Sunt tare fericită că a ieșit perfectă și nu s-a fărâmat deloc!
Am separat albușurile de gălbanușuri. Untul l-am frecat cu zahărul bine bine dupa care am adăugat cele 4 gălbenușuri unul câte unul. Apoi am cernut făina și cacaoua și le-am pus în compoziție împreună cu praful de copt, apoi iaurtul și ciocolata pe care am dat-o prin răzătoare.
Separat am bătut albușurile spumă cu un praf de sare și o lingură de zahăr. Le-am încorporat în aluat, amestecând cu o lingură de jos în sus.
Kiwi-ul l-am tăiat felii și le-am așezat în tava pe care am uns-o bine cu unt la 1 cm distanța unul de altul. Compoziția obtinută am răsturnat-o peste kiwi și am introdus tava la cuptor. De frică să nu mi se lipească...am lăsat focul mic ( și sub tava cu aluat am pus tava de la cuptor plină cu apă)..durând astfel 1 oră prepararea desertului.
După ce scoatem tava din cuptor o lăsăm să se odihnească puțin , după care răsturnăm blatul pentru a se vedea fructele.
1
puteți pune vișine, cireșe, caise etc în loc de kiwi
2
ar merge perfect și cu un sos de fructe de pădure
3
dimensiunea tăvii : 24x20x3,5 cm