Mâncărica de cartofi este una dintre rețetele gustoase pe care le făceau mamele sau bunicile și avea un gust și o savoare aparte. Astăzi am pregătit și noi această mâncărică pe care am servit-o cu niște cârnați afumați și pătrunjel proaspăt.
Pentru această Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă, sunt necesare următoarele ingrediente: cartofi, ceapă, usturoi, sos de roșii, cârnați, boia, foi de dafin.
Cum se prepara Mâncărica de cartofi - Rețeta savuroasă de casă:
Curăță și taie ceapa și usturoiul.
Pune la încins puțin ulei într-o cratiță și pune ceapa la călit. După ce devine translucidă ceapa, adaugă și usturoiul.
Curăță și taie cartofii cuburi potrivite, apoi adaugă-i peste ceapa călită. Pune puțină boia și amestecă pentru câteva secunde, apoi adaugă apă cât să acopere toate ingredientele. Condimentează cu sare și piper, 1-2 foi de dafin. Acoperă cratița cu un capac și lasă la fiert timp de 15-20 de minute. După ce devin pătrunși, adaugă puțin sos de roșii sau bulion și mai lasă-i la fiert. După ce s-au fiert bine, scoate câteva cuburi de cartofi într-un bol și pasează-i cu ajutorul unei furculițe, apoi pune-i înapoi in oală și amestecă. Astfel, sosul va căpăta consistență.
Feliază cârnații și rumenește-i pe ambele parti într-o tigaie, în puțin ulei, apoi scoate-i într-un bol cu ajutorul unei spumiere.
Servește tocănița de cartofi garnisită cu pătrunjel tocat si cu felii de cârnați afumați, alături de murături sau după bunul plac.
Gustos, ușor și sățios.