Prajitura pufoasa si aromata de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 1 Dec 2015 | 7888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar suc proaspat de mandarine
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 pahare apa minerala
  • 1 si 1/2 pahar zahar tos
  • 5 pahare faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • drojdie proaspata (cat o nuca)
  • 1 varf de cutit turmeric
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri karob
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri alune de padure taiate grosier
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa si aromata de post:

Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen.

Impartim amestecul in doua parti, una ramane galbena,aici vom adauga coaja rasa de lamaie, in cealalta parte adaugam karobul sa inchidem amestecul la culoare.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam mai intai amestecul inchis la culoare, presaram semintele de canepa.

Turnam si partea deschisa la culoare, peste care presaram alunele de padure tocate.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute (175 grade), facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor, lasam la racit, portionam, pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa si aromata de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

Gicuta 1

03.12.2015, 08:45

mirela0911 1

04.12.2015, 10:45

Ce prăjitură bună ai făcut!

Lina24 1

06.01.2016, 09:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta