LC

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 29.03.2012

RETETE168
PRIETENI168
Retete / Dulciuri

Tarta cu mure si kiwi

In Prajituri la 25 Iul 2012

Pentru aluatul de tarta procedam astfel: cernem faina, apoi adaugam untul bucatele , sarea si zaharul si amestecam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Apoi batem oul si adaugam peste aluat impreuna cu lingurita de apa si framantam bine bine. Il punem intr-o folie alimentara si il...

Placinta cu branza

In Dulciuri la 21 Iul 2012

Am impartit aluatul in doua parti si l-am intins de marimea vasului in care am preparat placinta ( vasul rotund de yena).  Branza o dam prin razatoare, adaugam cele 4 oua, zaharul vanilat, zaharul, stafidele , esenta si amestecam . Ungem vasul cu ulei, punem prima foaie, compozitia si ultima...

Pudding cu dulceata de visine

In Dulciuri la 3 Iul 2012

Punem laptele pe foc. Amestecam praful de budinca cu zaharul pudra impreuna cu 3-4 linguri de lapte. Apoi turnam in vasul de pe foc, amestecand cu telul pana ce se ingroasa si va da un clocot ( sa avem grija sa nu se lipeasca). Pregatim castronelele pe care le umezim cu putina apa si turnam...

Tort "Amandina" cu cirese

In Torturi la 30 Iun 2012

Pentru blat procedama stfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare; dupa ce se inataresc adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi galbenusurile frecate cu uleiul si apa si amestecam usor; urmeaza faina si cacaua pe care le-am cernut; reteta originala spune ca trebuie sa folosim un vas...

Mere coapte

In Dulciuri la 18 Iun 2012

Spălăm merele și îndepărtăm cotorul cu ajutorul unui cuțitaș. Într-un bol amestecăm toate ingredientele, mai puțin mierea și untul. Punem merele într-un vas de iena ( am folosit eu) și umplem fiecare măr cu amestecul obținut. Adăugăm câte o bucățică de...

Cornuri cu finetti si rahat

In Dulciuri la 12 Iun 2012

Punem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte puțin). După ce am încorporat toate ingredientele adăugăm ouăle și frământăm...

Brânzoaice

In Dulciuri la 1 Iun 2012

Punem făina într-un castron. Încălzim apa ( să fie călduță, nu fierbinte). Facem o găurica și pregătim maiaua( punem praful de sare, zahărul, zahărul vanilat  drojdia, coaja de lămâie și apă puțin câte puțin și fărâmițăm bine drojdia ,...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 30 Mai 2012

Am lăsat foile sa se decongeleze. În pachet au fost 10 foi pe care le-am împărțit în 5 părți a câte două foi fiecare și am procedat astfel: am uns cu ulei, am adăugat merele pe care le-am stors bine de zeamă (împărțiti compoziția astfel încât...

Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos

In Dulciuri la 27 Mai 2012

Preparăm siropul într-o olicică mai mare ( încât sa însiropăm bine bine tot blatul, cataiful absoarbe mult sirop...să fie cât mai dulce că e mai bun, deci puneți atâta zahăr cât considerați și gustați). Eu am însiropat blatul cu ajutorul...

Tarta cu capsuni

In Prajituri la 20 Mai 2012

Făina se pune într-un vas și în mijloc se face o găurică unde punem oul. Apoi adăugăm untul, sare și nuca și frământăm bine de tot. Facem o bilă și o lăsăm al frigider pentru 3-4 ore. Ungem forma de tartă cu unt și cu ajutorul degetelor întindem aluatul pe...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 20 Mai 2012

Se fierb zahărul cu apa. Când ajunge la punctul de fierbere mai lăsăm 5 minute și luam de pe foc. Adăugăm esența și untul ( la temperatura camerei), apoi laptele praf și cacaua și amestecăm bine bine cu telul. După aceea aruncăm si alunițele , nucile sau orice altceva....

Eclere dezordonate

In Prajituri la 17 Mai 2012

Apa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu am făcut bășică la deget de la al meu :)) ). După ce se răcește punem ouăle unul câte...

Tartă cu lămâie și bezea

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Într-un bol se pune făina, zahărul pudră, sarea și untul tăiat bucățele. Amestecăm pînă fărâmițăm bucățelele de unt. Apoi adăugăm gălbenușul și laptele și frământăm  . Va avea un aspect de biscuite fărâmițat. Facem un guguluf din aluat...

Chec simplu cu cireșe

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Batem albușurile spumă cu un praf de sare după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce obținem bezeaua. Apoi adăugăm gălbenușurile și amestecăm ușor. Punem uleiul, amestecăm și apoi făina. Praful de copt îl stingem în puțin oțet și...

Chec simplu cu cacao

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Batem albușurile spumă cu praf de sare, după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce albușurile nu se vor mai desprinde de pe fundul castronului. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecam ușor. Apoi încorporăm făina, uleiul și praful de...

Brioșe sau mini chec aș zice eu

In Prajituri la 8 Mai 2012

Am mixat ouăle, zahărul vanilat și zahărul timp de 5 minute. Am adăugat uleiul puțin câte puțin până s-a încorporat, mixând în continuare. Apoi am adăugat făina si praful de copt plus adaosurile , ce am găsit prin casă ( nucă de cocos, bobițe de...

Ruladă de căpsuni

In Prajituri la 6 Mai 2012

Pentru ruladă mixăm gălbenușurile cu zahărul și uleiul pînă se topește zahărul. Separat batem cele 4 albușuri cu un praf de sare. Adăugăm treptat făina amestecată cu cacao și apoi albușurile bătute spumă și amestecăm. Punem o foaie de copt în tava de la aragaz și...

Căpsunici cu ciocolată

In Dulciuri la 29 Apr 2012

Este important ca gustoasele căpșuni să aibă codițe pentru a le putea manevra ușor. Le spălăm și le punem pe un șervet la scurs. Între timp topim ciocolata separat la baie de aburi sau în  cuptorul cu microunde ( eu am folosit cuptorul..și am lăsat-o circa 50 de...

Brioșe cu căpșuni

In Prajituri la 27 Apr 2012

Am amestecat ouăle împreună cu zahărul, iaurtul, esența și zahărul vanilat până ce s-a topit zahărul. Făina și praful de copt le-am amestecat și le-am adăugat în compoziția lichidă a brioșelor amestecând bine bine. Turnăm aluatul în formele de brioșe...

Mini eclere

In Dulciuri la 25 Apr 2012

Pentru cremă am procedat astfel : am spart ouăle și le-am bătut bine cu telul. Apoi am adăugat zahărul tos împreună cu zahărul vanilat și am amestecat până s-a topit, după care făina amestecând cu telul pentru a se îngloba și laptele. Am pus-o pe foc...

Sufleu de ciocolată

In Dulciuri la 23 Apr 2012

Am dat ciocolata prin răzătoare și am separat gălbenușurile de albușuri.Mi-am pregătit vasele de ceramică astfel: le-am uns cu unt și le-am tapetat cu pesmet. Am bătut albușurile spumă și le-am lăsat deoparte. Am cernut făina și cacoa într-un vas. Am pus pe focul mic o...

Cozonac pufos!

In Dulciuri la 14 Apr 2012

Laptele și zahărul l-am pus la încălzit. Între timp într-un vas adânc am pus făina, iar într-o parte drojdia pe care am fărâmițat-o. Am luat laptele de pe foc și am turnat puțin câte puțin peste drojdie , făcând astfel maiaua. Am lăsat...

Pască cu brânză

In Dulciuri la 14 Apr 2012

Pentru aluat am procedat astfel : am pus făina într-un castron și am făcut o găurică în mijloc după care am adăugat drojdia, zahărul, coaja de lămâie, gălbenușurile, untul topit, apa călduța și laptele călduț și sarea...după care frământ bine bine timp...

Prăjitură cu cremă ganache

In Prajituri la 14 Apr 2012

Pentru prepararea blatului procedăm astfel : separăm albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile le vom freca cu zahărul până ce acesta se topește ( eu l-am preferat pudra să îmi ușureze munca). Separat am bătut albușurile cu un praf de sare până s-au întărit....

Muffins cu banane

In Dulciuri la 8 Apr 2012

Într-un vas am amestecat făina, zahărul,scorțișoara, zahărul vanilat, praful de copt, bicarbonatul, sarea. Separat am pasat bananele până am obținut un piure. Peste acesta am adăugat ouăle bătute, untul topit și răcit și esența și le-am omogenizat bine de tot. Cu...

Clatite pufoase reteta

In Dulciuri la 7 Apr 2012

Clatite pufoase reteta Am bătut laptele cu ouăle, zahărul vanilat, esența și coaja de lămâie bine bine...după care am adăugat treptat făina. Eu am folosit cam o lingură de ulei pe care am pus-o în compoziție pentru că are mamaia o tigaie bună și nu e necesar uleiul :)

Orez cu lapte

In Dulciuri la 5 Apr 2012

Am spălat bine orezul. Am pus jumătate din cantitatea de lapte la fiert. Am adăugat orezul, coaja de lămâie, esența...am lăsat la fiert cam 10 minute după care am adăugat restul de lapte. După ce s-a fiert bobul de orez am adăugat zahărul și am lăsat să dea un clocot. Apoi am...

Negresă supercicolatoasă

In Prajituri la 3 Apr 2012

Am separat albușurile de gălbanușuri. Untul l-am frecat cu zahărul bine bine dupa care am adăugat cele 4 gălbenușuri unul câte unul. Apoi am cernut făina și cacaoua și le-am pus în compoziție împreună cu praful de copt, apoi iaurtul și ciocolata pe care am dat-o...

Prăjitură cu cremă de ciocolată

In Prajituri la 2 Apr 2012

Pentru blat: Spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu zahărul până ce acesta se topește. Albușurile le batem separat cu un praf de sare până se întăresc. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecăm încet cu...

Crema mascarpone cu lamaie

In Dulciuri la 2 Apr 2012

Una dintre lămâi se decojește,  iar coaja se taie feliuțe subțiri. Lămâia decojită și încă una se storc, iar a treia se taie felii subțiri. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul până ce se obține o cremă și se amestecă cu mascarpone, care se adaugă...

Afisate 61 - 90 din 101 retete    

Postari recente

publicat la 06.11.2013

Rawscovele

publicat la 09.10.2013

Spaghete cu pui

 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]