Cottage pie cu carne de curcan

de Bya Ralu in Curcan, 19 Feb 2013 | 4641 vizualizari

 

Data trecuta am facut dupa reteta lui gaby,cu carne de porc ,asta a iesit mult mai gustoasa

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de curcan
  • cartofi (6-7)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc,boia dulce,sare,piper,ghimbir,fulgi de chilli
  • vin alb
  • Pentru piure:
  • unt
  • lapte
  • parmezan ras
  • vegeta,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage pie cu carne de curcan:

Cartofii se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert.

Separat intr-o tigaie wok punem ceapa tocata marunt la calit, adaugam si morcovul dat pe razatoare. Adaugam ulei de masline si lasam la calit pana se inmoaie ceapa, adaugam carnea si condimentele. Amestecam foarte bine ingredientele, iar cand carnea se face alba se stinge cu vinul alb. Se adauga un pahar de apa si 1 cub maggi de supa sau supa daca aveti facuta si se lasa la foc mic pana scade zeama, se adauga si 2 foi de dafin si dovlecelul taiat cuburi si usturoiul strivit.

Cartofii cand sunt gata se scurg se apa, se adauga untul, lapte cald, parmezan ras si se ameseca pana devine o pasta fina. Intr-un vas termorezistent se pune carnea cu legumele, iar deasupra se pune piureul de cartofi cu model sau fara. Se baga la cuptor circa 15 minute la 200 de grade pana se rumeneste putin piureul.

Se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage pie cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza