Budinca de paste este un preparat foarte cunoscut și îndrăgit, iar astăzi îți aducem o rețetă excelentă, rapidă și gustoasă.
Pentru această Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă, sunt necesare ingredientele următoare: paste, iaurt, lapte, ouă, zahăr, stafide.
Cum se prepara Budinca de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă:
Unge cu puțin unt un vas termorezistent.
Fierbe pastele al dente, în apă clocotită cu un praf de sare.
Într-un bol, mixează cele 3 ouă, adaugă un praf de sare, zahărul tos, zahărul vanilat, iaurtul grecesc și laptele. Amestecă bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Adaugă stafidele și lasă-le să se hidrateze puțin.
Scurge pastele de apă și adaugă-le în compoziția lichidă, apoi amestecă pentru a se distribui uniform. Toarnă totul în vasul de copt și presară puțin zahăr pe toată suprafața.
Coace budincă de paste în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute sau până capătă o crustă rumenă.
După coacere, scoate vasul din cuptor și lasă budinca la răcorit.
Servește cu mare poftă, este delicioasă.
Încearcă și rețeta de Budincă de gris cu afine și lapte, absolut delicioasă sau rețeta de Budincă cu fidea și brânză de vaci.
Îți recomandăm și rețeta de Vargabeles, un preparat foarte gustos.