Perisoare in sos de rosii si ardei copti

de Merisor in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2013 | 16729 vizualizari

 

Am vazut demult reteta de perisoare in sos de rosii pe aici la Gaby, la Miha, la Laura, asa ca am prestat si eu ca nu stiam sa folosesc perisoarele decat in ciorba. Eu am folosit pentru sos rosii cu ardei copti pregatite in casa, conservate pentru iarna.
Foarte bune au iesit!

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 1 kg carne amestec(porc, vita, pui)
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta oerz
  • sare
  • cimbru
  • oregano
  • piper
  • 1 L apa

Pentru sos:

  • 800 gr sos de rosii cu ardei copti
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • boia dulce de ardei
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos de rosii si ardei copti:

Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam.

Spalam bine orezul in cateva ape, il scurgem si il adaugam la amestecul de carne. Asezonam cu condimentele si formam perisoare mai maricele, aproape cat mingea de ping pong.

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata si se patrunde orezul.

Apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care le introducem la cuptor.

Pentru sos, tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit in ulei si 1 lingura din zeama in care au fiert perisoarele. Cand ceapa se patrunde adaugam sosul de rosii si ardei copti si asezonam cu condimentele. Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 minute.

Cand scoatem din cuptor presaram deasupra marar si patrunjel tocate.

Foarte mult au placut baietilor mei!

TIPS-URI

1

Daca sosul este gros se mai adauga zeama in care au fiert perisoarele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de rosii si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu sos de rosii si rodie