Ciorba radauteana

de Merisor in Ciorbe, 5 Apr 2014 | 55099 vizualizari

 

Am tot vazut aceasta ciorba preparata de multi bucatarasi asa ca a sosit timpul sa fie preparata si in bucataria mea. Eu nu am folosit doar piept de pui ci am pus un pui de curte mai micut si mai slabut. A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de curte
  • 4 l apa
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 2 ardei(de la congelator)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 foi dafin
  • 6 graunti de usturoi
  • 200 gr smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare.

Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.

Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca sau le vom trece prin razatoarea mare.

O ceapa si 1/2 morcov le vom opri pentru a le cali in putina grasime, iar restul legumelor tocate le vom adauga in vasul cu ciorba in momentul in care incepe sa se patrunda putin carnea, la testul cu furculita.

Adaugam si foile de dafin.

Usturoiul il vom curata si il vom pisa cu putina sare, apoi vom adauga peste el otetul.

Smantana o vom amesteca cu galbenusurile de ou si cu faina.

Cand legumele sunt suficient de patrunse vom lua putina grasime din ciorba, cu ajutorul unui polonic si vom cali in ea morcovul ras si ceapa tocata, pe care le-am separat la inceput de restul legumelor.

Adaugam legumele calite, in ciorba si odata cu ele, usturoiul amestecat cu otetul.

Lasam sa fiarba 5-6 minute, apoi vom adauga putina zeama peste amestecul de smantana, galbenusuri si faina, vom dilua acest amestec si il vom adauga treptat in ciorba, amestecand continuu cu o spatula pentru a nu se forma cocoloase.

Gustam ciorba si adaugam piperul si sare daca mai este nevoie.

Mai lasma ciorba pe foc aproximativ 5-10 minute.

Tocam patrunjelul marunt si il vom adauga in ciorba dupa stingerea focului.

Este o ciorba foarte buna, usor picanta si acrisoara.

TIPS-URI

1

Foile de dafin se vor inlatura din ciorba dupa 15-20 de minute de fierbere pentru ca devin amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare