publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv parjoale cu legume
Am curățat dovleacul, cartofii si morcovul, după care i-am spalat si apoi i-am dat pe razatoarea mică. Peste acestea, am adăugat oul si sare dupa gust, apoi am adaugat mărarul ( in cazul meu, am avut din cel uscat), si la final, am adaugat faina, amestecand până la omogenizarea...
Aperitiv chec cu ciuperci
Pentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va adauga ceapa și ciupercile si se va lasa pe foc până se vor înmuia si scadea. Separat...
Creier pane
Pentru început așezăm creierul intr-o sită si începem sa il curățăm (aceasta fiind operatia cea mai grea si destul de meticuloasa). Dupa ce am curățat creierul, il spalam si il lăsăm la scurs . Creierul gata scurs il desfacem in...
Bulete din telemea si cascaval
Pentru început dam pe răzătoare cașul și cașcavalul. Apoi adaugăm ouăle, praful de copt și mărarul pe care l-am spălat și apoi l-am tocat mărunt. La final am adaugat făina și am amestecat până la omogenizare, dar fără a mai adăuga sare deoarece cașul are...
Salată aperitiv cu brânză
Pregatire: Pentru inceput fierbem cele 3 oua + 2 de la maioneză. Apoi d-am pe răzătoarea mică, cașcavalul, branza telemea si cele trei ouă , pe care le-am fiert si apoi curățat (fiecare din ingrendiente le-am pus in farfurii separate). Am spalat si curățat ardeii si apoi i-am taiat...
Ouă umplute
Pentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu gălbenușul crud, adaug un praf de sare si apoi adaug un pic de ulei, amestecând ușor in aceeași...
Chisca
Pentru inceput curatam ceapa pe care apoi o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei pana devine usor galbena. Cat se caleste ceapa,punem orezul la umflat in apa calduta cam 15 minute. Apoi adaugam ceapa calita si orezul peste carnea tocata, dupa care condimentam cu...
Saratele cu mac
Pentru inceput dizolvam drojdia in 100ml apa calduta,dupa care o amestecam cu telemeaua pe care o framantam sau chiar o dam pe razatoare, si cele 2 oua. Adaugam apoi si margarina(care a fost lasata la temperatura camerei) amestecand usor pana se incorporeaza toate. La...
Chiftelute cu dovlecei si telemea sarata
Pentru inceput am curatat dovleceii de coaja si seminte,dupa care i-am dat pe razatoare. Apoi i-am lasat stors bine de zeama (doleceii se vor lasa un pic pana isi lasa multa apa). Peste dovleceii storsi bine am adaugat telemeaua care am framantat-o bine. Apoi am adaugat...
Omleta sfaramata
Pentru inceput am batut ouale. Apoi am ras cascavalul si l-am adaugat peste oua. La final am adaugat putin de piper alb(pentru ca acesta nu este asa de concentrat ca cel negru) si le-am amestecat bine. Intr-o tigaie am pus untul la topit ,peste care...
Drob din ficat de pasare
Ficatul se pune la fier in lapte ,bineinteles dupa ce a fost spalat. Cat fierbe ficatul ,se curata ceapa ,se spala si apoi se taie marunt punandu-se apoi la calit cat sa se inmoaie. ficatul fert se scoate din lapte ,se lasa la racit si apoi seda pe masina. Ceapa se amesteca cu...
Triunghiuri aperitiv cu cas si cartofi
Pentru inceput dam casul pe razatoare. Apoi curatam cartofii, ii spalam si ii dam si pe ei pe razatoare. Adaugam cartofii rasi peste cas, dupa care adaugam ouale, sare si piper dupa gust. La final adaugam faina cat sa iasa o compozitie nici prea moale, nici prea tare, numai buna de luat cu...
Rulada cu cas de oi framantat
Asezam faina intr-un vas in care ii facem o gaura in mijloc. Sfaramam drojdia si o amestcam cu cele 2 lingurite de zahar. Drojdia o adaugam peste faina, dupa care ouale le batem si le amestecam cu iaurtul si il turnam si pe acesta peste drojdie. Incepem sa framantam ,adaugand din cand...
Chec aperitiv cu dovleac
pentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare. cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il taiem bastonase ca in poza . dupa ce s-au fiert legumele le scurgem de apa,si apoi le taiem...
Salata de vinete cu cartofi si maioneza
pentru inceput punem vinetele la copt. apoi 2 din cele 3 oua le punem sa fiarba pana devin tari . separat punem cartofii la fiert in coaja . cat se coc vinetele pregatim maioneza din galbenusurile de la ouale fierte si galbenusul crud ramas impreuna cu un praf de sare si...
Cas de oi la tigaie
Nu am dat cantitatea de cas ,deoarece fiecare isi face dupa preferinta cat de mult pofteste. Deci: se iau bucatile de cas si se taie cuburi. Intr-o tigaie se aduga untul care il topim peste care adaugam casul. Il lasam pe foc si amestecam din cand in cand pana se topeste si...
Ciuperci pane
Se iau ciupercile si se spala, se rup usor palariile in bucati mai mari. Sse pun la scurs pe un prosop. Se trec prin faina si apoi prin ouale batute spuma in care au fost adaugat sare si piper dupa gust. Se pun la prajit in ulei incins si se scot apoi pe un servetel de hartie pentru a se scurge...
Aperitiv chec multicolor
Pentru inceput, spalam pieptul de pui, il taiem cubulete si il calim putin in ulei. Separat, curatam ceapa si o tocam marunt si o calim in uleiul in care am calit si pieptul de pui. Separat, spalam ciupercile si le taiem marunt, le calim si pe ele pana se inmoaie, apoi le scoatem intr-un castron...
Tartine aperitiv
Pentru inceput se prajesc feliile de paine dupa care se ung cu unt si apoi se taie patrate. Peste patratelele de paine unse cu unt se aseaza icre rosii si negre. Separat se spala o lamaie, se feliaza, dupa care se taie bucatele si se aseaza peste fiecare patratel de paine cu...
Drob
Ficatul si maruntaiele de la miel se fierb, zarzavatul verde se spala si se toaca marunt . Dupa ce s-au fiert ficateii se lasa sa se raceasca si apoi se dau prin masina de tocat . Se amesteca cu zarzavatul ,cele 10 oua crude ,uleiul,se potriveste de sare si piper. Cele 4 oua se...
Crochete din carne de vita.
Carnea tocata se amesesteca cu ouale, cu mararul care a fost spalat si taiat marunt, apoi se adauga faina, sare si piper dupa gust. Se formeaza mici bilute care se prajesc in ulei incins si se scot pe un prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. Se servesc atat...
Cartofi prajiti cu parmezan
Cartofii se curata si apoi se spala dupa care se taie cubulete si se prajesc in ulei incins. Dupa ce se scot pe farfurie se condimenteaza cu sare si piper si se rade deasupra parmezan cat sunt calzi pentru a se topi repede.
Oua vopsite
Pentru inceput vreau sa va spun ca numarul de oua folosite sunt in functie de cat vrea fiecare. Pentru inceput spalam foarte bine ouale cu detergent, le clatim bine si apoi le punem la fiert in apa cu un pic de sare. Le lasam sa fiarba foarte bine pentru a deveni tari....
Mamaliga taraneasca la cuptor
Pentru inceput vreau sa va informez ca gramajul este optional in functie de numarul de persoane si de gusturi. Pentru inceput pregatim o mamaliga nici moale dar nici prea tare pentru a putea fi intinsa usor. Apoi pregatim un vas termorezistent pe care il ungem cu unt si asezam un strat de...
Parjoale moldovenesti
Pentru inceput am amestecat carnea de pasare cu cea de vita. Apoi am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o marunt. Separat cartofii i-am curatat, apoi i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mica, dupa care i-am scurs bine de zeama care au lasat-o. Peste carnea bine amestecata am adaugat ceapa,...
Tarta cu ghebe din foi de placinte
morcovul l-am curatat ,spalat si apoi l-am dat pe razatoare. ceapa am curatat-o ,spalat-o si am taiat-o marunt,iar ghebele le-am clatit sub jet de apa si le-am dat pe masina de tocat . ceapa am calit-o ,dupa care am adaugat morcovul,ghebele sare si piper . am...
Bot cu telemea
Pentru inceput am preparat o mamaliguta din apa sare si faina de porumb. Mamaliga am facut nici prea moale, nici prea tare si am lasat-o un pic sa se racoreasca si apoi am luat bucati de mamaliga si le-am aplatizat si am pus un strat de telemea sfaramata, apoi am strans bucatile de mamaliga...
Chipsuri de cartofi cu ketchup
Se curata cartofii, se spala si se taie felii subtiri, de preferat folosirea unei razatoare cu lama de feliat. Se aseaza cartofii pe un servet de hartie pentru a se scurge apa de pe ei, apoi se aseaza intr-o tava fiecare felie una langa alta si se adauga...
Omleta cu telemea si carnati de casa
carnatii se taie in bucati mici si se pun la prajit intr-o tigaie. se bat ouale , se adauga laptele ,mararul spalat si taiat ,iar la final telemeaua. se bate bine compozitia si se rastoarna in tigaie peste carnatii prajiti. se formeaza prin...
Chiftelute cu salata de varza
Pentru prepararea chiftelutelor: se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca cu pieptul de pui, marar, cele 2 oua, usturoiul curatat si pisat, faina, sare si piper .. Din compozitia rezultata facem chiftelute pe care le prajim in ulei pe ambele parti si le scoatem dupa prajire pe...