de la ce varsta va place sa bucatariti?
02.02.2010 / 22:31
Citeaza
care este varsta la care v-ati dat seama ca va place sa va petreceti mai mult timp in bucatarie si o faceti cu placere??si care este prima mancare preparata ??
03.02.2010 / 00:06
Citeaza
tu prima !!!
eram la sfarsitul clasei a 4-a ,mama era inca la maternitate cu fratele mai mic . tata m-a anuntat ca o sa vina seful lui de la judet [ locuiam la tara ] ,am facut supa de fasole boabe si clatite [care incercam sa le intorcprin aruncare , mai multe erau pe jos ...]
03.02.2010 / 00:27
Citeaza
eu prima oara am incercat pe la 11 ani cu sora mea sa facem mamaliga si am topit cratita(i-a sarit smaltzul)dar de 2 ani am inceput sa gatesc de-a binelea
03.02.2010 / 08:57
Citeaza
Eu nu mai stiu care a fost prima mancare facuta....dar am multe experiente in bucatarie...in clasele 1-4 avem o data pe saptamana un curs culinar, ceva de genul, nu mai stiucum se numea...si acolo preparam diverse, veneam de acasa cu ingredientele si ustensilele si faceam salata boeuf, tort de biscuiti, salam de biscuiti, mai multe...apoi acasa mama ma ruga sa-i pregatesc legumele pentru mancare, mi le lasa si eu le curatam, taiam si ea cand venea de la serviciu doar facea repede mancarica. Eu stateam numai in bucatarie cu ea. Apoi cea mai frumoasa perioada o petreceam in vacante, la tzara...mi-aduc aminte cu o nostalgie...eram 6 nepoti, eu fiind cea mai mare, eram "mamica" lor Bunicii plecau de dimineata la muncile campului si cand veneau gaseau mancarea aburinda Imi placea enorm sa iau un cos de rachita si sa intru in gradina de legume si adun de acolo de toate pentru mancare/ciorba. Cred ca de atunci a inceput sa fie o pasiune pentru mine, bucataritul
Am avut si o experienta foarte nasoala, rau de tot. Intr-o iarna, parintii mei lucrau si in we si mama mi-a lasat o gaina de tzara sa o fierb la oala de presiune si sa pregatesc o mancare. Oala avea ceva vechime, insa eu stiam s-o folosesc foarte bine. Cred ca garnitura nu a mai tinut si efectiv a explodat. A fost horror Norocul meu a fost ca nu eram langa aragaz, ca ma desfigura sau poat esi mai rau, Doamne Fereste...capacul oalei a zburat in tavan, apoi a infundat aragazul, avea o gaura in mijloc, a ricosat apoi in geam si a spart tot, geamurile fiind duble, ambele geamuri, a smuls perdeaua, fragmente de gaina erau peste tot, pe pereti, era dezastru total. Eu m-am speriat asa tare ca m-am bagat sub masa, tremuram toata....de atunci nu vreau sa mai aud de oale minune, sub presiune, poa' sa fie si mama lu' zepter, sa nu aud
Cam asta e povestea cu inceputurile bucataritului...in rest nu am prea multe oale arse la activ Mai mult uitam de ele de cand cu astia mici si simteam miros de fum
03.02.2010 / 13:37
Citeaza
Buna,
sunt noua pe aici, dar imi place tare mult.
De bucatarit am inceput pe la 12 ani cand sa nascut sora mea, mama stand mult timp in spital si tata fiind un mancacios. Prima mancare, tocanita de pui si supa, bine tocanita sa ars (defapt sa facut scrum) deci nu stiu cum a fost, supa: nu prea ai ce gresi.
De gatit am invatat la tara; pe motiv ca femeia sta la cratita, bunica ma invatat cam tot ce putea, dar imi este de folos tinand cont ca pe sot l-am cucerit cu mancare.
Recomandari pentru tine si casa ta
Friteuza fara ulei-Cuptor cu aer cald, Air Fryer 2000W
03.02.2010 / 15:41
Citeaza
la 13 ani am facut primul tort de clatite, cu crema de casa tot de mine facuta, la care fratemiu a salivat pana la ora 16 cand a venit mama sa-l taie.
La 15 ani eram la scoala de bucatari iar la 16 ani lucram ca ajutor la "Bulevard Hotel" vis-a-vis de CCA pe Kogalniceanu...imi place sa fac mancare.
03.02.2010 / 16:31
Citeaza
Mi-as dori si eu sa lucrez ca bucatareasa sau cv de genul!mai mult mi-ar placea sa am o cofetarie
03.02.2010 / 17:24
Citeaza
pai, de la varsta foarte frageda...
de cand am primit primul meu aragaz, de ala de tabla comunist, am stiut c-o sa-mi placa sa mananc cand voi fi mare si ca o sa-mi placa sa "bucataresc" ...
ah, primul meu fel de mancare au fost chiftelutele din noroi nu mai tin minte ce gust aveau
si acum vorbind serios... am gatit de mica pentru ca mamitu meu muncea pana seara tarziu... cred ca de pe la varsta de 12-13 ani am inceput sa fac cate una alta..
03.02.2010 / 17:33
CiteazaOana a spus:
Eu nu mai stiu care a fost prima mancare facuta....dar am multe experiente in bucatarie...in clasele 1-4 avem o data pe saptamana un curs culinar, ceva de genul, nu mai stiucum se numea...si acolo preparam diverse, veneam de acasa cu ingredientele si ustensilele si faceam salata boeuf, tort de biscuiti, salam de biscuiti, mai multe...apoi acasa mama ma ruga sa-i pregatesc legumele pentru mancare, mi le lasa si eu le curatam, taiam si ea cand venea de la serviciu doar facea repede mancarica. Eu stateam numai in bucatarie cu ea. Apoi cea mai frumoasa perioada o petreceam in vacante, la tzara...mi-aduc aminte cu o nostalgie...eram 6 nepoti, eu fiind cea mai mare, eram "mamica" lor Bunicii plecau de dimineata la muncile campului si cand veneau gaseau mancarea aburinda Imi placea enorm sa iau un cos de rachita si sa intru in gradina de legume si adun de acolo de toate pentru mancare/ciorba. Cred ca de atunci a inceput sa fie o pasiune pentru mine, bucataritul Am avut si o experienta foarte nasoala, rau de tot. Intr-o iarna, parintii mei lucrau si in we si mama mi-a lasat o gaina de tzara sa o fierb la oala de presiune si sa pregatesc o mancare. Oala avea ceva vechime, insa eu stiam s-o folosesc foarte bine. Cred ca garnitura nu a mai tinut si efectiv a explodat. A fost horror Norocul meu a fost ca nu eram langa aragaz, ca ma desfigura sau poat esi mai rau, Doamne Fereste...capacul oalei a zburat in tavan, apoi a infundat aragazul, avea o gaura in mijloc, a ricosat apoi in geam si a spart tot, geamurile fiind duble, ambele geamuri, a smuls perdeaua, fragmente de gaina erau peste tot, pe pereti, era dezastru total. Eu m-am speriat asa tare ca m-am bagat sub masa, tremuram toata....de atunci nu vreau sa mai aud de oale minune, sub presiune, poa' sa fie si mama lu' zepter, sa nu aud Cam asta e povestea cu inceputurile bucataritului...in rest nu am prea multe oale arse la activ Mai mult uitam de ele de cand cu astia mici si simteam miros de fum
nu-i de ras dar cred c-acum si tie-ti vine sa razi de isprava...
de ceva de genul asta-mi aduc aminte de experienta fratelui meu cu bucataria, la noi a fost mai grav...
eu aveam vreo 20 de ani si predam o meditatie la matematica unei eleve de-ale mele in sufragerie... frate-miu s-a apucat sa faca clatite dar a lasat tigaia pe foc... eleva mea a simtit un miros de ars si mi-a zis...
m-am dus in bucatarie unde perdeaua luase foc, tocul ferestrei la fel, pe vremea aia nu erau termopane, si am avut instictul tampit de a lua tigaia si de a baga-o sub un jet de apa...
a "explodat" tigaia si tavanul s-a innegrit intr-o secunda....
taica-miu era plecat in delegatie si am avut o saptamana la dispozitie sa spalam peretii si sa zugravim
horror atunci, comedie acum
03.02.2010 / 18:38
Citeaza
Meditatii, Ionix? Ia uite, nu stiam ca suntem in aceeasi bar(n)ca. Da vrednice ati fost, fetelor! La ce varste fragede ati inceput! Eu am avut-o pe mama mai mereu pe acasa (a fost invatatoare), asa ca n-am fost nevoita sa fac de mancare. Am vazut , insa, si la bunica mea si la mama cum se fac multe mancaruri si prajituri. De gatit adevarat m-am apucat cand m-am maritat, pe la 23 de ani. Si asta pentru ca sotul meu este un gurmand.
03.02.2010 / 20:01
Citeaza
Oana, dar nu te-ai dat batuta! Vezi, gandire pozitiva? Oala e de vina. Se intelege ca ai state vechi in culinarit.
Brandusa, si eu tot la 23 m-am maritat, numai ca de gatit mancare...de un an!
03.02.2010 / 21:35
CiteazaBrindusa a spus:
Meditatii, Ionix? Ia uite, nu stiam ca suntem in aceeasi bar(n)ca. Da vrednice ati fost, fetelor! La ce varste fragede ati inceput! Eu am avut-o pe mama mai mereu pe acasa (a fost invatatoare), asa ca n-am fost nevoita sa fac de mancare. Am vazut , insa, si la bunica mea si la mama cum se fac multe mancaruri si prajituri. De gatit adevarat m-am apucat cand m-am maritat, pe la 23 de ani. Si asta pentru ca sotul meu este un gurmand.
si eu tot la 23 de ani m-am maritat
dap... de-a lungul timpului am tot predat meditatii la diverse obiecte
mai ales in anii de studentie faceam asta, desi pe bani putin
la noi eu sunt gurmanda... sotul mananca de foame iar eu de pofta
03.02.2010 / 22:22
Citeaza
De cand ma stiu mama ma tot punea sa fac diverse la bucatarie, sa curat legume, zarzavat...Mai tarziu mi-a incredintat si cratitele. Dar, pe cuvant, ca nu mi-a placut niciodata. Uram zilele cand se facea mancare si de cele mai multe ori imi cautam de invatat.
Pasiunea pentru gatit mi-am gasit-o cu ceva ani in urma (vreo 5) , dar sincer nu stiu care a fost factorul declansator caci pana atunci am gatit din necesitate.
04.02.2010 / 08:09
Citeaza
imi aduc aduc aminte ca eram micuta cu mama la bucatarie si cand facea ea ciorbita imi dadea si mie legume sa fac pt papusi mancare mai imi dadea sa ma joc cu coca sau sa-mi fac de lucru cu faina malai apa si va dati seama ce mancare iesea. de gatit m-am apucat cand am luat la facultate cand am vazut ce fara gust erau supele la plic .in camin cu fetele am facut varza la reseu - va dati seama ce o pazeam- si tot in camin am invatat sa fac paste carbonara .la 22 de ani m-am casatorit si a inceput partea mai serioasa de gatit si m-au ajutat revistele practic in bucatarie si proba de foc a fost la primul craciun cand a m facut pt prima oara sarmale si nu reuseam sa scot frunze pt infasurat sarmale si a iesit o varza a la cluj delicioasa .si pe parcursul anilor m-am specializat la ”locul” de munca(in bucatarie)