Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Salata boeuf
Se fierbe carnea impreuna cu legumele in apa in care se adauga vegeta. Apoi se scot din zeama si se taie totul in cubulete mici, se amesteca si se adauga marul dat prin razatoarea mare, apoi maioneza facuta din cele 3 galbenusuri fierte , unul crud , ulei si mustar. Se adauga in timpul mixarii si...
Carnati traditionali
Se toaca carnea iar slanina se taie cubulete mici. Se adauga condimentele, usturoiul facut mujdei si putina apa (100 ml) ori zeama de la fiertura de oase/ Se monteaza dispozitivul de facut carnati la masina de tocat si se umplu carnatii. Se lasa la scurs de seara pana dimineata si apoi se pot...
Ficat de porc cu varza calita
Am tocat varza murata si am scurs-o bine pentru a nu iesi prea acra. Am tocat o ceapa si am tras-o in tigaie in 50 ml ulei , adaugand apoi varza si o cana de apa. Am amestecat si am lasat pe foc varza, adaugand inca putin ulei. Intre timp am portionat ficatul si l-am pus in ulei incins la...
Fasole batuta
Se pune fasolea la inmuiat...(eu o las de seara pana a doua zi dimineata) Se fierbe fasolea in apa in care am adaugat o lingurita vegeta.Avem grija sa schimbam de doua ori apa.Dupa ce a fiert bine se lasa la racorit si apoi se mixeaza cu blenderul adaugand cealalta lingurita de...
Prajitura pufoasa "Mary"
Se bat albusurile spuma adaugand treptat zaharul pana rezulta o bezea. Se pun unul cate unul galbenusurile continuind mixarea si apoi se adauga uleiul cate putin si de asemenea laptele . In final se pune faina, esenta de vanilie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se pune compozitia in...
Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine
Clatite pufoase reteta Se bat ouale, se adauga zaharul,faina si laptele alternativ, mixand cu mixerul, apoi apa minerala, esentele si praful de sare. Va rezulta o compozitie fluida, pe care o lasam cca 20 min sa se odihneasca la rece. Apoi turnam in tigaia incinsa in care picuram putin ulei...
Pastai cu piept de pui si sos de rosii
Se pune la prajit in ulei pieptul de pui taiat bucatele alaturi de ceapa tocata , usturoiul si morcovul taiat marunt.Dupa cateva minute se adauga putina apa si se lasa sa se patrunda bine carnea. Intre timp se pune in alta tigaie fasolea congelata in apa cu putina sare si se lasa pe foc pana se...
Ciuperci umplute
Se curata ciupercile si se taie coditele. Intr-o tigaie in care am pus uleiul , se pune ceapa tocata marunt, morcovul ras si coditele de la ciuperci tocate si se trag pe foc cca 10 min adaugand si putina apa pentru a nu se praji prea tare. Se pune sarea , piperul si mararul tocat si cu aceasta...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Se pune intr-un ibric (eu am folosit un ceaunel) zaharul si se arde pe foc dupa care se adauga apa si se lasa pana se dizolva adaugand in final margarina. Separat intr-un bol se pun biscuitii sfaramati, rahatul taiat bucatele, stafidele (inmuiate in rom) cacaua, miejii...
Ficatei de pasare pane
Se spala ficateii si apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu vegeta. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins se pun ficateii trecuti in prelabil prin faina , ou batut si iar faina. Se lasa cca 10 min pe o parte si apoi se intorc si se mai lasa 10 min. Daca vi se pare ca nu-s...
Supa cu galuste
Am fiert rasolul timp de o ora , apoi am adaugat legumele curatate si spalate si le-am lasat sa fiarba cca 30 min. Apoi am trecut la pregatirea galustelor: am batut bine ouale si am presarat grisul in ploaie peste ele pana am obtinut o consistenta potrivita (se poate vedea in fotografie)...
Marinata de macrou
Se dau prin razatoarea mare marul si morcovul iar ceapa o taiem julien avand grija sa o frecam cu un praf de sare pentru a se inmuia . Feliile de macrou le taiem mai subtiri si le adaugam impreuna cu maslinele peste celelalte ingrediente. Adaugam otetul si uleiul de masline si amestecam....
Sarmale moldovenesti
Se toaca ceapa si prazul, se da prin razatoare morcovul si se taie marunt gogosarul dupa care se trag toate in ulei pana se inmoaie apoi se adauga orezul (bine spalat) impreuna cu o cana apa. Se lasa pe foc pana se umfla orezul dupa care se da deoparte adaugand carnea, verdeata,...
Prajitura Agapia
Se pregateste aluatul (amestecand apa cu uleiul, zaharul si pasta tomate, bicarbonatul si in final faina)care se imparte in 3 ,pentru cele 3 foi, care se vor coace pe dosul tavii de la aragaz. Aluatul se va intinde direct pe dosul tavii deoarece este fragil ....Timpul de coacere este de cca 10...
Opintici cu mamaliguta si mujdei
Am pus la desarat cu 2 ore inainte opinticii. Am taiat o ceapa maruntel si am tras-o in ulei adaugand treptat opinticii tocati si ei. Dintr-un ibric in care am pus la incalzit putina apa, am adaugat din cand in cand peste ciuperci pentru a le patrunde bine. Dupa cca 1/2 ora am adaugat...
Foietaj cu nuci
Am intins foietajul si am impartit fiecare foaie in doua astfel incat au rezultat 4 foi. Separat intr-un castron am pus nuca, stafidele, cacaua si mierea si le-am amestecat. Am intins aceasta compozitie peste foi si le-am rulat. Apoi am taiat ruladele obtinute si le-am dat la cuptor pentru 20...
Mancare de mazare cu si fara carne
Am tras ceapa si prazul taiate marunt in 2 linguri ulei, adaugand si gogosarul taiat marunt si 2-3 linguri apa pentru a opri prajirea, pret de 15 min. Separat intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei si pieptul portionat peste care am adaugat un pahar cu apa. L-am lasat cca 20 min pe foc....
Mancare de praz cu soia
Se pune uleiul in tigaie si se adauga prazul taiat rondele si ceapa tocata marunt. Se pune un pahar cu apa pentru a evita prajeala. Separat se fierbe soia cu o lingura vegeta. Dupa cca 10 min se scoate soia , se scurge de apa si se adauga peste prazul aflat pe foc. Se mai pune un pahar de apa si...
Prajitura cu mere
Se amesteca la mixer ouale, zaharul si apoi se adauga iaurtul, grisul, faina si praful de copt mixand in continuare. Compozitia rezultata se pune in tava de la aragaz, captusita cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min. In acest timp am curatat merele, le-am taiat maruntel si le-am tras intr-un...
Bors din coada de vita
Se pune la fiert in apa, coada de vita portionata,spumuind-o sau aruncand prima apa. Dupa ce a fiert cca o ora, se adauga radacinoasele (morcov, patrunjel)date prin razatoare, ceapa, prazul si gogosarul taiate marunt. Se mai lasa sa fiarba cca 20 min dupa care se adauga pasta de tomate,...
Spanac cu sos
se spala bine in 2-3 ape spanacul; se toaca marunt ceapa si se trage cu uleiul adaugandu-se imediat spanacul . Dupa ce s-a inmuiat spanacul, se adauga vegeta si cele 2 linguri pasta tomate desfacuta in putina apa. se mai lasa 10 min si mancarea e gata.
Prajitura cu mere si bezea dalmatiana
Se topeste (pe foc) margarina apoi se da deoparte si se adauga uleiul, otetul si zaharul dizolvat in lapte. In final se adauga faina si se framanta un aluat care se intinde in tava de la aragaz. Merele se amesteca cu zaharul si scortisoara si se scad intr-un ceaun la...
Tocana de legume
Se coc gogosarii, se curata si se dau prin masina de tocat, oprind vreo cativa pe care o sa-i taiem fidelute...asa pentru aspect. Intr-o cratita pe foc se pune uleiul , apoi ceapa tocata marunt si morcovul dat prin razatoare, orezul ( spalat in prealabil si fiert cca 10 min in apa...
Pateuri cu ciupercute
Se curata ciupercile, se taie marunt, de asemenea ceapa si morcovul, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei si se lasa pe foc cca 30 min. Se lasa compozitia la racit , apoi se adauga oul batut . Aluatul se intinde pe planseta , apoi se taie dreptunghiuri si se umplu cu compozitia...
Zacusca de gogosari cu ghebe
Se coc gogosarii, se curata de coaja si seminte si se toaca (eu am folosit mixerul)Ghebele se spala foarte bine, se oparesc , se scot din apa se toaca usor si se trag cu o ceapa in ulei (3-4 linguri) cca 20 min. Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc (eventual tot la mixer)si se trag in...
Bors de cartofi cu sfecla rosie
Se curata cartofii si se taie cubusoare potrivite iar radacinoasele se curata si se dau prin razatoarea mare ; gogosarul si ceapa se taie maruntel. Se pun toate la fiert intr-o oala in 1, 5 l apa. Se curata si sfecla si se taie bucati mari iar zarzavatul se spala si se...
Chec cu ciuperci in foietaj
Se toaca marunt ceapa si se trage in putin ulei. Ciupercile (mai putin 5 din ele) se spala si se toaca marunt adaugandu-se peste ceapa aflata pe foc . Dupa ce au fiert (cca 20 min)se adauga smantana, faina si 2 oua batute iar in final verdeata.Cele 5 ciuperci lasate deoparte se...
Tort de mere
Se tapeteaza cu unt o forma si se presara 100 g zahar, apoi se aseaza merele intregi (curatate cu cutitul special de samburi si cotor) in interiorul carora se pune cate un miez de nuca si cateva stafide. Se dau la cuptor pana se inmoaie. In acest timp se amesteca zaharul (150 g)cu...
Orez bogat
Se toaca ceapa si prazul, se dau telina si morcovii prin razatoarea mare, se taie gogosarul felii subtiri si apoi se pun toate in tigaie si se trag in ulei in care adaugam si orezul bine spalat si ciupercutele. Separat se opareste spanacul si se adauga peste orez .Se transfera toate intr-un...
Piftelute din piept de pui
Se toaca pieptul de pui . Se taie marunt ceapa, se piseaza usturoiul si se trag putin in ulei amestecandu-se apoi cu carnea. Se adauga ouale batute, miezul de paine si verdeata tocata. Se formeaza piftelele care se prajesc in uleiul incins. Se scot pe un servetel de...