De ce nu apar toate postarile?
20.10.2011 / 14:56
Citeaza
Silvioara...as tinde sa iti dau dreptate la anumite chestii pe care tu le-ai spus..Si eu mi-am pus unele intrebari la inceput, dar sa stii ca nu aveam dreptate.
Aici sunt bucatarasi care au ceva "vechime"...."se cunosc" ceva mai bine intre ei, mai discuta si pe forum , se leaga unele prietenii virtuale, unii posteaza zilnic si devin mai rapid cunoscuti, sau vrei nu vrei, sunt unii bucatarasi care ajung sa-ti fie favoriti si normal ca atunci cand acestia posteaza, le pui comment-uri si ei la randul lor iti pun tie..
Nu fi suparata draga mea....eu zic ca acestea sunt chestii de moment prin care majoritatea am trecut la inceput.
In nici un grup nu vei putea fi introdusa niciodata fara a putea parcurge mai intai anumiti pasi si fara sa treaca ceva timp, evident!
20.10.2011 / 15:19
CiteazaSilvioara a spus:
Fara suparare, intreb si eu ca omul, e concurs de retete sau concurs foto? Ma gandesc ca poate cineva a preparat o reteta buna, dar nu are tocmai tehnica de ultima generatie si nici talent in arta foto... Am observat cu parere de rau ca si aici este un fel de club in care foarte greu se trec anumite bariere... Am vazut retete deosebite carora nu li s-a acordat prea multa atentie si am vazut si pulpe de pui cu cartofi la cuptor care au stat la loc de cinste. Am vazut si torturi (chiar si gentuta mea, de ce sa nu ma laud cu ea ca-i munca mea!) care au fost bine lucrate si elaborate, dar n-au fost suficient de frumoase ca sa stea intre primele 3 retete fruntase si torturi manjite cu frisca care au stat la loc de cinste doar pentru ca erau elaborate de bucatarasi super-senzationali... Cu regret ma retrag la blogul meu unde nu-mi cere nimeni sa fiu as in materie foto si nici nu risc sa public o reteta azi si peste cateva zile sa o publice alt bucatar senzational, cu cateva linguri de zahar mai putine si sa fie ridicata in slavi pentru asa o reteta deosebita si nemaivazuta. Cred ca n-ar cadea niciun munte daca am fi putin sincere si am mentiona ceva de genul "am facut si eu reteta x si asa mi-a iesit" sau "crema este a lui X" sau "m-am inspirat din reteta X si am facut unele modificari"... O zi buna va doresc si sper sa nu fi suparat foarte tare pe nimeni. Pur si simplu asta am observat eu, un umil bucataras fara pretentii de profesor.
Silvioara,imi pare nespus de rau ca te-ai suparat cred ca eu sunt un bucataras care a apreciat ce ai facut tu.Si eu am retete care nu au fost apreciate,asta este.La fel cum pot sa fie si retete care seamana intre ele si nu neaparat sunt copiate.Mie mi s-a intamplat sa vad pe net o reteta si sa-mi ramana impregnata,fara a fi retinut exact sursa ca sa o mentionez.Am fost mustruluita la modul la care parca as fi copiat-o pur si simplu,nu as fi postat reteta facuta de mine.
Poate te mai gandesti si ramai alaturi de noi.
20.10.2011 / 16:22
Citeazaalinutzika a spus:
Silvioara...as tinde sa iti dau dreptate la anumite chestii pe care tu le-ai spus..Si eu mi-am pus unele intrebari la inceput, dar sa stii ca nu aveam dreptate. Aici sunt bucatarasi care au ceva "vechime"...."se cunosc" ceva mai bine intre ei, mai discuta si pe forum , se leaga unele prietenii virtuale, unii posteaza zilnic si devin mai rapid cunoscuti, sau vrei nu vrei, sunt unii bucatarasi care ajung sa-ti fie favoriti si normal ca atunci cand acestia posteaza, le pui comment-uri si ei la randul lor iti pun tie.. Nu fi suparata draga mea....eu zic ca acestea sunt chestii de moment prin care majoritatea am trecut la inceput. In nici un grup nu vei putea fi introdusa niciodata fara a putea parcurge mai intai anumiti pasi si fara sa treaca ceva timp, evident!
imi place foarte mult cum ai raspuns
Silvioara, m-am intristat sa citesc asta.
Exact cum spune alinutzik, toate am trecut prin acesti pasi.
Exact ca intr-o companie unde incepi de jos si-ti castigi apreciere, popularitate, abia apoi esti ridicat in "rang"
putin fortata asocierea mea dar crede-ma ca NIMENI nu face asta intentionat.
E imposibil sa pui la panou toate retetele si sa nu fie cineva suparat .
Nici eu nu faceam poze frumoase, tocmai impulsul dat de anumiti factori m-a impins sa progresez. Nu e vina nimanui ca imaginea vinde.
Imi pare rau si sper sa te razgandesti
20.10.2011 / 16:52
Citeaza
Silvioara, aici in comunitatea bucatarasilor nimeni nu se intrece cu nimeni, nu exista concurenta (chiar daca exista acel top al bucatarasilor), ci numai spirit de echipa si voie buna.
Mai exista si acel panou in care intra peste zi retetele care se considera ca au fost foarte bine prezentate (mod de preparare si fotografie) desi uneori s-au facut si exceptii, tocmai in ideea de a fi toata lumea multumita. Ca unele retete au ajuns sau nu acolo, e o parere obiectiva si o decizie luata de un om, care poate gresi si nu poate multumi pe toata lumea.
In ceea ce priveste citarea sursei, sunt de acord cu tine. Dar, avand in vedere ca acum exista atata informatie, atatea surse de inspiratie (carti, reviste, site-uri si bloguri culinare...) la un moment dat este greu sa mai faci asta.
Eu sper si te rog sa revii asupra deciziei tale, caci asa cum zicea si Gabi, fiecare am trecut prin etapele astea. Iar ceea ce te-a nemultumit acum sa te impulsioneze sa progresezi. Si nu numai pe tine, caci toti avem cate ceva de invatat in fiecare zi.
20.10.2011 / 22:40
Silvioara, gindeste-te ca se adauga peste 1.000 de retete pe luna si avem doar 4 pozitii asa-zise "speciale" care sint vizate si de retete din urma. Si, vorba lui Miha, nu sintem in concurs. Aici incercam sa ne simtim bine, sa ne distram, sa spunem vorbe frumoase. Acesta este spiritul bucataras.ro ... Chiar nu-i un motiv de suparare aparitia prin nush ce slide. Nici retetele mele nu prea apar pe acolo ... cred ca ma retrag
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Bucataras
Ultima editare: 20.10.2011 22:40:33
Recomandari pentru tine si casa ta
Vas cuptor, capac, fonta emailata,4.7L,rotund, portocaliu
20.10.2011 / 22:45
Citeaza
"Nici retetele mele nu prea apar pe acolo ... cred ca ma retrag " Asa usor te dai batut? Vezi daca n-ai mai gatit Live de cam multisor...eu nu prea dau pe aici zilele astea ca am maruntelele cam bolnavioare,intru rapid sa va citesc numai...deci nu-s suparata. dar revin eu curand
20.10.2011 / 23:15
Citeaza
Eu cred ca inteleg de ce e trista Silvioara si ii dau dreptate. Cand am inceput eu sa scriu aici pe bucataras, printre cele 4 retete privilegiate, mai ales Reteta zilei erau numai bunatati. Retete una si una, realizate cu truda si pricepere. In ultima vreme, insa, s-a schimbat politica. La reteta zilei e de obicei ceva simplu, care se face rapid. Uneori (imi pare rau s-o spun, dar asta e parerea mea), chiar frivol de usor. Si de aceea te simti frustrat cand tu ai muncit ceva la un anume preparat, iar reteta zilei e o friptura la cuptor cu cartofi banala
Dar, cum nu eu sunt proprietara siteului, nu eu fac regulile. Asa ca, daca o retea simpla aduce mai multi vizitatori, de ce nu?
20.10.2011 / 23:28
si, daca tot am inceput, mai e ceva care nu mi se pare corect. De multe ori se comenteaza doar ca a se acumuleze puncte. Altfel nu inteleg de ce o groaza de comentarii sunt alcatuite dintr-un cuvant sau numai din emoticons. Am vazut ca sunt persoane care intra pe fiecare reteta si dau un comment din asta. Pai chiar asa, le plac absolut toate retetele? N-as crede.
Daca nu s-ar mai castiga puncte din comentarii, as vedea si eu niste idei consistente legate de retetele mele.
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Brindusa
Ultima editare: 20.10.2011 23:32:18
21.10.2011 / 00:01
CiteazaBucataras a spus:
ofof, ce-au patit? raceala asta care bintuie prin toata tara?
viroza stomacala...pe cea mare au tinut-o 8 ore in perfuzie,pentru deshidratare. Acuma e mai bine,se reface incetisor. La noi a si fost o schimbare prea brusca.
Referitor la ce a spus Brandusa sunt total de acord ca sunt unele persoane foarte "apreciative". Avusesem intr-o saptamana multe retete postate,cred ca erau vreo 15 fara sa fii facut multe puncte,dar membrii cu retete putine dar comentarii la toate retetele ,gen "Bun",erau in top 5. Eu vroiam sa fac de mult o sugestie,sa nu mai fie postate retete care sunt identice, e Ok sa aducem imbunatatiri sau schimbari unei retete,dar cand sunt identice chiar nu vad rostul.
Si fiindca mentiona Gaby ceva de poze,chiar ma uitam pe blog la poze de acum un an se vede diferenta Vorbeam de blogul meu!
21.10.2011 / 00:12
Citeaza
1) hai ma. rubrica de reteta zilei nu influenteaza numarul de vizitatori. putem pune acolo mama retetelor ... Dar, asa este, in ultima vreme am pus mai multe retete mai usor de facut, dar la fel de gustoase. In schimb, am repus in drepturi rubrica premium, unde fiecare este invitat sa-si puna cele mai bune retete cu cele mai bune foto (conditie obligatorie). Nu prea am vazut propuneri aici. Si este chiar ceva premium!
2) partea cu comentariile doar ca sa se ia puncte s-a reglat, nu prea mai e cum zici tu :). si stai sa vezi noua forma a siteului
21.10.2011 / 00:21
Citeaza
hai sa va zic. sintem un site cu peste 520.000 de vizitatori unici pe luna, cu circa 200 de oameni saptaminal care fac macar o actiune logati in site ... nu este usor de gestionat, pentru ca este foarte, foarte greu sa multumesti pe toata lumea...
dar, spre mindria mea, am reusit sa pastram zimbetul pe buze, vorba buna si voia buna. chiar daca am banat zeci de conturi ale unora care nu se stergeau pe pres cind incercau sa intre in casa noastra. si bine am facut
deci, sa trecem peste lucrurile marunte care ne mai deranjeaza si sa avem mai multa ingaduinta. in .ro mai sint 2 siteuri la nivelul bucataras.ro ca trafic, gustosul si culinarul, dar ma indoiesc ca acolo te simti asa de bine ca la noi.
in viitorul apropiat vom schimba modul de functionare si veti vedea ca locul fiecaruia va fi mai cald, mai primitor :)
21.10.2011 / 08:36
Citeaza
hai mah ca nu-mi plac discutiile astea, ma intristeaza
Asta conteaza?? Reteta zilei, panou? Doar nu luam premiu, e un joc de orgolii
In fine, io nu plec d-aci nici sa ma banati, imi schimb reteaua si vin iar
21.10.2011 / 08:58
CiteazaBrindusa a spus:
Eu cred ca inteleg de ce e trista Silvioara si ii dau dreptate. Cand am inceput eu sa scriu aici pe bucataras, printre cele 4 retete privilegiate, mai ales Reteta zilei erau numai bunatati. Retete una si una, realizate cu truda si pricepere. In ultima vreme, insa, s-a schimbat politica. La reteta zilei e de obicei ceva simplu, care se face rapid. Uneori (imi pare rau s-o spun, dar asta e parerea mea), chiar frivol de usor. Si de aceea te simti frustrat cand tu ai muncit ceva la un anume preparat, iar reteta zilei e o friptura la cuptor cu cartofi banala Dar, cum nu eu sunt proprietara siteului, nu eu fac regulile. Asa ca, daca o retea simpla aduce mai multi vizitatori, de ce nu?
E foarte adevarat ceea ce spui Brandusa.
Dar... daca e sa respectam ideea de "mama retetei" (si ma refer aici la grad de dificultate, mod de prezentare, fotografie) atunci am numara pe degete cate retete intra acolo la reteta zilei sau cati useri vor avea acest "privilegiu". Dar pana la urma toata lumea munceste, chiar si la o reteta simpla, si toti (pe rand) vor ajunge acolo, pentru ca toti userii sunt importanti si aduc o contributie mai mica sau mai mare in site. Si pana la urma chiar si o reteta simpla poate fi mai gustoasa decat una complicata si sa aiba mai multa cautare, pentru ca (nu-i asa? ) nu toata lumea are timp de stat in bucatarie.
Trebuie sa se inteleaga ca sunt multe retete ce intra pe zi in site, chiar nu este fizic posibil sa intre toata lumea acolo. Desi, asa cum zice si Gabi, nu e un concurs, nu vad de ce ar fi asa de important.
Bucataras.ro isi arata si prin alte moduri recunostinta fata de userii sai.
21.10.2011 / 09:16
Citeaza
Asa imi place, Miha, cand ma citezi.
Simt ca am ramas inteleptul siteului