Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

de katty in Dulciuri, 7 Feb 2020 | 3989 vizualizari

 

De cand am facut gemul de portocale imi sta gandul la niste cornulete cu acest gem.Si cum iarna s-a intors m-am gandit ca acum e timpul sa le fac.
Pentru gemul de portocale, reteta este aici https://www.bucataras.ro/retete/gem-de-portocale-92129.html

 

INGREDIENTE

  • 200 gr branza dulce
  • 170 gr osanza
  • 350 gr faina
  • 70 gr zahar
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • umplutura:
  • gem de portocala
  • fulgi de cocos
  • merisoare deshidratate
  • zahar pudra ptr tavalit cornuletele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare:

Intr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat  si oul.

Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute.

Impartim aluatul in 4 parti egale, pe care le intindem pe rand pe un blat infainat, sub forma de cerc. Ungem cercul spre exterior cu gemul de portocale, presaram nuca de cocos, apoi taiem cercul in 4 parti egale.

Fiecare parte o taiem mai apoi in 3 sau 4 parti egale, in functie de cat de mari vrem sa fie cornuletele.

La marginea dinspre exterior a triunghiurilor formate asezam cate un merisor si rulam.

Asezam cornuletele formate intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana incep sa se rumeneasca.

Trecem cornuletele calde prin zahar pudra.


TIPS-URI

1

puteti folosi orice gem aromat doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]