Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI368
Retete

Porc cu susan la punga in cuptor

In Porc la 20 Dec 2015

Preincalzim cuptorul la 220 grade. Spalam carnea si o taiem cubulete de marimea dorita. Peste bucatile de carne presaram sare si piper, condimentul din comert pentru carne de porc, boiaua dulce, semintele dfe susan alb. Turnam vinul alb si amestecam intr-un castron sa se imbrace carnea...

Curcubeu de turta dulce

In Dulciuri la 20 Dec 2015

Punem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul. Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea, piperul,nucsoara,bicarbonatul de sodiu, amestecul de condimente pentru vin fiert. Omogenizam, apoi adaugam...

Ciorba de perisoare din ciuperci

In Ciorbe la 20 Dec 2015

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete. Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de dafin, sare si piper macinat dupa gust, apoi lasam la fiert pana ne ocupam de prepararea...

Snitele din soia cu sos de spanac si piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2015

Soia se pune la fiert in apa cu putin Delikat pentru 10 minute, apoi se lasa la scurs. Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam apa si faina, obtinem o compozitie ca pentru clatite. Punem uleiul la incins in tigaie, apoi trecem bucatite de soia scurse prin compozitia de ou si le prajim...

Pulpe de pui marinate in kefir

In Pui la 20 Dec 2015

Spalam pulpele de pui si le stergem cu servetele absorbente. Asezam pulpele intr-un castron, turnam kefirul peste ele, presaram 1 lingurita rasa busuioc uscat, sare si piper dupa gust si amesteca cu mana sa se imbrace pulpele in sosul format. Acoperim castronul si il lasam la frigider peste...

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

In Piine la 13 Dec 2015

Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele caldut si uleiul, apoi faina. Framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua parti egale....

Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2015

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri. Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya. Preincalzim cuptorul la 200 grde. Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti. Peste...

Bulete cu sos de spanac si lapte

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2015

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua. Adaugam peste toate acestea 2 albusuri, semintele de susan usor prajite,pudra de turmeric, faina,sare si piper dupa gust, mararul tocat....

Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar

In Mancaruri de post la 13 Dec 2015

Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic. Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie. Taiem capetele dovlecelului, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam dovlecelul peste ceapa...

Ciuperci calite cu ardei kapia

In Mancaruri de post la 13 Dec 2015

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ardeiul kapia se spala, se taie rondele, indepartand cotorul si semintele. Punem intr-o craticioara uleiul, ciupercile feliate si rondelele de ardei, adaugam dupa gust sare de Himalaya si mix din boabe de piper, le calim la foc iute pana...

Prajitura pentru Mos Nicolae

In Prajituri la 6 Dec 2015

Preparam mai intai siropul: -punem zaharul brun intr-un ibric impreuna cu apa plata si aducem lichidul la punctul de fierbere.Adaugam esenta de vanilie, oprim focul si lasam la racit. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam ouale, batem spuma albusurile cu sarea. Mixam...

Cake Pops

In Dulciuri la 5 Dec 2015

Pentru inceput zdrobim biscuitii la robot. Punem intr-un castron incapator dulceata de afine, crema de lapte si nuci, semintele decojite de floarea soarelui, zaharul vanilat, cel cu aroma de rom, zaharul din lapte, fulgii de ovaz, esenta de rom. Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie...

Sirop de ridiche neagra cu miere de albine

In Sirop / Compot la 5 Dec 2015

– Se spala o ridiche neagra dupa care se sterge si se taie capacul si o felie din partea de jos pentru a forma baza. – Se scobeste cu un cutit (astfel incat sa se lase circa 1 cm de la coaja) – In spatiul format se pune miere de albine si se lasa pana dimineata (pe o...

Ciorba de perisoare din soia

In Mancaruri de post la 5 Dec 2015

Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume. Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele. Punem legumele la sotat in 2 linguri de ulei pentru 2-3 minute. Adaugam legumele conservate din borcan, apa...

Chec cu lamaie si mac

In Dulciuri la 1 Dec 2015

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Intr-un castron separat mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie pana se albesc. Adaugam apa minerala lingura...

Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2015

Ciupercutele de roua se curata, se spala in mai multe ape, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei cu sare si piper dupa gust. Se lasa in tigaie pana scade toata apa lasata si se prajesc usor. Intr-un castron incapator punem sarea de Himalaya, zaharul tos, drojdia proaspata si apa...

Prajitura pufoasa si aromata de post

In Mancaruri de post la 1 Dec 2015

Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen. Impartim...

Supa picanta cu taitei din orez

In Supe la 1 Dec 2015

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem ceapa tocata in oala impreuna cu 2 linguri ulei de masline, o lasam 2-3 minute la sotat la foc mic. Adaugam zarzavatul pentru ciorbe, apoi 1l apa plata, aszonam cu sare si piper dupa gust, adaugam bobitele de mustar, mixul din boabe de piper...

Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac

In Piine la 1 Dec 2015

Amestecam kefirul cu apa calduta, adaugam drojdia zdrobita intre degete, sarea de Himalaya, semintele de dovleac, fulgii de ovaz, 1 lingurita zahar tos si amestecam toate ingredientele sa se omogenizeze. Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana obtinem un aluat lipicios...

Tort egiptean

In Torturi la 1 Dec 2015

Eu am preparat de seara foile pe rand,astfel: -am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot; -am preincalzit cuptorul la 175 grade; -am separat cate 3 albusuri de galbenusuri, le-am batut spuma cu cate un praf de sare, apoi am adaugat cate 3 linguri zahar tos si am mixat pana...

Ciorba de cartofi dulci cu ciuperci si afumatura

In Ciorbe la 30 Noi 2015

Spalam carnea si o taiem bucatele potrivite. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie mairunt, apoi le punem la calit in ulei. Adaugam morcovul taiat rondele, bobitele de mustar, bucatile de carne. Punem ciupercile macinate, apoi apa plata, foaia de dafin, sare si piper dupa...

Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite

In Mancaruri de post la 29 Noi 2015

Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii. Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de ciuperci se acestea se prajesc in ulei. Pentru pilaf spalam prazul, il taiem marunt, il punem la...

Mancare de naut cu piept de porc prajit

In Porc la 29 Noi 2015

Nautul se pune de seara la hidratat in apa rece. Dimineata se scurge de apa, se clateste sub jet de apa, apoi se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat.  Cand furculita patrunde usor in boabele de naut inseamna ca este fiert, il scurgem de apa in care l-am fiert, apoi il clatim sub...

Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii

In Mancaruri de post la 29 Noi 2015

Pentru piure: -curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit. Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta...

Desert prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta

In Prajituri la 29 Noi 2015

Pentru inceput preparam Kranzul : Punem intr-o craticioara zaharul la topit. Cand devine lichid si capata culoare aurie adaugam nuca, amestecam rapid sa se omogenizeze, tragem craticioara deoparte si apoi turnam zaharul pe o plansa de lucru din silicon. Lasam sa se raceasca complet, apoi zdrobim...

Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate

In Mancaruri de post la 23 Noi 2015

Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare. Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar. Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15...

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

In Dulciuri la 23 Noi 2015

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta, apoi amestecam cu telul pana la omogenizare. Lasam la racit,apoi mixam compozitia si adaugam rand pe...

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

In Dulciuri la 22 Noi 2015

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand zaharul se topeste oprim focul si lasam siropul la racit. Preincalzim cuptorul la 200 grade....

Supa de praz cu radacinoase

In Supe la 22 Noi 2015

Curatam si spalam legumele. Taiem un morcov rondele, pe celelalt il taiem cubulete. Telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete. Punem uleiul in oala,adaugam radacinoasele si le sotam cca 5 minute la foc iute. Adaugam ardeiul taiat bucatele, apoi mixul din boabe de piper,...

Spanac de post cu piure si jumarele din soia

In Mancaruri de post la 17 Noi 2015

Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece. Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa. Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul. Turnam...

Afisate 301 - 330 din 1191 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Retete preferate
Tort Dacquoise

Voturi:35

Placinta cu mere

Voturi:38

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]