publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort Amandina
Pentru inceput preparam blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul peste care adaugam uleiul si sifonul, le batem bine pana se formeaza ca o crema spuma. Acestea batute bine le adaugam peste albusuri...
Ostropel cu carne de pasare
Pentru inceput curatam ceapa si ardeiul, apoi le tocam marunt. Le punem intr-o tigaie cu ulei la calit, amestecand incontinuu. Apoi adaugam usturoiul curatat si tocat. Separat rosiile le spalam si apoi le dam pe razatoare si le adaugam in tigaie, lasam sa fiarba la foc mic. Cam cand incepe sa...
Prajitura Albinuta
Pentru inceput vom prepara foile astfel. Vom amesteca ouale ,batute cu zaharul,dupa care vom adauga laptele,mierea de albine si uleiul. Compozitia obtinuta o vom pune pe foc amestecand continuu pana se va ingrosa si se va inchide un pic la culoare. Apoi se va da...
Prajitura Amandina
Pentru blat: separam ouale. albusurile le vom bate spuma cu zaharul iar galbenusurile le vom amesteca cu uleiul,apa si un praf de sare. Adaugam apoi galbenusurile peste albusuri,amestecand usor. Separat faina o amestecam cu cacaoa ,dupa care o adaugam peste compozitia batuta spuma...
Chiftelute cu dovlecei si telemea sarata
Pentru inceput am curatat dovleceii de coaja si seminte,dupa care i-am dat pe razatoare. Apoi i-am lasat stors bine de zeama (doleceii se vor lasa un pic pana isi lasa multa apa). Peste dovleceii storsi bine am adaugat telemeaua care am framantat-o bine. Apoi am adaugat...
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Pentru inceput pregatim blatul astfel: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam cele 9 linguri de apa si batem bine pana se formeaza o crema spumoasa. In crema astfel obtinuta se adauga putin cate putin din albusurile...
Omleta sfaramata
Pentru inceput am batut ouale. Apoi am ras cascavalul si l-am adaugat peste oua. La final am adaugat putin de piper alb(pentru ca acesta nu este asa de concentrat ca cel negru) si le-am amestecat bine. Intr-o tigaie am pus untul la topit ,peste care...
Chiftelute in sos de smantana si bulion
Se curata cartofii si morcovul, se spala si apoi se vor da pe razatoare pe partea mica. Adaugam cartofii si morcovul ras peste carne, dupa care adaugam si usturoiul care l-am curatat si pisat (sau mai usor dat tot pe razatoare). Patrunjelul il tocam marunt si il adaugam peste celelalte. Cele 3...
Prajitura "Carpati"
Pentru inceput trecem la prepararea foilor carpati : separam albusurile de galbenusuri, dupa care albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar. Separat galbenusurile le batem spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanile. Galbenusurile batute spuma le vom adauga peste albusuri...
Tarta cu visine
Pentru inceput se separa ouale. Albusurile le vom bate cu un praf de sare adaugand apoi zaharul. Peste albusurile batute spuma vom adauga galbenusurile, esenta de rom, uleiul si faina. Separat pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei si o tapetam cu faina, apoi adaugam jumatate...
Fursecuri "Bradut"
Pentru inceput drojdia se sfarama si se amesteca cu zaharul vanilat. Apoi drojdia se desface in cana de bors. Margarina se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei, dupa care se amesteca cu untura si ea bineinteles lasata tot la temperatura camerei. Separat se va cerne faina intr-un vas...
Tocanita de dovlecei cu carne de pasare
Se curata ceapa ,se spala si se pune intr-o oala,peste care se adauga si dovleceii,curatati de coaja si de seminte (acolo unde este cazul) si se adauga 3 litri de apa si se vor pune la fiert. Dupa aprox. o ora se adauga si carnea , sare si piper dupa gust. Se lasa la fiert pana scade...
Desert minciunele
Pentru inceput pregatim maiaua astfel: drojdia o amestecam cu 2 lingurite de zahar, 2 linguri de faina peste care adaugam un pahar de apa calduta si lasam sa creasca pana isi mareste volumul. Intr-un lighean separat punem faina (cam 700 gr) facand o gropita in mijloc in care adaugam maiaua,...
Ciorba de legume acrita cu prune verzi
Cepele se curata ,se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se vor taia cat de marunt vom dori. Pastaile le rupem capetele,dupa care se vor rupe la dimensiuni de 4 cm si apoi se vor spala. Dovleacul se va curata de coaja si de seminte acolo unde...
Paste cu creveti
Pentru inceput se curata crevetii, o operatie destul de meticuloasa (am fost musafir in aceea zi, deci nu am participat la curatat ci doar la privit). Dovleacul se spala si se taie cubulete, iar usturoiul se curata si se piseaza. Crevetii si dovleacul se pun intr-o tigaie la calit cu...
Ciresata din cirese amare
Umplem pentru inceput bidoanele cu cirese ,cam trei sferturi din bidon,dupa care adaugam in fiecare bidon cam 300-400 gr de zahar si lasam 2-3 zile sa se topeasca zaharul ,dupa care adaugam in fiecare bidon cate o cescuta de alcool si lasam apoi sa isi lase zeama prin topirea zaharului cu...
Tocana de legume cu pulpe de pui
Incepem cu ceapa,pe care o curatam,spalam si o taiem marunt. Apoi morcovii ii curatam , spalam si ii taiem rondele. Ardeii,cartofii si dovleceii ii curatam ,spalam si apoi ii taiem cubulete. Vanata o spalam si o taiem felii dupa care le taiem in sferturi. ...
Visine conservate pe iarna
Visinle se spala, se scurg de apa si apoi li se vor scoate samburii. Se vor pregati doua bidoane de 2l in care se vor aseza la fund cate un stat de zahar, iar in continuare se va completa cu visine si apoi cu zahar, ambele punandu-se in straturi, la final fiind zaharul (in fiecare bidon...
Salata de ardei copti
Pentru inceput spalam ardeii, ii stergem cu un prosop de hartie si ii punem la copt, pe aragaz (se poate si pe plita afara, cine sta la casa). Lasam ardeii sa se coaca frumos intorcandu-i pe toate partile, dar atentie a nu se lasa sa se arda prea tare. Dupa ce s-au copt ardeii se pun intr-un...
Pilaf cu aripioare si castraveti murati de vara
Curatam ceapa,o spalam si apoi o taiem marunt. Ceapa taiata o punem la inabusit cu ulei si un pahar de apa,dupa care adaugam si aripioarele care au fost spalate. Mai adaugam 4 cani de apa si lasam sa fiarba bine aripioarele,dupa care le scoatem si le punem intr-o...
Drob din ficat de pasare
Ficatul se pune la fier in lapte ,bineinteles dupa ce a fost spalat. Cat fierbe ficatul ,se curata ceapa ,se spala si apoi se taie marunt punandu-se apoi la calit cat sa se inmoaie. ficatul fert se scoate din lapte ,se lasa la racit si apoi seda pe masina. Ceapa se amesteca cu...
Marar pe iarna la congelator
Mararul l-am cules din gradina. L-am taiat si apoi l-am ales. Apoi l-am spalat bine si l-am intins pe masa pe niste prosoape de hartie sa se scurga bine intorcandu-l din cand in cand, pentru ca este de preferat a se pune la congelat mai uscat si nu umed. Dupa aceea l-am taiat marunt si l-am pus...
Dulceata de cirese amare
Dupa ce m-am vazut cu ciresele fara samburi am pus zaharul deasupra si am asteptat sa se mai racoreasca vremea ca era tare zabuseala in bucatarie de nu puteai sta. Apoi am pus ciresele la fiert la foc moderat spumuind din cand in cand. Cand aproape au fiert am adaugat lamaia...
Mancare rece din piept de curca
Pieptul de curca se portioneaza si se pune in oala la calit, dar foarte putin fara a se praji. Ceapa se curata, se spala si se taie julien, dupa care se adauga peste pieptul de curca si se completeaza cu apa pana se cuprinde si se lasa la fiert sa scada putin cate putin. Se adauga sare dupa...
Mazare cu piept de curca
Ceapa se curata,spala si se taie dupa care se inabusa in ulei si un pic de apa. Separat se taie pieptul de curca in bucati medii si apoi se adauga peste ceapa. Mazarea se lasa la dezghetat la temperatura camerei si apoi se adauga peste ceapa si piept de curca. apoi se adauga apa cat...
Sprot crocant la tigaie
Sprotul este un peste care se poate gati si intreg, dar eu il prefer fara cap si curatat pe interior, chiar daca este migalos la curatat. Deci curatam sprotul si il spalam, dupa care il trecem prin faina de porumb pe care am amestecat-o cu un pic de sare. Apoi prajim sprotul bine...
Sarmalute de post in frunze de loboda
Tocam verdeata si o punem intr-un vas. Curatam ceapa dupa care o inabusim in ulei cu un pahar de apa. Rosiile le-am spalat si taiat, dupa care le-am bagat la tigaie impreuna cu ceapa. Morcovul se va curata, spala si apoi il dam pe razatoarea mica, dupa care il adaugam peste verdeata, impreuna...
Ficat pane
Pentru inceput se pregateste ficatul. Se spala si se portioneaza ca si pieptul de pui pentru snitele. Se trece fiecare bucata de ficat prin faina si apoi se prajeste intr-o tigaie cu ulei bine incins. Se scoate intr-un bol si se adauga sare si zeama de lamaie dupa gust. Se serveste...
Clatite cu branza la cuptor
Pentru inceput pregatim copozitia de clatite din ingredientele de mai sus, dupa care coacem clatitele intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu un pic de ulei. Amestecam separat branza cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta compozitie ungem fiecare clatita in parte si le asezam intr-o...
Fundite cu kaizer si rosii in bulion
Pentru inceput punem apa la fiert cu sare si un pic de ulei. Dupa ce a fiert apa adaugam pastele si le lasam cam 8 minute, dupa care se scurg. Cat fierbe apa pentru paste pregatim sosul: punem kaizerul impreuna cu ceapa taiata marunt si usturoiul la calit. Adaugam sarea, busuiocul si...