus bucatile de pui si le-am lasat sa se rumeneasca fara a le lasa sa se patrunda.Le-am...
Puiul: Am spalat bine puiul si l-am asezat intr-un castron.In alt bol am pus iaurtul si apoi condimentele,am amestecat bine pana cand amestecul s-a omogenizat,colorantul i-a dat o frumoasa culoare rosie.Pulpele si pieptul le-am crestat pana la os si apoi am pus iaurtul cu condimente peste pui...
Intr-un castron mai mare am pus carnea, peste ea am pus mai apoi ciupercile si usturoiul date prin blender pentru a le marunti, apoi restul de ingrediente, ouale (sunt suficiente 2 oua, eu am avut albusul si m-am gandit sa il folosesc) si am amestecat bine pentru ca toate aromele sa se combine...
Muschiuletii de porc i-am spalat bine,apoi i-am uscat cu un prosop de hartie,si i-am curatat de pielite si grasime,apoi i-am taiat pe lung (dar nu de tot) cat sa se desfaca ca si o carte.I-am batut usor pentru a se intinde putin carnea si pentru a fi mai usor de lucrat cu ea.I-am pus apoi la...
Pulpele de pui le-am spalat bine,apoi le-am taiat in bucati,le-am pus intr-un castron,condimentele le-am amestecat bine,boabele de coriandru le-am maruntit putin in mojar,apoi toate condimentele amestecate bine le-am pus peste carne,impreuna cu sosul de soia si iaurtul si am lasat sa stea asa cam...
Carnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am pus apa cat sa acopere totul pana la jumatate si dupa ce a dat in clocot pe aragaz,am pus oala in cuptor...
Pulpele de pui le-am spalat bine,le-am sters cu un servet de hartie.Intr-un castronel am pus mustarul,mierea,curry,scortisoara,ienibaharul,chimenul,sos soia si sos worchester,le-am omogenizat bine si am obtinut un sos ,am luat o tava de yena pe care am uns-o bine cu untura de gasca,apoi am...
Pieptul de pui l-am taiat felii (nu foarte subtiri),l-am marinat in sos soia,sos worchester si curry pentru aproximativ o ora,apoi cu tot cu marinata in care a stat l-am pus in tava impreuna cu 1 lingura de unt si l-am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos,fara a-l usca.
Fasolea a stat la...
Pulpele de pui le-am spalat bine si apoi le-am condimentat cu sos soia,sos worchester,curry,nucsoara,scortisoara si apoi am pus peste ele laptele batut.Le-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am dat la cuptor la foc...
Pieptul de pui l-am pus in folie alimentara si l-am intins bine batandu-l usor cu ciocanul de carne,l-am condimentat apoi cu piper sichuan,nucsoara,putina sare si curry.
Intr-un castron am pus carnea macinata,usturoiul tocat marunt,nucsoara,cuisoare macinate,ghimbir,stafide,sos soia (o...
Carnea de vita am taiat-o fasii subtiri,am presarat pe ea sare si apoi am dat-o prin amidon.Am incins ulei de rapita in wok,am adaugat cateii de usturoi putin zdrobiti,i-am lasat sa isi elibereze aroma,apoi i-am scos,am adaugat o parte din bucatile de vita date prin amidon,le-am rumenit frumos,si...
Pulpele de pui le-am traiat cuburi,le-am marinat in sos soia,sos Worchester,ghimbir,curry,nucsoara,apoi intr-un wok am pus ulei de rapita,am adaugat apoi usturoiul tocat marunt,cuburile de carne,le-am lasat sa se rumeneasca frumos,apoi le-am scos pe o farfurie cu servet de hartie.
Am adaugat...
Puiul l-am taiat cuburi foarte mici si apoi l-am tocat in blender,apoi am adaugat si celelalte ingrediente,am amestecat bine si apoi am format bilute pe care le-am dat prin susan si apoi le-am prajit in ulei incins.
Orez:
O cana orez basmati fiert in 2 cani apa,cuisoare,sare pana cand...
Cum procedez: Intr-un castron am pus carnea macinata,peste ea sare,piper,orez spalat bine in prealabil,am amestecat bine toate ingredientele si le-am lasat deoparte.
Am desfacut frunzele de varza,le-am indepartat partea tare de la cotor.La mine in Ardeal sarmalele se fac cat este foaia de...
Bucatile de carne dupa ce le-am spalat bine si le-am uscat cu un prosop de hartie,l-am crestat frumos pe partea cu soricul,apoi l-am frecat bine cu sare grunjoasa,curry si ghimbir macinat si l-am lasat asa sa stea cam 2 ore.
Dupa ce am considerat ca pieptul de porc s-a patruns bine de...
Bucatile de carne le-am pus la marinat in lapte de cocos,cu sos soia,sos worchester,sos pimento,curry si le-am lasat asa cam o jumatate de ora,apoi le-am pus intr-o tava impreuna cu marinata,am adaugat anasonul stelat si frunza de dafin si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au...
Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi.Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender,boia,curry,sos soia,sos tabasco,menta,scortisoara si am pus marinata peste carne,am framantat bine ca sa patrunda bine toate aromele in carnita si am lasat-o...
Carnea am marinat-o cu sos soia,50 ml vin rose,curry, si am lasat-o o jumatate de ora in aceasta marinata,apoi carnea am scos-o,am asezat-o in tava de yena,marinata am bagat-o la blender impreuna cu cepele,usturoiul,o smochina,sosul worchester,sosul pimento si am amestecat bine pana s-a facut ca...
Pulpele le-am marinat in sos soia,sos worchester,sos tabasco,curry,si le-am tinut cam o ora in aceasta marinata,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata ,putin ulei de rapita si le-am bagat la cuptor pana s-au patruns bine si s-au rumenit frumos.Cand au fost aproape gata am amestecat...
Am facut o marinata din ceapa,usturoi,coriandru,chimen,curry,ghimbr,zeama de lamaie,le-am pus pe toate la blender si le-am maruntit si amestecat bine,apoi aceasta marinata am pus-o peste coaste si le-am lasat sa se balaceasca asa in marinata cam o ora,apoi le-am introdus la cuptor impreuna cu...
Carnea felii am pus-o la marinat in sos soia,lapte,curry,chilly,ghimbir macinat si am lasat-o sa stea acolo aproximativ 1 ora.Dupa acest timp intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am tocat ceapa si usturoiul marunt,le-am pus in tigaia incinsa,si peste ele am pus cubulete de kaizer,am lasat...
Pulpele le-am taiat bucati,ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus in cratita cu putin ulei sa se caleasca.Cardamonul l-am scos din pastai si l-am bagat in mojar sa il maruntesc putin,impreuna cu chimenul si boabele de coriandru,apoi le-am pus toate (impreuna cu...
Muschiul de porc l-am curatat de pielitele de pe el,apoi l-am taiat felii de aproximativ 3 cm latime, pe care le-am mai aplatizat cu mana (ca sa se gateasca repede),le-am pus intr-un castron si le-am asezonat cu curry,chilly,cimbru si ghimbir macinat,si le-am lasat sa stea asa cateva minute bune...
Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai
Cotlet: am spalat si apoi uscat cu un prosop de hartie cotletele de poc,am spalat si curatat feniculul,telina apio si usturoiul,apoi le-am tocat marunt.Intr-o cratita am pus putin ulei,am adaugat apoi legumele tocate pe care impreuna cu condimentele (chilly,turmenic,chimen macinat,ghimbir),si...
Mancare de arpacas cu pui
Pulpele le-am spalat bine si le-am pus la fiert in 1 lde apa si le-am lasat la foc mic,luand spuma din cand in cand pentru ca supa sa iasa limpede. Odata supa gata am tocat ceapa si usturoiul marunt,tulpinile de apio la fel,le-am pus intr-o cratita cu putin ulei si le-am lasat sa se caleasca...
Musaca de cartofi
Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei,apoi am pus telina apio tocata marunt,usturoiul,condimentele si le-am lasat putin la foc,am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea tocata,am adaugat putin sos soia,sare si am lasat carnea la foc pana cand si-a schimbat culoarea,s-a...
Pui cu cartofi,la cuptor
Puiul: Am spalat si uscat bine puiul,l-am despicat pentru a-l aplatiza si a se gati mai bine taindu-i sira spinarii de o parte si de cealalta,l-am marinat apoi cu sare,ienibahar,coriandru,turmenic,pipier sichuan.Am pus condimentele in mojar si le-am zdrobit usor pentru a conferi mai multa aroma...
Porc cu orez si legume
Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa,turmenic,sare,ienibahar si putin piper,apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina amestecata cu boia si putin piper,apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei. Dupa ce toate...
Tocana de legume cu porc
Intr-o oala cu apa am pus la foc oasele afumate sa fiarba bine, luand spuma formata pentru a obtine un lichid transparent si gustos pe care mai apoi l-am folosit sa fierb tocana. Dupa ce oasele au fiert, le-am scos sa se raceasca si mai apoi am luat carnea de pe ele si am adaugat-o la tocana....
Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin
Puiul : Am spalat si curatat bine pulpele de pui,le-am pus la marinat intr-un castronel cu sos soia,garam masala si harissa,unde le-am lasat aproximativ o ora,dupa care le-am asezat intr-o tava de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am presarat deasupra cu nuca de cocos,am pus putin...
Curry de pui cu morcovi glasati si orez
Curry : Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul s-a incins am pus bucatile de pui si le-am lasat sa se rumeneasca fara a le lasa sa se patrunda.Le-am...
Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus
Puiul: Am spalat bine puiul si l-am asezat intr-un castron.In alt bol am pus iaurtul si apoi condimentele,am amestecat bine pana cand amestecul s-a omogenizat,colorantul i-a dat o frumoasa culoare rosie.Pulpele si pieptul le-am crestat pana la os si apoi am pus iaurtul cu condimente peste pui...
Chiftele de porc cu arome indiene
Intr-un castron mai mare am pus carnea, peste ea am pus mai apoi ciupercile si usturoiul date prin blender pentru a le marunti, apoi restul de ingrediente, ouale (sunt suficiente 2 oua, eu am avut albusul si m-am gandit sa il folosesc) si am amestecat bine pentru ca toate aromele sa se combine...
Muschi de porc umplut cu sunca afumata
Muschiuletii de porc i-am spalat bine,apoi i-am uscat cu un prosop de hartie,si i-am curatat de pielite si grasime,apoi i-am taiat pe lung (dar nu de tot) cat sa se desfaca ca si o carte.I-am batut usor pentru a se intinde putin carnea si pentru a fi mai usor de lucrat cu ea.I-am pus apoi la...
Mancare indiana cu pui si orez
Pulpele de pui le-am spalat bine,apoi le-am taiat in bucati,le-am pus intr-un castron,condimentele le-am amestecat bine,boabele de coriandru le-am maruntit putin in mojar,apoi toate condimentele amestecate bine le-am pus peste carne,impreuna cu sosul de soia si iaurtul si am lasat sa stea asa cam...
Tajine de porc cu fructe uscate
Carnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am pus apa cat sa acopere totul pana la jumatate si dupa ce a dat in clocot pe aragaz,am pus oala in cuptor...
Pulpe de pui in crusta de mustar
Pulpele de pui le-am spalat bine,le-am sters cu un servet de hartie.Intr-un castronel am pus mustarul,mierea,curry,scortisoara,ienibaharul,chimenul,sos soia si sos worchester,le-am omogenizat bine si am obtinut un sos ,am luat o tava de yena pe care am uns-o bine cu untura de gasca,apoi am...
Piept de pui cu sos barbeque si piure de fasole neagra
Pieptul de pui l-am taiat felii (nu foarte subtiri),l-am marinat in sos soia,sos worchester si curry pentru aproximativ o ora,apoi cu tot cu marinata in care a stat l-am pus in tava impreuna cu 1 lingura de unt si l-am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos,fara a-l usca. Fasolea a stat la...
Ciocanele cu iaurt si sos de rodie
Pulpele de pui le-am spalat bine si apoi le-am condimentat cu sos soia,sos worchester,curry,nucsoara,scortisoara si apoi am pus peste ele laptele batut.Le-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am dat la cuptor la foc...
Rulada de pui cu porc si stafide
Pieptul de pui l-am pus in folie alimentara si l-am intins bine batandu-l usor cu ciocanul de carne,l-am condimentat apoi cu piper sichuan,nucsoara,putina sare si curry. Intr-un castron am pus carnea macinata,usturoiul tocat marunt,nucsoara,cuisoare macinate,ghimbir,stafide,sos soia (o...
Vita cu legume
Carnea de vita am taiat-o fasii subtiri,am presarat pe ea sare si apoi am dat-o prin amidon.Am incins ulei de rapita in wok,am adaugat cateii de usturoi putin zdrobiti,i-am lasat sa isi elibereze aroma,apoi i-am scos,am adaugat o parte din bucatile de vita date prin amidon,le-am rumenit frumos,si...
Pui cu bambus si ciuperci si taitei cu susan negru
Pulpele de pui le-am traiat cuburi,le-am marinat in sos soia,sos Worchester,ghimbir,curry,nucsoara,apoi intr-un wok am pus ulei de rapita,am adaugat apoi usturoiul tocat marunt,cuburile de carne,le-am lasat sa se rumeneasca frumos,apoi le-am scos pe o farfurie cu servet de hartie. Am adaugat...
Chiftele de pui cu susan, orez cu fasole verde si 2 sosuri
Puiul l-am taiat cuburi foarte mici si apoi l-am tocat in blender,apoi am adaugat si celelalte ingrediente,am amestecat bine si apoi am format bilute pe care le-am dat prin susan si apoi le-am prajit in ulei incins. Orez: O cana orez basmati fiert in 2 cani apa,cuisoare,sare pana cand...
Sarmale Ardelenesti
Cum procedez: Intr-un castron am pus carnea macinata,peste ea sare,piper,orez spalat bine in prealabil,am amestecat bine toate ingredientele si le-am lasat deoparte. Am desfacut frunzele de varza,le-am indepartat partea tare de la cotor.La mine in Ardeal sarmalele se fac cat este foaia de...
Piept de porc crocant la cuptor
Bucatile de carne dupa ce le-am spalat bine si le-am uscat cu un prosop de hartie,l-am crestat frumos pe partea cu soricul,apoi l-am frecat bine cu sare grunjoasa,curry si ghimbir macinat si l-am lasat asa sa stea cam 2 ore. Dupa ce am considerat ca pieptul de porc s-a patruns bine de...
Porc in lapte de cocos si orez cu fasole rosie
Bucatile de carne le-am pus la marinat in lapte de cocos,cu sos soia,sos worchester,sos pimento,curry si le-am lasat asa cam o jumatate de ora,apoi le-am pus intr-o tava impreuna cu marinata,am adaugat anasonul stelat si frunza de dafin si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au...
Piept de porc cu menta si ghimbir
Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi.Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender,boia,curry,sos soia,sos tabasco,menta,scortisoara si am pus marinata peste carne,am framantat bine ca sa patrunda bine toate aromele in carnita si am lasat-o...
Porc cu legume la cuptor
Carnea am marinat-o cu sos soia,50 ml vin rose,curry, si am lasat-o o jumatate de ora in aceasta marinata,apoi carnea am scos-o,am asezat-o in tava de yena,marinata am bagat-o la blender impreuna cu cepele,usturoiul,o smochina,sosul worchester,sosul pimento si am amestecat bine pana s-a facut ca...
Pui cu chutney de mango si orez
Pulpele le-am marinat in sos soia,sos worchester,sos tabasco,curry,si le-am tinut cam o ora in aceasta marinata,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata ,putin ulei de rapita si le-am bagat la cuptor pana s-au patruns bine si s-au rumenit frumos.Cand au fost aproape gata am amestecat...
Coaste caramelizate la cuptor
Am facut o marinata din ceapa,usturoi,coriandru,chimen,curry,ghimbr,zeama de lamaie,le-am pus pe toate la blender si le-am maruntit si amestecat bine,apoi aceasta marinata am pus-o peste coaste si le-am lasat sa se balaceasca asa in marinata cam o ora,apoi le-am introdus la cuptor impreuna cu...
Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor
Carnea felii am pus-o la marinat in sos soia,lapte,curry,chilly,ghimbir macinat si am lasat-o sa stea acolo aproximativ 1 ora.Dupa acest timp intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am tocat ceapa si usturoiul marunt,le-am pus in tigaia incinsa,si peste ele am pus cubulete de kaizer,am lasat...
Pui Biryani
Pulpele le-am taiat bucati,ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus in cratita cu putin ulei sa se caleasca.Cardamonul l-am scos din pastai si l-am bagat in mojar sa il maruntesc putin,impreuna cu chimenul si boabele de coriandru,apoi le-am pus toate (impreuna cu...
Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci
Muschiul de porc l-am curatat de pielitele de pe el,apoi l-am taiat felii de aproximativ 3 cm latime, pe care le-am mai aplatizat cu mana (ca sa se gateasca repede),le-am pus intr-un castron si le-am asezonat cu curry,chilly,cimbru si ghimbir macinat,si le-am lasat sa stea asa cateva minute bune...