,, Mancare romaneasca "
Dupa festinul de sarbatori sau chiar atunci se cere o supa / ciorba mai acrisoara si nu foarte grea . Eu am ales sa prepar o zama din piept de pui - sa poata servi si mofturosii . I-am datun gust mai deosebit cu ardei copt marinat si am acrit cu zeama de la ardei si cu iaurt . Daca o preparati , garantez ca va fi pe placul oricui .
Aceasta zama am invatat sa o prepar de la mama mea . Iarna se mai foloseste carnea de porc . O fac cam de doua ori pe ana , asa , sa ne fie dor de ea !!!
INGREDIENTE
- 1 kg piept pui [ fara piele ]
- 2 morcovi
- 2 patrunjei radacina
- 2 tije telina verde Apio
- 1 ceapa galbena mare
- 1 ardei rosu
- 3 cartofi
- 3 ardei copti marinati
- 1 cana mazare verde-congelata
- 1 cana zeama de la ardeiul copt marinat
- 1 pahar mare iaurt grecesc
- 4-5 linguri ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
MOD DE PREPARARE RETETA Zama acra de pui cu ardei copt:
- Legumele se curata si se spala .
- Ceapa se toaca marunt . Telina verde se feliaza marunt .
- Morcovul , patrunjelul radacina si ardeiul rosu se taie cubulete .
- Pieptul de pui se taie cuburi mici . Cartofii se taie tot cuburi .
- Pentru inceput se calesc legumele [morcov, patrunjel , ceapa ] usor si apoi si cuburile de piept de pui . Sarati .
- Cand carnea de pui incepe sa se albesca se toarna 2 litrii de apa deasupra .
- Pentru a castiga timp la fierbere se poate pune apa fierbinte [ folositi fierbatorul pt apa ] .
- Dupa 10 minute se pun cartofi si mazarea , pentru ca acestea au nevoie de tim mai putin sa se patrunda .
- Cand toate legumele sunt patrunse , asta cam in 30 minute maximum , se aduga ardeiul copt maruntit si zeama acra de la ardei . Piparati .
- Gustati si sarati , acriti , piparati daca mai doriti .
- Inainte de servire amestecati pana se omogenizeaza iaurtul grecesc .
- Presarati pe deasupra patrunjel verde taiat marunt .
- Daca nu consumati toata zama la o servire , acriti cu iaurt doar cat se consuma .
- Puneti alaturi de zama acra ardei iuti verzi si ceapa verde .
- Pofta buna !!!!
TIPS-URI
1
Iaurtul gras grecesc cu 10% grasime inlocuieste cu succes smantana . Contine grasimi in numar mai redus si se omogenizeaza foarte bine in ciorba . Nu face cocoloase ca unele sortimente de smantana de proasta calitate .
2
Pentru a castiga timp la fierbere se poate pune apa fierbinte [ folositi fierbatorul pt apa ]Pentru marinarea ardeiului copt eu folosesc foarte putin zahar , aproape deloc . Asa ca nu este pericol sa fie dulceaga ciorba .
3
Nu aveti zeama de ardei copt , puteti folosi de la gogosar marinat .











































