Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea...
Topim zaharul intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Se feliaza salamul, sunca presata si carnatii.
Ciupercile se scurg si se mai maruntesc putin.
Cascavalul se da prin razatoarea mare.
Rosia se feliaza si ea.
Intr-o tava(33/43 cm) se aseaza...
Aluatul
Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai apoi...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.
Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...
Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca.
Gelatina se pune intr-o craticioara, se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Sunca de Praga se taie cubulete, la fel si branza feliata.
Se taie partea de sus a chiflelor, formand un capac.
Se scobesc chiflele si se umplu cu...
Mai întâi spălăm foarte bine ciolanul afumat, în apă fierbinte. Apoi îl crestăm în mai multe locuri, fără a-l dezosa. Curățăm legumele și le tocăm. Un...
Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol.
Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se...
Se taie legumele cubulete si se calesc in unt.
Se adauga supa peste ele si se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se paseaza legumele cu ajutorul unui blender sau al unui tel.
Se adauga cca 1/2...
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Se pune la prajit in tigaia incinsa si se lasa putin, pana devine sticloasa.
Se scurge apa din conserva si se clateste fasolea in mai multe ape,...
Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la loc...
Carnea si osul de vitel le fierbem mai intai separat intr-un vas cu apa. Fierbem aprox 15-20 de minute.
Separat intr-un vas de 3 l, punem apa si punem vasul pe foc.
Curatam si...
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc....
Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam laptele si uleiul si mixam bine.La final incoproram faina amestecata cu praful de copt.Punem amestecul in tava...
Umplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...
Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului, de tot puful.
Le spalam si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii.
Curatam cartofii si ii spalam....
Capsunile se spala, se curata de codite si se adauga in recipientul blenderului.
Kiwi se curata, se feliaza și se adauga peste capsunile din blender.
Banana se curata, se rupe in bucati si se...
Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare .
Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [...
Sfertul de miel se portioneaza, se curata, se spala bine si se usuca.
Intr-o tava se pune uleiul si bucatile de miel si se ung bine cu ulei.
Se presara sare, boia, piper si se pune vinul stropind...
Mod de preparare blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...
Carnea de porc se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert.
Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra.
Cartofii se curata ,se spala...
Am inceput cu cartofii. I-am curatat, spalat, taiat in bucati mari si i-am fiert aproximativ 15 minute.
Intre timp, am spalat legumele si am tocat ceapa marunt, iar ardeii grosier.
Am incins...
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, zahar, esenta de rom apoi adaugam galbenusurile pe rand, pesmetul, faina si amestecam incet cu lingura; ungem cu ulei formele de savarina mici, punem...
Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi.
Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele.
Se da vasul la rece...
Nu am cantarit ingredientele, pentru ca nu exista cantitati fixe pentru aceasta mancare, trebuie doar sa fie si grasime, din care sa rezulte jumari si carne slaba, sau impanata cu grasime. Iar daca...
Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel.
Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot,...
Vinetele se coc pe flacara de la aragaz.Se intorc pe toate partile si cand coaja se va innegri le vom pune intr-un bol cu apa.Astfel ele se vor curata mai repede.
Curatam vinetele de coaja si le...
Se spala pieptul de pui se scurge de apa intr-un prosop de hartie, se taie fasii si apoi bucati pentru frigarui.
La blender se pun verdeturile si se toaca, se adauga uleiul de masline, zeama de...
Savarine: Intr-un vas punem faina si ouale.
In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.
Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale....
Legumele se curata se spala si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa .
Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati .
Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia de...
Muschiul de porc il crestam si il condimentam,il lasam 1 ora cu condimentele pe el.Cartofii taiati mai mari unsi cu ulei ,condimentati cu sare,piper si cimbru si ii lasam si pe ei 1 ora.Sunca o...
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pâna au stat „băţ”. Apoi am început sa adaug zaharul câte o lingura. Am...
Pieptul de pui se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL,...
Ciocanelele de pui se spala, se ususca cu un servet de hartie si se cresteaza cu cutitul din loc in loc. Se face un amestec din zeama de lamaie, ulei de masline, usturoiul ras pe razatoare,...
Într-o crăticioară punem la ars 250g zahăr. În altă crăticioară punem restul de zahăr (250g) cu 250 ml apă și punem pe foc până se topește zahărul. Când s-a...
Legumele se curata si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute.
Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga afumatura si fasolea verde...
Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat...
Modul de preparare al aluatului il gasiti aici.
Impartim aluatul in doua parti egale pe care le vom intinde pe rand pe dosul unei tavi(eu am folosit o tava de 24/38 cm, dar se poate intinde...
Pentru astazi am ales
Ciorba greceasca de pui
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Chiftelute in sos picant de rosii
Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea...
Cranţ cu alune
Topim zaharul intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind...