Zacusca de vinete picanta

de artistique in Zacusca, 28 Iul 2013 | 5892 vizualizari

 

Puteti sa serviti ca aperitiv zaccusca cu paine de diverse tiputi de paine si cu rosii cherry de diverse culori precum in imaginea postata.

P.S Rosiile de genul asta le-am luat de la Lidl .

Pofta buna ^^ !

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1,5 gogosari
  • 600 g ceapa
  • 500 g morcov
  • 500 ml ulei
  • sare de mare
  • piper boabe proaspat rasnit
  • curry
  • foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete picanta:

Spalati ardeii si vinetele si aveti grija sa le stergeti cu un prosop si abea apoi sa le puneti la copt.Dupa ce s-au copt le curatati bine de pielita.

Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot sau daca nu aveti robot ca sa fie fine la gust.

Incingeti uleiul (nu mult cantitativ)intr-o oala non-stick si adaugati ceapa; dupa ce sa inmuiat putin ceapa si are consistenta usor cristalina, adaugati morcovii si putina sare de mare.Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot si in final se adauga piperul si foi de dafin dupa gust si putin curry . Lasati la foc potrivit timp de 2 ore ( nu uitati cam din cand in cand sa verificati si sa invartiti continutul).

Cand compozitia este gata, adaugati in borcane .

Dupa ce se raceste zacusca, serviti-o pe paine ori de cate ori doriti.

 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa va sterilizati borcanele !!!!! Asigurati-va ca borcanele sunt cu sticla suficient de groasa ca sa nu cedeze la sterilizare

2

Nu uitati sa puneti borcanele cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura dupa ce le-ati umplut cu continut ca sa se aseze bine, dupa 5-10 minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei cu fasole