Pariziene cu mere caramel

de madi_marin in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 12786 vizualizari

 

Ceva dulce, bun şi uşor de făcut!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere mari
  • 150 g zahăr
  • scorţişoară praf
  • 500 g făină
  • 1 cubuleţ mic de drojdie proaspătă
  • 70 g zahăr
  • 280 ml lapte
  • 50 g unt/margarină
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 1 gălbenuş şi 2 linguri de lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere caramel:

Se spală merele, se curăţă de coajă şi miez şi se taie cubuleţe. Cele 150 g zahăr se caramelizează cu câteva picături de apă. Într-un vas de cuptor se pune caramelul lichid şi deasupra se repartizează cubuleţele de mere presărate cu scorţişoară. Se dă vasul la cuptorul încins până ce merele s-au înmuiat. Se lasă să se răcească puţin apoi se fac piure cu ajutorul mixerului vertical.

Între timp se face aluatul pentru pariziene : se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în 60 ml lapte cald. Se lasă maiaua nla crescut. Se cerne făina într-un vas încăpător, se amestecă cu restul de zahăr, cu untul/margarina topite, esenţa de vanilie, laptele rămas şi un praf de sare, apoi se adaugă maiaua şi se frământă aluatul cam 10 minute. Dacă se lipeşte de mâini se mai adaugă un pic de făină. Se pune la crescut 30 de minute.

Se împarte aluatul în bile de 50-60 de g fiecare. Se întinde fiecare în foaie ovală care se taie fâşii potrivit de subţiri până la jumătate. Pe cealaltă jumătate netăiată se pune piure de mere şi se dă forma unui rulou cu franjurii la suprafaţă.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun rulourile unse cu gălbenuş frecat cu lapte. Se poate presăra zahăr deasupra. Se coc la foc micuţ pentru 25 de minute sau până se rumenesc frumos, dar atenţie să nus e ardă dedesubt.

Se servesc ca atare sau pudrate  cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere