Zacusca de dovlecei

de Criss in Zacusca, 7 Aug 2015 | 4568 vizualizari

 

Azi am pregatit o zacusca de dovlecei, o reteta de sezon pe care am vazut-o la Gina Bradea - Pofta buna! si mi-a placut cum arata mai ales ca mie imi plac mancarurile cu legume, fara carne, in special vara. Eu nu am pregatit o cantitate foarte mare, pentru iarna ci doar o cantitate mai mica pentru consum imediat. Dar cu siguranta am sa mai fac pentru ca e foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -2 dovlecei mai mici
  • -2 cepe
  • -1 morcov
  • -3 ardei kapia copti
  • -1 vanata coapta
  • -1 catel de usturoi (eu l-am uitat pe masa :D)
  • -2 linguri ulei de masline (puteti pune si mai mult daca va place )
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita zahar
  • -1 foaie de dafin
  • -200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si se indeparteaza miezul cu samburi, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa deoparte 10 minute, apoi se storc. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga apa si se lasa sa fiarba innabusit, apoi se adauga morcovul ras si se mai fierbe 10 minute pana se inmoaie morcovul. Se adauga apoi dovleceii rasi si storsi, ardeii taiati cubulete mai mari sau mai mici (eu am lasat bucati mai marisoare), si vanata tocata cu cutitul. Se mai fierbe zacusca 10 minute amestecand si avand grija sa nu se prinda, apoi se adauga conserva de rosii de la SunFood, dar rosiile trebuie taiate cubulete daca folositi conserva cu rosii intregi. Se adauga sare si piper dupa gust si o lingurita de zahar care va taia din acidityatea rosiilor. Se adauga si foaia de dafin, pe care eu o las doar 10-15 minute la fiert, apoi o indepartez.Se fierbe zacusca pana se evapora apa, apoi se serveste rece cu paine proaspata. (Traiasca masina de paine :D.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de gogosari