DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI143
Retete / Aperitive / Garnituri

Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2013

Prima dată se face o mămăliga, în care se pune şi ceapă: - se pun la fiert circa 1.5 L apă; - se adaugă 1 lgţ sare, 50 g unt şi 2 cepe tocate mărunt; - după ce dă în clocot apa, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu permite...

Omletă cu jumări, ceapă şi oregano

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2013

  Se bat ouăle, se adaugă oregano, piper şi sare.  Jumările şi ceapa se trag într-o tigaie, fără altă sursă de grăsime. Se toarnă ouăle deasupra iar după ce omleta s-a închegat bine se întoarce precum o clătită. Se serveşte cu brânză,...

Untură de porc aromată, tartinabilă

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2013

Grăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei. Ceapa, usturoiul şi chili se  toacă foarte mărunt. Se amestecă untura cu ceapă, usturoi, chili, rozmarin, cimbru,...

Omletă cu ardei, ceapă şi brânză de capră

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2012

Se încinge tigaia, se pune untul şi un strop de ulei de floarea soarelui, se căleşte 1-2 minute ceapa, apoi se adaugă ardeii. Se amestecă ouăle cu brânza, oregano, sare (după gust) şi piper proaspăt măcinat.  Se toarnă peste legumele uşor călite.  Se...

Omletă cu telemea de capră şi şuncă de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2012

Obişnuiesc să spăl ouăle înainte de a le găti. Se bat ouăle, se adaugă laptele, smântâna, telemeaua tăiată mărunt, condimentele (oregano, busuioc, sare - dacă e necesar, piper).  Se încinge tigaia, se unge cu unt. Se toarnă ouăle în tigaie,...

Saleuri cu susan din foietaj - de post

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2012

  Se decongelează aluatul, se taie (L x l - 6 cm x 1 cm), se presară susan. Saleurile se pun în cuptorul bine încălzit, timp de 15-20 minute. PS. Merge și-o bere, așa-i? :D Poftă bună!    

Orez sote cu legume în stil chinezesc (de post)

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2012

Se fierbe orezul în apă cu sare (1 parte orez, 2 + 1/2 părți apă). Se strecoară, se trece sub un jet de apă rece. Se pune de-o parte până se fac legumele. Se călește ceapa, se adaugă ghimbirul, morcovii, dovleceii, vinetele, ardeii, sosul de soya, iar la final orezul...

Tartine cu icre de crap și hering

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

Într-un bol se mixează cele două tipuri de icre și se adaugă câte puțin ulei de floarea soarelui până se obține o pastă.  Se adaugă apoi oțetul iar mai apoi 1-2 linguri apă minerală, astfel icrele devin albe și ”pufoase”. Se ung feliile de...

Pate de casă din ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

Se curăță foarte bine ficățeii (pielițe, etc), se spală și se pun la fiert;  - se adaugă ceapa tocată, condimentele (cimbru, foi de dafin, piper boabe, semințe de muștar, sare) și uleiul; se fierb 15-20 minute. Se scot ficățeii, condimentele (fără foi de dafin) și se...

Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2012

Se cerne făina într-un vas mare. În mijloc se pun: ouăle, smântâna, iaurtul, untul, drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă timp de 15 minute, acoperit, în loc cald. După 15 minute se omogenizează totul, se adaugă lapte călduţ cât să se formeze aluatul...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]