Bab Gulyas

de Retete cu Margareta Cismasiu in Supe/Ciorbe, 26 Oct 2014 | 6678 vizualizari

 

Chiar daca e frig afara nu am rezizstat tentatiei si am pus de-un ceaun.Ne-am incalzit la foc ,dar cel mai mult ne-a incalzit mirosul si aroma acestui bab gulyas.Intr-adevar,la prepararea lui trebuie muuulta rabdare pentru ca trebuie sa fiarba incet,dar a meritat asteptarea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc proaspata,
  • 500 gr ciolan afumat,
  • 500-600 gr fasole uscata,
  • 2 cepe mari,
  • 2 ardei grasi rosii,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 pastarnac,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 telina mica,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 500 ml bulion,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute,
  • chimen,
  • cimbru,
  • foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bab Gulyas:

 Fasolea se spala de cu seara si se lasa sa se inmoaie in apa.Ciolanul se taie si se pune in apa la desarat.Carnea se taie cuburi apoi se toaca zarzavatul.Se pune ceaunul la foc cu un pic de untura.Se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca pana devine sticloasa.Se adauga ardeiul,morcovii,patrunjelul,pastarnacul,  telina si usturoiul.Cand zarzavatul s-a inmuiat se adauga carnea proaspata.Se lasa sa se caleasca pana isi schimba culoarea.Se adauga si bucatile de ciolan afumat.Se pune putina sare,piper,chimen,cimbru,boia.Tineti cont ca ciolanul este sarat,cand adaugati sarea.Se stinge cu bulionul apoi se completeaza cu apa.Se lasa sa fiarba la foc mic.Cand clocoteste,se adauga fasolea uscata.Se amesteca din cand in cand si se lasa sa fiarba.Daca e cazul, se completeaza cu apa fierbinte.

Carnea e fiarta atunci cand cade de pe os.Se scoate ciolanul si se curata de oase,se taie bucati potrivite si se pune din nou in gulyas.La final se potriveste gustul de sare si picant.Se presara patrunjel verde deasupra si se ia ceaunul de pe foc.

Se serveste cu ceapa,muraturi,ardei iute alaturi de  paine moale,de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bab Gulyas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulyasleves [ supa gulas ]