Piept de porc cu menta si ghimbir

de papabundetot in Porc, 10 Noi 2013 | 4428 vizualizari

 

Daca e weekend,inseamna ca gatim mancare buna care sa placa tuturor si pentru ca aveam un piept de porc cu os…m-am gandit ca ar merge bine in cuptor aromat cu fel de fel de condimente.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit
  • 1,7 kg piept de porc cu os
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • menta,
  • boia,
  • curry,
  • scortisoara
  • sos soia,
  • sos tabasco
  • ulei de rapita
  • Garnitura:
  • cartofi,
  • boia,
  • sare,
  • curry,
  • dafin
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu menta si ghimbir:

Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi.Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender,boia,curry,sos soia,sos tabasco,menta,scortisoara si am pus marinata peste carne,am framantat bine ca sa patrunda bine toate aromele in carnita si am lasat-o asa cam o jumatate de ora (o puteti lasa si mai mult daca aveti timp).

Dupa ce carnea s-a marinat,am asezat-o intr-o tava de yena (cu partea mai carnoasa in jos) am pus si restul de marinata peste carne,am adaugat o cana de apa si putin ulei de rapita,am pus o folie de aluminiu deasupra si am bagat-o la cuptor la foc mic pentru 2 ore si jumatate.

Separat am curatat cartofii,i-am taiat in bucati mari,i-am pus intr-o tava cu boia,sare,dafin,curry,am amestecat bine,pt ca toate condimentele sase amestece bine cu cartofii,deasupra am pus 2 linguri de ulei,am pus o folie peste tava si am dat-o si pe ea la cuptor.

Am servit cartofii alaturi de bucati aromate de piept de porc cu os.Simplu ca si preparat dar foarte aromat si bun pentru un pranz in familie.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu menta si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu sos de usturoi