Sarmale moldovenesti

de adriana_bobu in Mancaruri cu carne, 4 Dec 2010 | 43113 vizualizari

 

Sunt preferatele mele...dar sper sa fie si ale voastre....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata(porc+vita)
  • 2 cepe mari
  • 1 fir de praz
  • un morcov
  • 1 gogosar
  • 1 cana de orez
  • zarzavat verde (marar si patrunjel)
  • sare, piper
  • frunze de vita, varza
  • 4 linguri pasta tomate
  • o lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • apa si bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti:

Se toaca ceapa si prazul, se da prin razatoare morcovul si se taie marunt gogosarul dupa care se trag toate  in ulei pana se inmoaie apoi se adauga orezul (bine spalat) impreuna cu o cana apa. Se lasa pe foc pana se umfla orezul dupa care se da deoparte  adaugand carnea, verdeata, faina, o lingura de pasta de tomate, sarea si piperul. Se impacheteaza sarmalele in foi, se aseaza intr-un ceaun de tuci, se acopera cu apa si borsul in care am amestecat si cele 3 linguri de pasta de tomate si si se dau la cuptor acoperite cu un capac ,la foc mic pentru 2 ore. Dupa acest timp se scot din cuptor si se servesc cu mamaliguta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

adriana_bobu 1

06.12.2010, 17:55

mihaela,giuliana,motan, Kamy va multumesc

Anamaria Cook 1

06.03.2012, 00:32

astea da sarmale

adriana_bobu 1

08.03.2012, 11:18

Multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in dovleac