publicat la 02.03.2014
publicat la 02.03.2014
publicat la 02.01.2014
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu multe fructe
Biscuitii zdrobiti bine la robotul de bucatarie sau pur si simplu cum am procedat eu am zdrobit cu mana asa in pachetul sigilat si s-au facut tocmai buni. Margarina se topeste pe foc mic si se adauga biscuitii amestecand bine sa-i cuprinda pe toti. Intr-un platou intins se pune inelul pentru...
Rulou din file de pangasius cu spanac
Se lasa la dezghetat fileul si spanacul si cand sunt gata pestele se spala cu un jet de apa si se tamponeaza cu hartie de bucatarie.Pestele se asezoneaza cu piper,sare maghiran.Spanacul la fel se pune sare si piper si se amesteca.Intr-o tava se pune apa ,sare, piper boabe, foile de dafin, cimbrul...
Gratar din carne de porc ,pui si ciuperci
Carnea spalata si tamponata cu hartie de bucatarie se portioneaza ca pentru gratar la 2-2,1/2cm grosimea.Pulpele de pui le-am dezosat ca sa se patrunda mai usor si mai repede.Toate acestea le-am asezonat dupa cum urmeaza;ceafa de porc am dat cu sare,piper si cimbru,pieptul de porc am dat cu...
Mini guguluf
Se spala si se curata merele, apoi se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Se pune zaharul si se amesteca, la fel si mirodeniile. Separat faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt si margarina. Peste faina se pun merele care au fost amestecate cu zaharul si toate ingredientele enumerate...
Snițele vieneze
Mușchiul se spala si se sterge cu hartie de bucatarie. Se indeparteaza pielitele groase de pe suprafata lui si se portioneaza la o grosime de 2-3 cm pe traversala muschiului ca sa poata fi taiata fibra. Se sareaza, pipereaza si se mai da si cu cuisoare pudra si cimbru. Asa se poate...
Ciuperci la cuptor
Ciupercile spalate se pun intr-o tava incapatoare, se sareaza si pipereaza, iar pe deasupra se pune uleiul si apa. Se da la cuptorul incins la 250 grad (rapid) si se lasa pana s-au copt bine nu mai mult de 25-30 minute. Inainte de a fi scoase din cuptor se piseaza usturoiul ca pentru mujdei si cu...
Ciorba acra cu bors si multe legume
Legumele se curata ,se spala si se vor taia in dimensiuni nu prea mici(se vor vedea in fotografii) si se vor pune in apa clocotita la fiert. Borsul se pune intr-o oala separat la fiert si cand da in clocot se da deoparte. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii lasand sa...
Cartofi cu branza si parmezan
Cartofii curatati spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Branza rasa si parmezanul ras separat. Cartofii fierti si scursi de apa se pun intr-o cratita in care am topit untul, peste ei am pus branza rasa si am amestecat. Am pus si mararul, dar si parmezanul dupa care am pus la...
Mici cu ganitura de cartofi cu branza si parmezan
Mai intai se spala osul si se pune la fiert cu o ceapa si cu un morcov. In acest timp se se toaca carnea si seul daca se poate cu o sita mai mica. Se curata usturoiul si se piseaza ca si mujdeiul cu un pic de sare. Carnea se amesteca in prima etapa cu sare, cimbru, piper si se da la...
Amandine(mini)
In prima etapa se separa ouale.Faina,cacao si praful de copt se vor amesteca si se vor trece prin sita.Albusurile se bat bine cu un praf de sare adugandu-se apoi si zaharul si apa.Uleiul se amesteca separat intr-un castronel cu galbenusurile ca la maioneza.Peste albusuri se pun si galbenusurile...
Batoane cu nuca,seminte si cereale
Zaharul se pune intr-o cratita la topit la foc mediu sa nu se arda si cand este deja lichefiat se adauga mierea si cand se duce spuma se pot pune semintele amestecate intr-un castronel. Acum se amesteca bine ca sa se prajeasca un pic semintele. Intr-o tava mica se pune hartie de copt...
Un mic dejun copios
Se incepe prin a pregati cosuletul din cascaval ras astfel: intr-o tigaie de dimensiuni mai mici decat cea normala se pune la incins la foc de aragaz si se imprastie pe toata suprafata, cascavalul in mod egal. La inceput focul trebuie sa fie mai domol, iar cand cascavalul s-a topit uniform se da...
Pangasius in crusta de susan
Pestele decongelat se trece printr-un jet de apa si apoi se tamponeaza cu hartie de bucatarie. Se taie in bucati mai mici; eu am taiat in 3 bucati pe fiecare. Se da cu sare si piper, dupa care se face o pasta cu mustar, faina, mirodenii, sare si se desface cu bere pana ajunge la o consistenta ca...
Ciorba de perisoare din carne de vita
Se pune intr-o oala potrivita ca dimensiune (eu folosesc de 4l), apa o treime din cantitatea oalei. Legumele toate se spala, se curata si apoi se toaca marunt cu cutitul. Cand a clocotit apa se pun legumele la fiert. Acum se pregatesc perisoarele avand carnea tocata de cu seara si se pune...
Inghetata de capsuni
In prima etapa se spala fructele se scurg pe hartie de bucatarie si se maruntesc cu pasatorul electric ca apoi sa fie depozitate in frigider. Acum se trece la pregatirea cremei punand intr-o craticioara nu prea mare galbenusurile, zaharul si amidonul. Acestea se amesteca bine cu un tel, apoi...
Salata de fasole verde lata
Fasolea se spala, se curata de moatele de la extremitati si apoi se taie la dimensiuni de 1-2 cm. Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga fasolea. Cand este aproape fiarta se da in jet de apa rece si in aceeasi oala se pune uleiul si cu fasolea la prajit. Cand...
Lasagna
Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie la calit. Se pune sare si piper, se mai lasa sa se caleasca un pic si se adauga carnea lasand focul potrivit. In acest timp se topeste untul intr-o craticioara peste care se adauga faina si laptele treptat amestecand continuu pentru a nu face...
Chec cu iaurt pentru Inaltare si oua rosii
Ouale intregi sparte si puse intr-un bol se vor amesteca cu mixerul bine se adauga sare un varf de cutit, zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina. Se pun 250 g faina peste compozitia din bol, apoi se ia din acea compozitie si se pune intr-o ceasca de cafea...
Mancare de vinete
Vinetele spalate sterse de apa si taiate in 4 si apoi in cuburi nu prea mici, ceapa curatata spalata si taiata julienne. La fel procedam si cu ardeiul gras. In tava aragazului se pune hartia de copt, apoi se aseaza vinetele asa incat sa fie doar un strat de vinete. Peste ele se pune sare si se...
Pavlova
Albusurile se bat bine cu mixerul pana se tin tari. Se adauga si zaharul treptat si se mixeaza pana se intaresc bine albusurile si devin lucioase. Cu o paleta se amesteca si otetul cu amidonul. In tava aragazului se pune hartie de copt (care pentru siguranta se unge cu unt) in forma...
Tarta cu somon si spanac
Spanacul dezghetat si pus la scurs in sita ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga si spanacul se lasa sa se caleasca pana se duce toata zeama din tigaie. Intre timp pestele proaspat se taie cuburi nu prea mici si se...
Prepelite la cuptor
Cele 4 bucati de prepelite le-am curatat si spalat bine si am pus peste ele sare ,piper si ulei am pus in tava cu cele 100ml.vin si am dat la cuptor pana s-au rumenit bine la foc potrivit adica 180 grade.Intre timp am pregatit si o garnitura de sparanghel si cartofi taranesti cu sos de usturoi cu...
Rulada cu ficat de curcan
Ficatul se taie bucati ceva mai mici ,se spala si se pune intr-o sita la scurs. Legumele se curata si se toaca julienne, ceapa, morcovul, telina, ardeiul si se pun in uleiul incins din wok. Se lasa la calit, se adauga sare si putin piper. Cand legumele sunt putin moi se pune ficatul peste ele...
Ciorba din capatana de crap
Se pune intr-o oala de 2 litri apa doar pe jumatata plina , se curata si se spala legumele, apoi se toaca cuburi cu cutitul. Cand clocoteste apa se pun legumele la fiert si cu putina sare. Fierte fiind se poate adauga capatana si laptii de la peste lasand inca 15 minute la fiert. Acum se pun...
Salata verde cu branza picanta si ou fiert
Branza se poate pregati imediat dar si cu o zi sau mai multe zile inainte. Se taie cuburi mici sau dupa preferinta, peste care se pune ardei iute pisat proaspat, busuioc, chimen,piper si ulei de masline 2 linguri. Se tine la frigider intr-un borcan ermetic inchis. Salata se spala si se lasa la...
Peste pangasius in crusta de malai si garnitura de orez basmati
Pestele se spala si se tamponeaza cu hartie prosop apoi se portioneaza dupa preferinta. Se asezoneaza pestele cu sare si piper. Iintre timp se pune pe o farfurie plata faina de malai. Se pune pe foc tigaia cu ulei la incins. Pestele se da prin malai si se pune la prajit la foc potrivit se...
Prajitura cu ciocolata
Prima etapa: am pus la fiert intr-un vas nu prea mare; vinul rosu, zaharul(125g), portocala (zeama si coaja rasa), ghimbirul ras si apa. Le-am lasat sa fiarba bine 20-30 minute apoi am strecurat. Ciocolata cu frisca lichida (120 ml) se pun pe foc domol sa se topeasca ciocolata. Cand aceasta...
Cartofi frantuzesti
Cartofii curatati de coaja si taiati cuburi se pun cu apa si sare la fiert. Ceapa se curata si se taie marunt se pune la prajit cu ulei. Se adauga si sare, cand este usor rumena se pune si sunca taiata in fasii inguste. Dupa ce s-a rumenit si aceasta se da deoparte si se poate pregati...
Somon la cuptor
Pestele spalat si feliat se pune sare, piper zeama de lamaie si un fir de marar peste fiecare felie, punem si uleiul 2 linguri peste tot pestele si vinul. Se da la cuptor pana se rumeneste. Pastele se pun la fiert in apa clocotita si cu sare se lasa sa fiarba bine dupa care se scurg de...
Crochete din cartofi
Cartofii spalati si cu apa se pun la fiert acoperit(pentru a se fierbe mai rapid).Cand sunt gata se dau la rece apoi cu pasatorul de piure se zdrobesc,se adauga mirodeniile,faina,verdeata,ouale,semintele si se amesteca foarte bine.Punem uleiul la incins intr-o tigaie si cu o lingura luam din...