Vols-au-vent plies

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2010 | 3620 vizualizari

 

Usor de facut si distractiv :) ... si foarte bune la gust, bien sur :P

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 200gr branza telemea rasa
  • 100gr crema de branza
  • sare
  • 2 oua
  • chimen
  • 1 galbenus+1lg lapte pt uns
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vols-au-vent plies:

Incalzim cuptorul la 210C. Pana cand se decongeleaza aluatul, pregatim umplutura.

Branza si crema de branza se amesteca bine cu ouale si chimenul. Apoi condimentam cu sare.

Aluatul se imparte in 3 pe lungime, apoi in 6 pe latime. Fiecarui patratel i se taie margini ca rama unui tablou, iar in doua din cele patru colturi opuse evitam sa taiem de tot. Din celelalte doua colturi taiate de tot, prindem rama si trecem o parte pe sub cealalta (le incrucisam).

Punem formele in tava tapetata, umplem si ungem cu amestecul de lapte+galbenus.

Tava se tine in cuptor pana cand se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Chimenul se poate inlocui cu alte condimente, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vols-au-vent plies" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pateuri cu branza