publicat la 06.05.2014
publicat la 13.04.2014
publicat la 11.04.2013
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Drob de miel
Pentru inceput puneti maruntaiele la fiert cca o ora si jumatate sau doua ore in apa clocotitata fara sare. Luati spuma ori de cate ori se formeaza. Verdeturile se toaca marunt, iar painea se inmoaie in putina lapte. Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa la racit si se...
Prajitura cu branza si piersici
Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam o bucata de hartie de copt , intr-o tava de 36/ 22. Cerneti faina intr-un vas inalt, adaugati, un praf de sare , zaharul pudra, praful de copt, untul moale si oul . Incepeti sa framantati aluatul cu mana, pana ce obtineti un aluat...
Pui condimentat cu lamaie la cuptor
Puiul se curata foarte bine, eventual se trece deasupra flacarei. Toate condimentele se amesteca, daca aveti varianta uscata, adaugati intr-un mojar si zdrobiti tot, daca aveti proaspat tocati totul marunt. Dupa ce puiul este curatat si spalat se sterge de excesul de apa si se condimenteaza...
Rulouri cu crema de vanilie
Pentru inceput pregatim crema , galbenusurile se amesteca cu zaharul si vanilia pana ce se albesc, intre timp punem laptele pe foc pana ce se infierbanta. Apoi adaugam amidonul la galbenusuri si amestecam. Turnam laptele fierbinte in fir subtire si amestecam incontinu. Punem pe foc mic si lasam...
Prajitura cu foi si crema caramel
Pentru inceput pregatim foile,incalzim cuptorul la 200 grade C. Se pune faina amestecata cu zaharul intr-un castron mai mare, adaugam ouale. Apoi urmeaza untul topit, praful de copt si bicarbonatul stins cu lapte si framantam un aluat. Turnam atata lapte cat sa rezulte un aluat pe care sa-l...
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet
Reteta de preparare a papanasilor Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze. Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul. Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda. Ca sa nu se lipeasca...
Prajitura marmorata cu prune si crema de branza
Pentru blat pregatim asa: Albusurile si apa se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi mareste volumul. Apoi turnam cate putin ulei, si batem in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si...
Ciuperci gratinate cu cascaval afumat
Foarte usor de pregatit :) ciupercile se spala si se usca de apa ( se lasa la scurs, sau se invelesc in hartie de bucatarie), daca nu va place pielita se pot curata. Usturoiul se toaca grob si se pune la calit in uleiul de masline cateva secunde, dupa care adaugam ciupercile feliate. Se...
Salam de biscuiti reteta cu jeleu, merisoare si ciocolata
Salam de biscuiti reteta Topim untul si lasam sa se racoreasca putin. Adaugam zaharul si amestecam pana ce se topeste. Ciocolata o topim pe baie de abur si o adaugam la unt. Se amesteca foarte bine, apoi adaugam merisoarele , nuca macinata, jeleul taiat si esenta de rom. Zdrobim biscuitii ( nu...
Piept de porc umplut cu carnati
Pieptul de porc se bate putin , sau sa fie felii mai subtiri. Se condimenteaza cu sare, piper negru, boia de ardei iute, cimbru si maghiran. Se aseaza cate un carnacior pe fiecare felie si se ruleaza, se prind cu bete de frigarui. Ciupercile se spala bine si daca sunt mai mari se taie in...
Prajitura Tigru
In primul rand incalziti cuptorul. Apoi, ne ocupam de budinca de piersici, spalam piersicile si scoatem samburii ( se taie in doua ). Se pune la fiert apa cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri ) si cand da in clocot, adaugam jumatatile de piersici. Se lasa vreo 10 min la foc incet, pana...
Raffaelo
Am schimbat putin la ingrediente si v-am dat exact ce am folosit eu. La Monya era un plic de zahar vanilat si nu era mentionat zaharul pudra, eu am simtit nevoia sa adaug, iar alune nu am folosit, ca sa poata sa manance si micuta mea Brigitta, dar se poate folosi . Am zdrobit napolitanele,...
Pasta de gogosar cu verdeata
Gogosarii i-am spalat si curatat de cotare si seminte. Am dat prin masina de tocat, verdeturile se toaca marunt. Am pus la fiert cca o ora pana ce a scazut zeama. Am adaugat cca o lingura rasa cu sare. Dupa ce aproape au fiert se adauga frunzele de patrunjel si telina tocate marunt si se mai lasa...
Chec cu cacao
Dupa cum spuneam este foarte usor de facut si incepem prin a mixa untul moale cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare. Apoi turnam laptele si amestecam usor si adaugam praful de copt stins cu otet. Spre final adaugam ingredientele uscate, faina si cacao....
Lazanne cu piept de pui si ciuperci gratinat
Ciupercile se curata si se taie felii subtiri, ceapa verde se taie rondele. Pieptul de pui se taie bucatele mai mici. Punem la fiert pastele in apa clocotita cu sare, si lasam sa fiarba 6-7 min ( atat cat scrie pe ambalaj). Apoi se se scurg si se trec sub un jet de apa rece si se pun deoparte....
Pilaf de orez cu carne de porc
Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cuburi , iar morcovul se da pe razatoare. Carnea de porc, eu am folosit din pulpa, se taie cubulete mai mici. Se caleste ceapa si morcovul in ulei, pana ce se inmoaie. Apoi adaugam ardeiul taiat. Dupa ce s-au...
Prajitura cu alune si crema de gris
Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot adaugam grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit. Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem...
Piept de pui la gratar
Pieptul de pui se taie in felii cat mai subtiri . Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei iute si se stropesc cu cativa stropi de ulei de masline. Se dau o ora la rece. Apoi se frig pe gratar (eu am facut pe gratarul aragazului). Asta este tot, serviti cu o portie de ...
Prajitura cu prune
Mixam ouale cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Adaugam coaja rasa de la lamaie si laptele, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Apoi adaugam faina si framantam un aluat pe care il impartim in doua. Presaram faina pe masa de...
Pui cu usturoi la cuptor
Se curata foarte bine puiul si se aseaza intr-o tava de friptura. Usturoiul se curata si se pune intr-un mojar cu toate condimentele si se zdrobeste. Apoi adaugam cativa stropi de ulei de masline si cu aceasta pasta vom unge puiul. Adaugam vinul si 3 linguri de ulei si introducem in...
Fasole galbena pastai cu smantana
Se curata fasolea si se spala foarte bine, apoi se rup de cca 4 cm . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Morcovul se curata si se taie rondele, iar ardeiul in cuburi mai mici. Calim ceapa in uleiul incins pana ce se inmoaie. Apoi adaugam morcovul, ardeiul , usturoiul si fasolea...
Inghetata de ciocolata
Necesita ceva timp pana ce se raceste, asta fiindca nu am masina de inghetata, dar merita toata osteneala, sper sa va placa si voua. Se bat ouale intregi cu zaharul si laptele pe baie de abur pana ce se ingroasa. Apoi adaugam cacao si ciocolata topita cu 50 ml frisca, se amesteca si se da la...
Risotto cu legume
Legumele spalate, curatate se taie dupa preferinta. Eu am taiat cubulete, ceapa si usturoiul verde l-am taiat mai marunt (tot cu verdeata). Intr-o tigaie se toarna uleiul de masline si se pune ceapa si usturoiul si se lasa 1 minut pana ce se inmoaie. Apoi adaugam morcovul, ardeiul si...
Tocana de porc cu legume si piure de cartofi
Carnea se taie bucatele, eu prefer in cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Calim ceapa in ulei pana ce devine sticloasa, apoi adaugam carnea si usturoiul. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei si se toarna100 ml apa. Se fierbe sub capac, la foc incet cca o...
Pulpe de pui imbracate in Kaiser si ciuperci la cuptor
Pulpele de pui se curata, se spala si se sterg de apa. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei , apoi se invelesc in Kaiser si se prind cu scobitori. Se unge un vas termorezistent cu ulei , se aseaza pulpele, asezam ciupercile spalate, presaram usturoiul si turnam vinul....
Imam Bayildi
Se spala toate legumele si se curata , inafara de vanata. Vanata se taie pe diagonala si se scobeste mijlocul, apoi se sareaza pentru a lasa amareala din ea. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cubulete, rosiile la fel. Se spala putin vanata de sare si se taie o parte...
Tarta cu piersici si migdale
Am facut putine modificari asupra retetei, atat la ingrediente cat si la modul de preparare. Aluatul l-am pregatit in felul urmator, am amestecat faina cu un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul rece si am framantat cu mana un aluat sfaramicios. Pe urma, am adaugat un galbenus si...
Fresh de pepene galben
Este foarte simplu, toate ingredientele se pun intr-un blender ( foarte puternic ) si se mixeaza, la inceput la o viteza mica , apoi la viteza mare. Se toarna in pahare si se serveste, simplu si racoritor.
Ardei copt la congelator
Pentru cele necesare, aveti nevoie de ardei, eu am folosit grasi de toate culorile, la fel de buni sunt si kapia, si de pungi. Ardeii se spala si se coc pe plita, sau in cuptor, eu prefer deasupra aragazului pe plita, sau chiar pe gratar , afara. Acuma, sunt persoane care presara putina sare,...
Dulceata de mere
Eu v-am dat cantitatea de mere rezultata dupa ce am curatat , apoi am feliat. Am stropit merele cu zeama de lamaie si am presarat zaharul. Am amestecat si am lasat cca 30 min, apoi am pus pe foc incet sa fiarba. Zeama a scazut dupa 15-20 min, iar merele inca erau crude si a trebuit sa ajut cu o...