katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI170
Retete

Cornulete cu gem

In Dulciuri la 4 Mar 2015

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca atat cat sa putem tine degetul in el, fara a ne arde.Facem o adancitura in mijlocul fainii, in care...

Salau cu ciuperci in sos de rosii

In Salau la 4 Mar 2015

Pestii bine curati si spalati, ii tamponam bine cu servet absorbant, ii presaram cu sare si piper si ii punem intr-o tava cu 2 linguri de ulei la foc iute. Intre timp tocam ceapa si usturoiul fin. Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei, iar cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul. Lasam...

Mere coapte umplute cu nuci si stafide

In Dulciuri la 19 Feb 2015

Spalam merele si le stergem cu un prosop.Taiem cate un capac deasupra, iar cu ajutorul unei linguri scoatem mijlocul merelor, pastrand un perete de 1 cm. Amestecam nucile macinate cu scortisoara si stafidele. Umplem cu acest amestec merele si le punem capacul.Asezam merele intr-o tava pe...

Mancare de castraveti cu piept de pui

In Pui la 19 Feb 2015

Taiem castravetii rondele potrivit de groase si ii tinem in apa rece 2-3 ore pentru a-i desara. Schimbam din cand in cand apa. Tocam ceapa fin si pieptul in bucati potrivite. In uleiul incins punem la calit ceapa. Cand s-a inmuiat adaugam pieptul de pui si amestecam ocazional pana pieptul...

Supa dulce de malai

In Supe la 19 Feb 2015

Curatam dovleacul de coaja si seminte si il taiem cubulete relativ egale. Punem cubuletele intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana se inmoaie si se rumenesc usor. Intre timp punem apa la foc . Cand incepe sa clocoteasca adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu. Dupa ce...

Ciuperci a la Grec

In Mancaruri de post la 19 Feb 2015

Trecem ciupercile  rapid printr-un jet de apa, le scurgem bine si le feliem.T ocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat bine si capata o culoare usor aurie punem ciupercile, sare, piper si zeama de lamaie si acoperim vasul cu un capac. Lasam sa scada zeama,...

Negresa marmorata

In Prajituri la 19 Feb 2015

Tocam fin 150 gr ciocolata, iar restul grosier. Punem ciocolata tocata fin intr-un bol si o topim la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si o lasam sa se raceasca putin. Punem untul si zaharul intr-un bol mai mare si le batem pana obtinem o crema lejera. Adaugam 4 oua, pe rand, amestecand...

Tort cu crema de portocale

In Torturi la 19 Feb 2015

Separati albusurile, pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugati galbenusurile, apoi untul topit, rece. Amestecati faina cu pudra de cacao si praful de copt si adaugati-le in ploaie peste...

Saramura de pui

In Pui la 19 Feb 2015

Se transeaza puiul, se spala bine, se scurge si se da cu sare si piper. Se lasa 10 minute, apoi se pune la prajit in uleiul incins, bine, pe toate partile. Intre timp rosiile si ardeiul gras se spala. Ardeii se taie in jumatati,r osiile felii si se pun la copt pe un gratar. Se curata ardeiul...

Rosii umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2015

Spalati rosiile, taiati-le un capacel mic, apoi cu o lingurita scoateti cu grija tot mijlocul. Lasati rosiile cu gura in jos sa se scurga pana faceti compozitia. Amestecati branza dulce cu branza sarata rasa, sunculita taraneasca taiata cubulete, sare, piper, busuioc, oua si omogenizati...

Pizza cu sprot afumat

In Pizza la 19 Feb 2015

Dizolvati drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul si sare. Amestecti faina cu uleiul de masline, drojdia dizolvata. Amestecati continuu, turnand cate putina apa calda pana obtineti un aluat elastic pe care il lasati  la crescut 20 de minute. Intindeti o foaie pe o forma de...

Supa crema de conopida cu iaurt

In Supe la 19 Feb 2015

Desfacem  conopida bucatele, o spalam si o punem la fiert in apa cu putina sare sare cat sa o acopere. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie (15-20 de minute) Se strecoara conopida si se paseaza, pastrand zeama. Se topeste untul la foc potrivit. Se pun fulgii de migdale si se rumenesc, se...

Supa de porumb cu cartofi si afumatura

In Supe la 19 Feb 2015

Se taie afumatura cubulete si se prajeste in unt. Se scoate pe o farfurie cand este rumenita, apoi se pune la calit ceapa tocata fin. Se curata cartofii, se taie cubulete si se adauga peste ceapa. Se toarna supa si se lasa sa fiarba 10-15 minute, pana se inmoaie cartofii. Boabele de porumb se...

Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde

In Porc la 10 Feb 2015

Lasam creierul in apa rece pentru 1-2 ore si il curatam bine  de pielite si resturi de oase.Il scurgem intr-o sita.Intr-o oala punem apa cu putina sare si 1 lingura otet si fierbem creierul cam 10 minute. Scurgem creierul intr-o sita pastrand zeama.Il lasam sa se raceasca si il taiem mai...

Chec cu ananas

In Dulciuri la 10 Feb 2015

Scurgem compotul de ananas. Intr-un castron punem fructele si le acoperim cu sirop de ananas.Amestecam din cand in cand pentru a hidrata bine fructele. Intr-un castron amestecam faina, zaharul(200 gr), scortisoara, ghimbirul,praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul. Zdrobim bine...

Tort cu ananas si mango

In Torturi la 10 Feb 2015

Preparam mai intai primul blat. Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam compozitia, apoi cernem faina. Amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam...

Chec aperitiv de branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2015

Taiem pieptul de pui in cubulete mici, pe care le punem la fiert in apa cu putina sare . Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam boabele de mazare.Scurgem pieptul de pui si mazarea si le lasam sa se raceasca. Taiem ardeiul gras cubulete. Radem telemeaua sau o sfaramam cu o furculita si o...

Supa de rosii cu dovleac

In Supe la 10 Feb 2015

Tocam ceapa  si tijele de telina fin si le punem la calit in uleiul incins.Cand incep sa se inmoaie adaugam cuburile de dovleac, pe care le lasam cateva minute, amestecand usor in ele. Stingem cu apa calda cat sa le acopere si la lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam orezul, conserva de rosii...

Prajitura cu mere si afine

In Dulciuri la 10 Feb 2015

Mixati ouale cu zaharul  si  un praf de sare pana devin spumoase,adaugati uleiul,laptele ,esenta de vanilie,apoi  cerneti faina amestecata cu praful de copt. Turnati jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,presarati afinele ,apoi turnati restul...

Chec cu ciocolata si merisoare

In Dulciuri la 10 Feb 2015

Bateti spuma untul cu zaharul,apoi adaugati pe rand galbenusurile,unul cate unul,ciocolata topita la bain-marie,esenta de cafea.Cerneti  deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua .Omogenizati compozitia ,apoi adaugati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Amestecti usor...

Supa de boabe

In Supe la 10 Feb 2015

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara .A doua zi se scurge si se pune la fiert in apa rece .Se schimba apa ,apoi se pune din nou la fiert in apa calda impreuna cu crenguta de cimbru.Se lasa la fiert  pana este aproape gata.( Daca va grabiti puteti folosi fasole din conserva )Separat intr-o...

Pulpa de porc cu sote de legume

In Porc la 10 Feb 2015

Se spala carnea ,se taie cuburi si se pune la marinat cu sosul de soia, 2 linguri ulei ,sare si piper pentru cateva ore.Se scoate carnea si se rumeneste usor pe toate partile in putin ulei bine incins  ,apoi se scoate pe o farfurie si se pun la calit legumele taiate (morcovii se taie rondele...

Malai macedonean

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2015

Bateti ouale bine cu putina sare,apoi adaugati pe rand iaurtul,uleiul, spanacul usor decongelat ,telemeaua ,smantana malaiul ,faina  cernuta si praful de copt.Omogenizati bine compozitia ,apoi turnati-o intr-o tava unsa cu unt  si tapetata cu faina. Coaceti-o la foc moderat pana se...

Salata de orez cu ton

In Ton la 10 Feb 2015

Fierbeti orezul in apa cu sare 12 minute ,apoi scurgeti apa  si treceti-l printr-un jet de apa rece.Lasati-l in sita sa se raceasca.Mazarea o puneti la fiert ptr cateva minute in apa cu sare , o scurgeti si o clatiti cu apa rece.Taiati rosiile felii.Scurgeti tonul de zeama. Amestecati...

Creier cu ceapa si ou

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2015

Puneti creierul in apa rece ptr o ora .Daca este nevoie schimati apa  pentru a scoate tot sangele.Scoateti cu grija pielitele si eventualele oase si lasati creierul la scurs intr-o sita .Tocati ceapa fin si puneti-o la calit in uleiul incins pana se inmoaie.Adaugati cu grija bucatile de...

Supa crema de broccoli

In Supe la 10 Feb 2015

Puneti buchetelele de broccoli la fiert in apa cu putina sare pana se inmoaie.Daca folositi broccoli proaspat va trebui sa il fierbeti ceva mai mult decat pe cel congelat .Opriti cateva buchetele de broccoli pentru ornat,scurgeti apa ,iar restul il mixati pana devine pasta .Completati cu apa in...

Legume cu sos de soia si orez

In Mancaruri de legume la 10 Feb 2015

Tai morcovul rondele subtiri , prazul felii groase de 1 cm ,ardeiul gras fasii.Incinzi uleiul intr-o tigaie ,adaugi  morcovul ,lasi cateva minute,amestecand usor ,adaugi apoi prazul ,ardeiul gras ,iar la sfarsit fasolea verde si broccoli .Lasi legumele 2-3 minute sub capac ,adaugi putina...

Tort cu crema de iaurt si afine

In Torturi la 10 Feb 2015

Pentru blat separati ouale ,apoi bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana zaharul se topeste si capata consistenta unei smantani groase.Adaugati galbeniusurile ,omogenizati ,apoi turnati in ploaie faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o...

Inimioare cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2015

Pui faina intr-un castron,adaugi untul  bucatele si amesteci bine.Adaugi cascavalul ras,uleiul,otetul,sarea si sifonul.Framanti cu mana pana vei obtine un aluat uniform (15 minute).Dai la rece 30 de minute,apoi intinzi o foaie pe planseta si decupezi inimioare cu ajutorul unei forme.Le asezi...

Salam de biscuiţi, reţetă de post

In Dulciuri la 28 Ian 2015

Salam de biscuiţi reţetă de post Sfaramam biscuitii intr-un castron, pastrand si bucati mai maricele.Punem fructele cu 2-3 linguri de apa la microunde pentru 1 minut, apoi le lasam putin la hidratat, amestecand din cand in cand in ele. Punem la foc apa, zaharul, cacaua si margarina si...

Afisate 751 - 780 din 907 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]