publicat la 23.01.2022
publicat la 17.01.2022
publicat la 09.01.2022
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de conopida
Se pune o oală cu apă la fiert. Când clocoteste, se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute. Separat se căleşte ceapa verde tocată, apoi se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi roşioarele cherry tăiate în sferturi. Se...
Urzici cu orez şi usturoi
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte foarte puţin în ulei. Se adaugă orezul spălat şi 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă la cuptor la foc potrivit. Urzicile se curăţă şi se opăresc în apă pentru câteva minute , apoi se scot, se răcesc şi se toacă....
Pilaf cu legume la cuptor
Se spală orezul în mai multe ape. Legumele tăiate mărunt se călesc în puţin ulei, apoi se adaugă peste orez, se pun şi sare şi piper şi apă de două ori mai multă decât cantitatea de orez. Se dă vasul la cuptor la foc potrivit până ce orezul e gata....
Varză călită
Varza se toacă. Se freacă cu puţină sare, apoi se pune în cratiţa cu ulei la foc măricel până scade un pic şi încape toată. Se adaugă ardeiul gras tocat fideluţă, piper boabe şi foi de dafin, apoi se dă vasul la cuptor fără să se adauge apă deloc. Se...
Sarmale de post cu ciuperci
Orezul se spală . Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit. Ceapa si ciupercile se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se călesc împreună in mai...
Fasole batuta
Fasolea se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se arunca apa si se pune din nou la fiert. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce boabele s-au inmuiat. Se taie cepele marunt, se presara cu sare si piper si se pun la calit in putin ulei, apoi se adauga apa si...
Pilaf cu dovleac
Orezul se spala. Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu cubuletele de dovleac cateva minute. Se adauga orezul scurs, delikat si piper si se pun 3 cani de apa. Se da vasul la cuptor pana orezul e gata. Se serveste cu salata de muraturi asortate, sau daca nu e post.....alaturi de...
Gogosari umpluti cu orez
Se prepara intai pilaful : se caleste foarte putin o ceapa tocata marunt, se adauga orezul spalat, apoi se pune apa de 3 ori mai mult decat cantitatea de orez. Se lasa sa fiarba la foc mic si cand e gata se potriveste gustul de sare si piper. Se spala gogosarii si li se taie un capac...
Varza calita
Ceapa se toaca si se pune la calit in putin ulei. Varza se toaca fideluta si se pune peste ceapa calita, se acopera cu apa si se da cratita la cuptor la foc potrivit. Cand e aproape gata varza , se pun pasta de tomate, sarea, piperul si zeama de lamaie. Se da din nou la cuptor ca sa scada....
Pilaf cu ardei gras
Ceapa si ardeiul gras se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit pentru cateva minute in ulei, apoi se adauga orezul spalat, concentratul de legume si se pune apa inca de 2 ori cat cantitatea de orez. Se da vasul la cuptor la foc mic pana e gata....
Tocanita de cartofi
Cartofii ,mai mici de preferinta, se curata, se spala si se taie in sferturi. Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei, apoi se adauga deasupra cartofii, se lasa la foc cateva minute si apoi se acopera cu apa. Spre jumatatea fierberii se adauga pasta de ardei, sucul de rosii,...
Urzicute cu orez
Urzicile se curata si se spala. Se oparesc pentru cateva minute, se scot intr+o strecuratoare, apoi se toaca marunt. Apa nu se arunca. Orezul se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt , apoi se pune apa in care am oparit urzicile si se fierbe pana ce obtinem un...
Sarmalute cu orez fierte in bors
Se prepara umplutura : se toaca ceapa marunt si morcovul se da pe razatoarea mica, apoi se pun impreuna putin la calit in ulei. Se adauga si orezul spalat si scurs bine, apoi se adauga apa cat sa se acopere si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa in timpul fierberii atunci cand scade....