Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet

de adela1981 in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 7926 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g gris
  • 50 g faina
  • sare
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 100 gr pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet:

 Reteta de preparare a papanasilor

Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze. Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul.   Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda.  Ca sa nu se lipeasca de mana, se pot  da prin faina, apoi se fierb in apa clocotita cu sare.  Papanasii sunt gata cand se ridica deasupra apei, dar se mai dau in cateva clocote. Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarame. Se topeste untul, apoi se adauga pesmetul, se amesteca si se lasa cateva minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga papanasii si se rostogolesc prin pesmet.  

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana, dulceata sau se presara zahar si scortisoara. Sunt deliciosi in toate variantele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat fraged