Fasolea pastai se curata de capete, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita si se lasa circa 10-15 minute.
Dupa ce a trecut timpul, se scurge de apa, se lasa putin sa se raceasca.
Se amesteca ouale cu sare si piper si faina cat cuprinde, se face o pasta, nu foarte groasa.
Se...
Rosiile se taie bucati mai mari,la fel si ceapa.
Usturoiul il taiem feliute,iar buchetelele de broccoli le taie mai mici.
Stropi cu ulei de masline,presaram sare,piper,punem apa si acoperim cu o folie.
Se da la cuptor 30 minute,dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se lasa pana...
Dovleceii zucchini se spala bine si se dau pe razatoarea mare,se lasa putin si se storc de zeama.
Deasupra punem cele 2 oua,parmezanul ras,usturoiul pisat,sare,piper si jumatate de mozzarella data tot pe razatoarea mare.
Se amesteca bine,se pune 1 lingura de faina,amestecam din nou si punem...
Ardeii se curata si se spala bine (puteti pastra capacelele de la ardei).
Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, oul, condimentele, frunzele de busuioc taiate marunt si orezul clatit sub jet de apa.
Se amesteca toata compozitia bine si se umplu ardeii, deasupra punem...
Castravetele se curata de coaja si se taie felii (nu foarte groase, dar nici subtiri).
Intr-un castron, punem crema de branza cu somon, ceapa rosie tocata marunt, piper, putina zeama de lamaie si pasam cu blenderul, sa facem o pasta.
Fiecare felie de castravete se orneaza cu pasta de somon....
Cei 200 gr de biscuiti oreo, se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc.
Untul se pune la topit pe baie de aburi si se amesteca cu cu biscuitii maruntiti.
Pe un platou, punem un inel detasabil si punem amestecul de biscuiti cu unt in interior, nivelam bine. Se da la rece, pana se...
Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita).
Se scot apoi si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie, punem ulei de masline si usturoiul pisat, punem...
Bucatile de muchi se curata de pielite, se spala sub apa rece si se pun pe prosoape de bucatarie, pentru a se usuca de apa.
Intr-un castron, punem ulei de masline, condimentele si amestecam bine.
Ungem pe toate partiile, muschiuletul de porc cu uleiul de masline cu condimente.
Se pune la...
Spalati bine capsunile, le curatati si le puneti in robotul de bucatarie.
Punem lapte de cocos, iar pentru a fi putin mai dulce, va recomand si putina miere.
Mixati pana devine totul pasta.
Este foarte bun si sanatos!
Pieptul de pui se da prin masina de tocat si se pune intr-un castron.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), iar verdeata se toaca marunt.
Punem condimentele, pregatim chiftelutele si le dam prin faina.
Intr-un ceaun, punem ulei la incins si le...
Ouale fierte se decojesc de coaja si se taie in jumatate.
Galbenusul de la oua se pune intr-un castron, se piseaza cu o furculita, adaugam ceapa tocata marunt, mustarul si bucatiile de ansoa taiate.
Se baga putin blenderul si se paseaza bine, daca este nevoie, se adauga si putina smantana....
Creierul se curata de pielite si se spala bine.
Intr-o craticioara, punem apa cu foi de dafin si otet si oparim creierul; cand apa incepe sa clocoteasca, il lasam cateva minute si lasam sa se scurga bine.
Intr-o farfurie, amestecam cele 2 oua si facem un aluat cu faina.
Trecem fiecare...
Ceafa de porc se condimenteaza pe ambele parti, se pune intr-un vas de ceramica, se stropesc cu ulei de masline.
Ceapa se taie rondele si se asaza in tava langa carne.
Stoarcem cele 2 portocale si turnam fresh-ul peste carne.
Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor, circa...
Salata se spala bine si se taie fasii, dupa care se aranjeaza in castron.
Punem ceapa rosie taiata solzisori si rosia rondele.
Punem fasolea clatita sub jet de apa si scursa si porumbul.
Stropim cu ulei de masline si otet si asezonam cu sare si piper.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
Se adauga si orezul clatit sub jet de apa rece, punem apa cat sa acopere, iar cand scade, completam.
Cand e aproape gata, punem mazarea si porumbul, scurse de zeama si condimentele.
Pofta buna!
Separam albusurile de ou intr-un castron, iar in celalalt, punem galbenusurile pe care le mixam cu zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie si branza de vaci.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pentru cateva minute. Se pune amidonul, praful de copt si faina si se omogenizeaza...
Ficatul de pui se curata bine si se pune la fiert intr-o craticioara.
Pipotele si inimile se pun la fiert, impreuna cu pulpa de pui. Se lasa sa fiarba bine, dupa care se scurg de apa si se lasa la racit.
Se dau prin masina de tocat, atat verdeturiile, cat si ficatul, pipotele si pulpa de...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cateva minute, in ulei de masline. Se adauga si morcovul taiat rondele.
Punem apa, cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba. Cand morcovul e aproape fiert, se adauga dovleceii taiati cuburi.
Punem sare si piper, putina apa, acoperim...
Salata verde se spala bine, se taie fasii si se pune intr-un bol.
Ceapa rosie se taie solzisori si se freaca cu putina sare.
Porumbul se scurge de zeama, se pune peste salata, impreuna cu ceapa rosie.
Rosiile se taie rondele.
Se stropeste cu ulei de masline si otet, sare si piper....
Broccoli se spala bine, se rupe in buchetele mai mici si se pune in apa clocotita, la fiert, circa 10 minute.
Ceapa se taie feliute, la fel si morcovul si se pun intr-un wok, cu ulei de masline.
Se pune apa dupa ce s-au calit putin, cat sa acopere.
Punem fasolea scursa de zeama,...
Bucatile de somon se clatesc sub jet de apa si se pun pe niste prosoape de bucatarie ca sa se usuce de apa.
Caju-ul se pune in robotul de bucarie, impreuna cu usturoiul pisat si se marunteste bine.
Se trece somonul prin caju-ul maruntit si se pune pe o hartie de copt.
Se inveleste...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul pudra, pana devin o spuma lucioasa si tare.
Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, mixand usor la viteza mica.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste albusuri, se incorporeaza cu o spatula, cu miscari...
Se pun 2 litri de apa la fiert, se adauga 2 cepe, morcovii, tulpina de broccoli, taiate cuburi.
Cand sunt fierte, se adauga buchetelele de broccoli, spalate si prazul curatat.
Cand sunt fierte bine legumele, se ia de pe foc. Se scot din zeama in care au fiert, se lasa foarte putin....
Crevetii se curata bine de coada, cap, coaja de deasupra, se clatesc sub apa rece si se lasa la scurs.
Se pun intr-un castron cu ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Lasam la frigider cateva ore.
Punem marinada si crevetii intr-o tigaie wok, lasam sa se patrunda putin pe ambele...
Salata se spala bine, se lasa la scurs si se taie fasii. Deasupra, punem rosia taiata feliute si castravetele taiat la fel.
Punem mini mozzarella, scurse bine de zeama, se tropeste cu ulei de masline, sare si piper.
Punem si porumbul scurs bine si sosul format din smantana si mustar....
Rosiile se taie in bucati mai mari, se pun intr-un castron cu ulei de masline, sare si piper si se lasa deoparte.
Franzela se taie felii mai groase si se pun la prajit.
Bucatiile de paine prajita se freaca pe o parte cu usturoi, deasupra punem rosiile cu zeama care s-a format, iar deasupra,...
Feliile de bacon se pun intr-o tigaie tefal si se lasa la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti.
Feliile de paine le punem la prajit.
Intr-o cratita, punem apa, o lasam sa fiarba bine, dupa care dam focul putin mai incet, amestecam cu o lingura pana se creeaza un vartej si adaugam un...
Porumbul se scurge bine de zeama si se pune intr-un castron.
Taiem ceapa cat mai marunt.
Branza telemea o dam pe razatoarea mica.
Amestecam toate ingredientele, punem sare si piper si iaurt dupa gust.
Se serveste ca mic dejun sau cina.
Zaharul se pune intr-un bol inalt, punem ouale mixam bine, adaugam untul taiat si moale, faina si mixam pana se omogenizeaza.
Sana se amesteca cu colorantul rosu, iar bicarbonatul se stinge cu cele 2 linguri de otet.
Se pun peste compozitia formata, se pune si cacao (sau nu mai puneti...
Cum se prepara Supa crema de dovlecei reteta gustoasa de post
Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun la calit intr-o cratita cu ulei de masline.
Dupa cateva minute, se adauga si cartofii cubulete.
Dovleceii se curata bine de seminte si se taie bucati mai mari (se pot lasa...
Fasole pastai pane
Fasolea pastai se curata de capete, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita si se lasa circa 10-15 minute. Dupa ce a trecut timpul, se scurge de apa, se lasa putin sa se raceasca. Se amesteca ouale cu sare si piper si faina cat cuprinde, se face o pasta, nu foarte groasa. Se...
Supa crema din legume coapte la cuptor
Rosiile se taie bucati mai mari,la fel si ceapa. Usturoiul il taiem feliute,iar buchetelele de broccoli le taie mai mici. Stropi cu ulei de masline,presaram sare,piper,punem apa si acoperim cu o folie. Se da la cuptor 30 minute,dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se lasa pana...
Zucchini cu mozzarella la cuptor
Dovleceii zucchini se spala bine si se dau pe razatoarea mare,se lasa putin si se storc de zeama. Deasupra punem cele 2 oua,parmezanul ras,usturoiul pisat,sare,piper si jumatate de mozzarella data tot pe razatoarea mare. Se amesteca bine,se pune 1 lingura de faina,amestecam din nou si punem...
Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc
Ardeii se curata si se spala bine (puteti pastra capacelele de la ardei). Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, oul, condimentele, frunzele de busuioc taiate marunt si orezul clatit sub jet de apa. Se amesteca toata compozitia bine si se umplu ardeii, deasupra punem...
Aperitiv cu castraveti si crema de branza
Castravetele se curata de coaja si se taie felii (nu foarte groase, dar nici subtiri). Intr-un castron, punem crema de branza cu somon, ceapa rosie tocata marunt, piper, putina zeama de lamaie si pasam cu blenderul, sa facem o pasta. Fiecare felie de castravete se orneaza cu pasta de somon....
Desert cheesecake cu oreo
Cei 200 gr de biscuiti oreo, se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc. Untul se pune la topit pe baie de aburi si se amesteca cu cu biscuitii maruntiti. Pe un platou, punem un inel detasabil si punem amestecul de biscuiti cu unt in interior, nivelam bine. Se da la rece, pana se...
Tentacule de caracatita cu piure de cartofi
Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita). Se scot apoi si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, punem ulei de masline si usturoiul pisat, punem...
Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor
Bucatile de muchi se curata de pielite, se spala sub apa rece si se pun pe prosoape de bucatarie, pentru a se usuca de apa. Intr-un castron, punem ulei de masline, condimentele si amestecam bine. Ungem pe toate partiile, muschiuletul de porc cu uleiul de masline cu condimente. Se pune la...
Smoothie cu lapte de cocos si capsuni
Spalati bine capsunile, le curatati si le puneti in robotul de bucatarie. Punem lapte de cocos, iar pentru a fi putin mai dulce, va recomand si putina miere. Mixati pana devine totul pasta. Este foarte bun si sanatos!
Chiftele de pui cu verdeturi
Pieptul de pui se da prin masina de tocat si se pune intr-un castron. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), iar verdeata se toaca marunt. Punem condimentele, pregatim chiftelutele si le dam prin faina. Intr-un ceaun, punem ulei la incins si le...
Aperitiv oua umplute cu ansoa
Ouale fierte se decojesc de coaja si se taie in jumatate. Galbenusul de la oua se pune intr-un castron, se piseaza cu o furculita, adaugam ceapa tocata marunt, mustarul si bucatiile de ansoa taiate. Se baga putin blenderul si se paseaza bine, daca este nevoie, se adauga si putina smantana....
Creier pane
Creierul se curata de pielite si se spala bine. Intr-o craticioara, punem apa cu foi de dafin si otet si oparim creierul; cand apa incepe sa clocoteasca, il lasam cateva minute si lasam sa se scurga bine. Intr-o farfurie, amestecam cele 2 oua si facem un aluat cu faina. Trecem fiecare...
Ceafa de porc in sos de portocale la cuptor
Ceafa de porc se condimenteaza pe ambele parti, se pune intr-un vas de ceramica, se stropesc cu ulei de masline. Ceapa se taie rondele si se asaza in tava langa carne. Stoarcem cele 2 portocale si turnam fresh-ul peste carne. Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor, circa...
Salata proaspata cu fasole
Salata se spala bine si se taie fasii, dupa care se aranjeaza in castron. Punem ceapa rosie taiata solzisori si rosia rondele. Punem fasolea clatita sub jet de apa si scursa si porumbul. Stropim cu ulei de masline si otet si asezonam cu sare si piper.
Orez cu mazare si porumb
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si orezul clatit sub jet de apa rece, punem apa cat sa acopere, iar cand scade, completam. Cand e aproape gata, punem mazarea si porumbul, scurse de zeama si condimentele. Pofta buna!
Desert pasca fara aluat 2
Separam albusurile de ou intr-un castron, iar in celalalt, punem galbenusurile pe care le mixam cu zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie si branza de vaci. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pentru cateva minute. Se pune amidonul, praful de copt si faina si se omogenizeaza...
Drob de pui cu verdeturi
Ficatul de pui se curata bine si se pune la fiert intr-o craticioara. Pipotele si inimile se pun la fiert, impreuna cu pulpa de pui. Se lasa sa fiarba bine, dupa care se scurg de apa si se lasa la racit. Se dau prin masina de tocat, atat verdeturiile, cat si ficatul, pipotele si pulpa de...
Dovlecei cu morcovi si ceapa
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cateva minute, in ulei de masline. Se adauga si morcovul taiat rondele. Punem apa, cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba. Cand morcovul e aproape fiert, se adauga dovleceii taiati cuburi. Punem sare si piper, putina apa, acoperim...
Salata cu surimi
Salata verde se spala bine, se taie fasii si se pune intr-un bol. Ceapa rosie se taie solzisori si se freaca cu putina sare. Porumbul se scurge de zeama, se pune peste salata, impreuna cu ceapa rosie. Rosiile se taie rondele. Se stropeste cu ulei de masline si otet, sare si piper....
Fasole sote cu broccoli
Broccoli se spala bine, se rupe in buchetele mai mici si se pune in apa clocotita, la fiert, circa 10 minute. Ceapa se taie feliute, la fel si morcovul si se pun intr-un wok, cu ulei de masline. Se pune apa dupa ce s-au calit putin, cat sa acopere. Punem fasolea scursa de zeama,...
Somon in crusta de caju la cuptor
Bucatile de somon se clatesc sub jet de apa si se pun pe niste prosoape de bucatarie ca sa se usuce de apa. Caju-ul se pune in robotul de bucarie, impreuna cu usturoiul pisat si se marunteste bine. Se trece somonul prin caju-ul maruntit si se pune pe o hartie de copt. Se inveleste...
Desert prajitura din albusuri, cu mere
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul pudra, pana devin o spuma lucioasa si tare. Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, mixand usor la viteza mica. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste albusuri, se incorporeaza cu o spatula, cu miscari...
Supa crema de broccoli cu chips de parmezan
Se pun 2 litri de apa la fiert, se adauga 2 cepe, morcovii, tulpina de broccoli, taiate cuburi. Cand sunt fierte, se adauga buchetelele de broccoli, spalate si prazul curatat. Cand sunt fierte bine legumele, se ia de pe foc. Se scot din zeama in care au fiert, se lasa foarte putin....
Creveti in lapte de cocos
Crevetii se curata bine de coada, cap, coaja de deasupra, se clatesc sub apa rece si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron cu ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Lasam la frigider cateva ore. Punem marinada si crevetii intr-o tigaie wok, lasam sa se patrunda putin pe ambele...
Salata cu rosii, porumb si caju
Salata se spala bine, se lasa la scurs si se taie fasii. Deasupra, punem rosia taiata feliute si castravetele taiat la fel. Punem mini mozzarella, scurse bine de zeama, se tropeste cu ulei de masline, sare si piper. Punem si porumbul scurs bine si sosul format din smantana si mustar....
Aperitiv bruschete mixte cu rosii si ansoa
Rosiile se taie in bucati mai mari, se pun intr-un castron cu ulei de masline, sare si piper si se lasa deoparte. Franzela se taie felii mai groase si se pun la prajit. Bucatiile de paine prajita se freaca pe o parte cu usturoi, deasupra punem rosiile cu zeama care s-a format, iar deasupra,...
Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat
Feliile de bacon se pun intr-o tigaie tefal si se lasa la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti. Feliile de paine le punem la prajit. Intr-o cratita, punem apa, o lasam sa fiarba bine, dupa care dam focul putin mai incet, amestecam cu o lingura pana se creeaza un vartej si adaugam un...
Salata de porumb cu telemea si iaurt
Porumbul se scurge bine de zeama si se pune intr-un castron. Taiem ceapa cat mai marunt. Branza telemea o dam pe razatoarea mica. Amestecam toate ingredientele, punem sare si piper si iaurt dupa gust. Se serveste ca mic dejun sau cina.
Briose cu banane si dragoste
Zaharul se pune intr-un bol inalt, punem ouale mixam bine, adaugam untul taiat si moale, faina si mixam pana se omogenizeaza. Sana se amesteca cu colorantul rosu, iar bicarbonatul se stinge cu cele 2 linguri de otet. Se pun peste compozitia formata, se pune si cacao (sau nu mai puneti...
Supa crema de dovlecei reteta gustoasa de post
Cum se prepara Supa crema de dovlecei reteta gustoasa de post Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Dupa cateva minute, se adauga si cartofii cubulete. Dovleceii se curata bine de seminte si se taie bucati mai mari (se pot lasa...