Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)

de mihaelar63 in Supe, 13 Noi 2013 | 10785 vizualizari

 

Avantajul de a trai intr-un orasel este ca mergand la piata poti sa cumperi legume proaspete de la mici producatori agricoli . Cand am vazut gulioarele fragede pe taraba la nenea din Mihai Viteazul mi-am zis ca e vremea ca acestea sa se umple si sa aterizeze intr-o supa . Bineinteles cu smantana ca asa ii sta bine unei supe din Ardeal . Am invatat sa prepar aceasta supa de la mama mea , si cum nu mai o facusem demult timp , pentru conformitate am sunat-o pe matusa . M-am bucurat sa constat ca modul de preparare era identic .

 

INGREDIENTE

  • 8 gulioare
  • 500 gr carne tocata amestec vita+porc
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri mari orez
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingura faina alba
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • sare
  • piper alb
  • 200 ml smantana 50 ml ulei
  • marar verde
  • cimbru verde
  • codite de ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gulioare umplute (ca la Cluj):

Se curata si se spala legumele .

O ceapa taiata marunt si morcovul rondele se calesc usor in ulei, intr-o oala si se adauga 3 l apa si putina sare .

O ceapa taiata marunt se caleste  in tigaie cu orezul pana devine sticloasa. Se trage tigaia  de pe foc si se amesteca cu carnea, sare, piper, pasta ardei, codite de ceapa verzi si ou.

Guliile curatate se scobesc cu ajutorul unei lingurite si se umplu cu compozitia din carne. Presarati putina faina pe deasupra guliilor umplute .

Puneti guliile umplute in oala ce clocoteste si dati focul la jumatate .

Daca a mai ramas compozitie de carne formati mici perisoare pe care le puneti la fiert .

Fierbeti supa 30 minute la foc potrivit (daca clocoteste prea tare este risc de a se "goli" guliile.

Dregeti supa cu smantana diluata cu zeama calda si serviti cu marar si cimbru verde .

TIPS-URI

1

Guliile le puteti scobi cu ajutorul unei lingurite. Doar sa fie de inox ,, adevarat '' sa nu se indoaie :)))

2

Pentru ca gulia contine multa vit C nu e nevoie a se acri suplimentar .

3

Se pot prepara si scazute . In acest caz folositi mai putina apa si la smantana adugati o lingura de faina alba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]