publicat la 05.01.2019
publicat la 05.01.2019
publicat la 02.01.2019
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura desteapta cu cacao
Untul si laptele se pun la incalzit. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul si o lingura de apa, putina esenta rom , pana se albesc si cresc ca volum. Se adauga treptat laptele cu untul, se omogenizeaza. Albusurile batute spuma se incorporeaza amestecului de...
Chiftelute cu sos de branzeturi
Pregatirea chiftelelor: ceapa si cartoful se curata si se spala, se toaca in 2-3. Carnea se spala se potioneaza. Toate aceste se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc bine bine. Se pun intr-un bol.Se adauga sare, piper dupa gust, un ou si verdeata. Se amesteca. Se fac din compozitie mici...
Castraveti bulgaresti reteta
Pregatim ingredientele: castravetii se spala, ceapa se curata, se toaca feliute, morcovul se curata, se spala si se taie pe lung, hreanul de asemenea. Usturoiul de curata, se pune intr-un bol. Se pregatesc borcanele.Se pregatesc condimentele. In fiecare borcan, pe fundul...
Friptura de porc cu sos de unt si lamaie
Friptura se portioneaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se unge cu ulei. Se pune pe grill-ul incins. Cand este gata carnea o scoatem pe o farfurie. Sosul: untul pe pune intr-o cratita la topit. Se pune sare. Cand s-a topit se adauga coriandru, boabe de mustar,piper...
Bavareze cu ciocolata si alune
Pentru inceput incalzim laptele ( eu chiar l-am fiert) si punem cicolata la topit. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se albesc, intr-o craticioara, apoi se adauga cacaoua si se mixeaza in continuare. Amestecul lapte - ciocolata se pune putin cate putin peste compozitia cu ou, mixam...
Gomboți cu prune
Aluatul: Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, il lasam la racit, ii curatam si-i maruntim ca pentru pireu. Aceasta compozitie se amesteca cu ou, zahar, sare, arome si faina adaugata treptat. Se omogenizeaza bine. Din aceasta compozitie se portioneaza mici bucati de aluat care se...
Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu mascarpone
Blatul : albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se...
Caltabos muntenesc
Carnea se toaca. Se amesteca cu orezul ( spalat), ceapa tocata marunt, sare, piper. Se amesteca bine compozitia. Cu aceasta se umple cele doua mațe. Se leaga la capete ca sa nu iasa compozitia. Din loc in loc gaurim mațele cu un ac nefolosit, dar sters cu otet ( orezul prin fierbere isi mareste...
Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Legumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati. Intr-o oala punem putin ulei la incins. Cand acesta incepe sa se incinga adaugam ceapa, morcovul,...
Prajitura cu crema de portocale
Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste. Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina...
Prajitura cu blat de cacao, crema de mure si ciocolata
Blatul: Galbenusurile sunt separate de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare pana-si dubleaza volumul; se adauga apa, uleiul pe rand si se omogenizeaza. Adaugam cacaoa si esenta de rom si mixam bine. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza putin cate putin,...
Cosulete cu crema de vanilie si ciocolata
Aluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si amestecam.Adaugam oul si amestecam din nou. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Dupa...
Zacusca cu vinete
Ardeii si vinetele se coc pe jar. Se pun intr-un vas mare si se curata. Se pun la scurs. Ceapa de curata si se pune in apa. Trecem ardeiul si vinetele prin robot ( eu asa am procedat!). Tocam si ceapa. Intr-un tuci sau oala punem uleiul la incins. Cand este...
Chiftelute din carne de porc si susan
Ceapa si morcovul se curata si se spala. Ceapa se toaca la robot marunt. Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se scurge de zeama. Patrunjelul si mararul se spala, se pune la scurs si se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Intr-un bol punem carnea, adaugam...
Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300
Intr-un bol punem ouale. Le mixam bine pana cresc putin in volum. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana la topire. Punem laptele si apa, uleiul si omogenizam. La final adaugam faina si omogenizam. Lasam aluatul in frigider cca 30 minute. Pregatim tigaia de clatite. O punem la...
Salata asortata pentru iarna
Legumele se spala, se pun la scurs. Borcanele se spala si se pun la scurs si ele. Varza alba si rosie se taie fideluta. Castravetii, ceapa si gogonelele se taie rondele Conopida se desface buchetele potrivite. Usturoiul se taie pe jumatate. Ardeii se taie fasii. Morcovul...
Prajitura cu prune
Prunele se lasa la decongelat si cand sunt pregatite se pun in tava unsa, se presara zahar si scortisoara peste ele. Intre timp pregatim si aluatul. Simplu si rapid. Oua intregi se bat bine cu zaharul pus in mai multe etape. Adaugam praful de copt si vanilia. Cand zaharul este topit adaugam...
Tarta cu aluat de paine, cu praz si pui la Multicooker
Aluatul: intr-un bol se pune faina, sarea si drojdia. Se amesteca, peste care se pune laptele caldut si se framanta. La final se pune uleiul, se framanta si se pune la dospit. Umplutura : carnea de pui se taie fasii subtiri, legumele se curata, se spala si se portioneaza. Intr-o tigaie...
Omleta taraneasca la Multicooker
Ardeiul si ceapa le curatam si taiem si le punem de-o parte. Carnaciorii ii portionam. Separat batem ouale cu sare, piper si amidon peste care am pus mararul tocat marunt. In oala aparatului multicooker am pus o ligurita ulei, sedam din Menu programul Fry pentru 7 minute, dupa care...
Muraturi asortate- picante
Toate legumele de mai sus au fost spalate si tocate. Au fost asezate intr-un bol. Intr-un ibirc am pus otetul, zaharul, sarea si l-am clocotit. L-am lasat putin la racorit cca 5-10 minute. Intre timp legumele tocate le-am pus in borcane, peste ele am pus radacina de hrean taiata suvite si...
Placinta greceasca ( adaptata)
Foile dezghetate se rup bucatele si se lasa de-o parte. Intr-un bol mai generos, punem ouale, zaharul si le mixam. Adaugam smantana, zaharul vanilat, si praful de copt si omogenizam, de asemenea adaugam uleiul si amestecam. La final incorporam foile de aluat rupte bucatele. Intr-o tava...
Gem de prune
Prunele se spala, se pun la scurs, cat permite timpul. Se spinteca si se pun in ceaunul pentru gemuri, magiunuri etc. Peste prune se pune un kilogram de zahar si se pun pe foc. De la inceput se adauga 100 ml apa si lasam la foc mic sa fiarba. Din cand in cand se amesteca. Chiar daca...
Tarta cu branza sarata, ceapa, ardei si marar
Aluatul se scoate din congelator, se dezgheata la temperatura camerei. Intr-un bol, trecem prin razatoare cu ochiuri mari, branza. Adaugam ceapa si ardeiul, tocate cuburi mici. Adaugam 3 linguri smantana, mararul tocat , punem ouale si untul si amestecam. Forma de tarta se...
Negresa cu ciocolata si piersici
Untul se pune la topit impreuna cu cicolata. Cand s-au topit adaugam zaharul vanilat,un praf de sare, zaharul si mixam bine. Punem compozitia la racit si cand a indeplinit aceasta conditie adaugam ouale rand pe rand si mixam. Adaugam praful de copt si cacaua si mixam. Adaugam apa minerala,...
Tarta cu crema de branza si ciocolata
Aluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Cand aluatul este gata se intinde intr-o...
Crostata cu nectarine
Aluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Umplutura: nectarinele se spala...
Tarta cu crema de lamaie
Incepem cu crema prima data: ouale intregi (asa le-am pus de aceasta data) impreuna cu zaharul au fost amestecate pana au devenit o crema, adaugam amidonul si un praf de sare si omogenizam. Dupa ce au fost amestecate bine toate, adaugam laptele in fir, amestecand continuu. Compozitia se pune pe...
Paine cu susan si busuioc la Multicooker
Intr-un bol punem faina, sarea, drojdia, semintele de susan si busuiocul. Intre timp apa o punem la incalzit. Din ingredientele de mai sus, impreuna cu apa calda pregatim un aluat pe care-l framantam pret de 5 minute. La final adaugam uleiul in doua etape si framantam. Punem aluatul la dospit...
Ciulama de ciuperci ( de post)
Ciupercile se curata, se spala, se scurg si se taie fasii. Ceapa se curata, se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, cand este gata adaugam ceapa, usturoiul. Lasam 2-3 minute sa se inmoaie, adaugam ciupercile, punem sare, piper si lasam la pregatit. Cand sunt patrunse pe...
Tagliatelle cu dovlecel
Tagliatelle se pun la fiert conform instructiunilor. Pe urma le punem la scurs intr-o strecuratoare, dupa ce le-am trecut sub un jet de apa rece. Uleiul se pune la incins, adaugam ceapa, sare, piper si usturoiul zdrobit. Cand ceapa s-a inmuiat putin, adaugam...