Dulciuri cu Georgiana

4

Bucataras
grozav

CRAIOVA

Bucataras din 20.04.2015

RETETE297
PRIETENI217
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv ochelari din foietaj cu carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2019

Am intins aluatul foietaj si l-am taiat bucati late cat doua palme. Am asezat carnaciorii in partile laterale ale foietajului si am rulat dinspre margini spre mijloc concomitent cu ambele parti pana s-au unit. Am format un rulou cu doi carnaciori in mijloc. Am taiat felii late cat un deget pe...

Aperitiv bruschete cu zacusca

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2019

Ungem fiecare felie de paine cu unt moale. Peste unt intindem un strat subtire de zacusca de vinete. Peste zacusca presaram din belsug cascaval ras. Asezam feliile intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins pentru 7-10 minute, pana se gratineaza...

Aperitiv oua umplute cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2019

Am fiert ouale, le-am decojit si le-am taiat pe jumatate. Am pasat avocado, am adaugat peste el putina zeama de lamaie. Peste avocado pasat am adaugat galbenusurile fierte, o ceapa rosie mica tocata marunt, sare si 2 linguri crema de branza. Am omogenizat compozitia si am umplut jumatatile...

Aperitiv chec cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2019

Mixam untul moale cu sarea si piperul. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam smantana, cascavalul si faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam spanacul proaspat spalat, uscat si tocat. Ungem cu unt o tava termorezistenta, adaugam compozitia, mai presaram...

Aperitiv cartofi surpriza

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2018

Am curatat cartofii de coaja, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert. Am pregatit un piure din cartofi, sare, unt si laptele caldut. Am amestecat piureul cu pesmetul, smantana, mozzarella rasa, rozmarinul, praful de usturoi si patrunjelul. Am folosit formele de briose de aluminiu pe care...

Aperitiv ciabatta cu unt si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2018

Am amestecat untul moale cu patrunjelul tocat, usturoiul pisat, sarea si piperul. Am taiat ciabatta cuburi, dar nu am strapuns pana jos. Am introdus amestecul de unt in toate taieturile si peste toata coaja. Am asezat felii de mozzarella in toate locasurile create. Am asezat ciabatta...

Aperitiv turtite cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2018

Am pregatit maiaua din drojdie, o lingurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca. Intr-un vas punem faina, adaugam maiaua crescuta, apa calduta si putina sare. Amestecam usor, apoi framantam putin. La sfarsit adaugam si uleiul si framantam...

Aperitiv rasucite cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2018

Am intins aluaturl decongelat, am presarat branza rasa pe toata suprafata. Am indoit aluatul pe jumatate, adica am pus o jumatate de aluat peste cealalta jumatate. Am portionat aluatul in fasii inguste, am rasucit fiecare fasie, am asezat fasiile intr-o tava cu hartie de copt, le-am uns cu ou...

Aperitiv placintele cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2018

Punem spanacul intr-o strecuratoare la scurs. Pentru aluat cernem faina intr-un vas. Amestecam drojdia uscata cu apa calduta si putin zahar. Facem o adancitura in faina si punem amestecul de dojdie, chefirul, oul, uleiul si sarea. Framantam putin aluatul, apoi lasam sa creasca 20 de minute....

Aperitiv tarta rapida

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2017

Mixam ouale, apoi adaugam pe rand uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitia de oua. Adaugam sunca taiata cuburi, mozzarella rasa si spanacul crud maruntit. Condimentam dupa gust si punem compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt....

Aperitiv placinta impletita cu carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2017

Am intins o bucata de aluat decongelata si am taiat-o fasii. Am impletit carnaciorii printre fasiile de aluat. Iintr-o tava in care am pus hartie de copt, am asezat a doua bucata de aluat pe care am intepat-o din loc in loc. Peste aluat am presarat ardeiul taiat betisoare, apoi frunzele de...

Aperitiv briose cu dovlecel si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2017

Mixam ouale, adaugam laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, mozzarela rasa si dovlecelul ras si stors de zeama. Condimentam cu sare, piper si oregano. Punem compozitia in formele de briose si decoram fiecare briosa cu felii de carnaciori. Introducem tava in cuptorul incins,...

Aperitiv spirale cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2017

Am intins aluatul foietaj, l-am uns cu ou batut, am presarat mozzarella rasa si patrunjelul tocat. Am rulat aluatul, apoi am taiat ruloul format in felii late de un deget. Am asezat spirale in tava cu hartie de copt, le-am uns cu ou batut si am introdus tava in cuptorul incins, pentru 10-15...

Aperitiv cu spanac si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2017

Intindem aluatul, apoi decupam discuri. Pe fiecare disc, asezam frunze de spanac spalate si uscate. Peste spanac, presaram mozzarella rasa. Indoim fiecare disc pe jumatate si lipim colturile. Asezam apoi in tava, discurile lipite unul langa celalalt, pana umplem toata tava. Ungem cu ou...

Aperitiv saratele cu mix de branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2017

Taiem cubulete untul rece, adaugam mixul de branza, sare si faina si framantam usor cu mana, adaugand cate o lingura de otet, una de apa. Amestecam bine toate ingredientele, apoi  invelim aluatul in folie alimentara si il introducem la rece, pentru cateva ore sau peste noapte. Eu l-am si...

Aperitiv mini tarte

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Eu am avut o bucata de aluat proaspat de la Lidl. Am taiat aluatul in patratele, feliile de muschi in triunghiuri si rosiile in sferturi. Am asezat bucatile de aluat in formele de briose, apoi triunghiurile de muschi, mix-ul branza rasa, cate un ou de prepelita si feliute de rosii cherry....

Aperitiv chec

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2017

Mixam ouale spuma, cu sarea si piperul. Adaugam untul topit, apoi smantana si faina amestecata cu praful de copt,mixand in continuare. Adaugam si cascavalul ras, ceapa verde si ardeiul taiate marunt, amestecand cu o lingura. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in...

Aperitiv placinta cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2017

Amestecam branza rasa cu cele doua oua, zaharul si zaharul vanilat. Asezam aluatul decongelat pe o planseta. Decupam discuri de aluat cu ajutorul unui pahar. Asezam cate o lingurita din compozitia de branza pe fiecare disc. Indoim fiecare disc pe jumatate si apoi lipim colturile si le...

Aperitiv spirala cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2017

Pentru inceput, pregatim spanacul. Eu am avut congelat si l-am lasat sa se decongeleze, apoi l-am calit putin. Am amestecat spanacul cu cascavalul si branza rase, pesmetul si un ou. In functie de cat de sarata este branza, mai adaugam sau nu, sare. Taiem aluatul in fasii subtiri pe partea mai...

Aperitiv cu ficatei

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2017

Spalam bine ficateii de pui, apoi ii fierbem. Taiem marunt ardeiul si patrunjelul. Amestecam bine ouale, adaugam ficateii taiati bucatele, ardeiul, faina, pesmetul, condimentele si patrunjelul. Eu am pus compozitia in formele de briose, dar se poate coace si ca un chec.  Introducem...

Aperitiv placinta cu bacon si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2017

Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem felii subtiri. Intr-un vas, asezam feliile de bacon, jumatate in vas, jumatate in afara vasului. Peste feliile de bacon, asezam alternativ, straturi din feliile de cartofi, trecute prin ou batut cu sare si piper si straturi de branza rasa. Eu am avut...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2017

Spalam spanacul si il lasam sa se usuce. Intindem foaia de aluat. Peste aluat, asezam uniform frunzele de spanac, apoi branza rasa. Rulam si apoi feliem ruloul. Asezam feliile de rulou in tava cu hartie de copt si, cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare bucata cu ou batut. Introducem tava...

Cuiburi de cartofi cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2017

Dam cartofii pe razatoare, ii stoarcem putin, ii amestecam cu 2-3 linguri de ulei, rozmarin, sare si piper. Ungem cu ulei forma de briose, apoi asezam cate o lingura din cartofii rasi. Presam usor. Introducem tava la cuptor, pentru 6-8 minute. Scoatem tava din cuptor si presaram mozzarella...

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2016

Mai intai, indepartam coditele ciupercilor. Le spalam si le tocam marunt. Tocam marunt si prazul. Punem pe foc prazul si coditele impreuna cu uleiul si cateva linguri de apa. Lasam pe foc pana scade apa. Lasam sa se raceasca putin compozitia, apoi adaugam mozzarella si oul. Intre timp,...

Biscuiti sarati

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2016

Am frecat putin untul. Am adaugat cascavalul si branza rase, sarea, smantana si apoi faina amestecata cu praful de copt. Am introdus aluatul 15 minute la rece. Pentru amestecul de condimente, am folosit cate o jumatate de lingurita de oregano, maghiran, busuioc si rozmarin. Am intins...

Budinca de dovlecei cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2016

Curatim dovleceii si morcovul si ii dam pe razatoare. Dovleceii pe razatoarea mare, morcovul pe razatoarea mica. Cascavalul il dam pe razatoarea mica. Batem ouale su sare si boia dulce, adaugam dovleceii, morcovul si cascavalul ras. Ungem cu unt un vas termorezistent si presaram putin pesmet,...

Budinca de dovlecei cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2016

Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele. Dam pe razatoare si branza telemea.Eu am avut telemea de oaie. Am folosit razatoarea mica, dar se poate folosi si cea mare. Intr-un bol amestecam bine cele 5 oua cu uleiul, adaugam...

Covrigei graham

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2016

Am pus faina graham si faina alba intr-un vas. Am adaugat sarea, margarina si drojdia framantand usor cu mana. In timp ce framantam am adaugat treptat si apa si la sfarsit vinul.Am omogenizat bine. Nu am lasat aluatul la dospit pentru ca ma grabeam, asa ca am apris focul in cuptor , am...

Saleuri

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2016

Amestecam faina cu cascavalul ras. Adaugam treptat margarina, otetul si apa  framantand usor cu mana. Dupa ce amestecam bine toate ingredientele intindem coca pe o planseta apoi o rulam. Invelim ruloul in folie alimentara si introducem la rece pentru cateva ore. Eu l-am lasat la rece pana a...

Cosulete cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2016

Lasam aluatul sa se decongeleze.Tocam rondelele de spanac congelat si le punem pe foc impreuna cu  untul.Lasam pe foc pana scade tot lichidul. Batem ouale si le amestecam cu telemeaua si branza Edamer rase. Adaugam si spanacul calit. Taiem patratele din aluatul decongelat. Asezam fiecare...

Afisate 1 - 30 din 52 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]