Visine pentru prajituri

de babi5 in Sirop / Compot, 17 Iun 2014 | 8268 vizualizari

 

Este o munca de chinez batran, daca nu ai ustensile mai moderne si mai rapide pentru indepartarea samburilor, dar merita munca migaloasa prestata fiindca iarna sunt tare bune la prajituri, sosuri si alte deserturi. Anul acesta visinile au fost multe dar foarte mici, deci munca a fost pe masuraaaa!

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata de visine de 10 litri (fara samburi)
  • 2 kg zahar
  • 2 plicuri conservant
  • 11 borcane de 450 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine pentru prajituri:

Prima data am spalat borcanele si le-am sterilizat in cuptor 10 minute. Apoi am pus visinele intr-un vas mai mare si am turnat apa peste ele (in caz ca au si "carne" sa iasa afara) Apoi am inceput sa scot samburii (care a durat vreo trei ore) Dupa ce am terminat am pus zaharul si conservantul peste, am amestecat bine si le-am lasat pana a doua zi, amestecind din cand in cand sa se topeasca zaharul bine. A doua zi le-am pus in borcane le-am etichetat si gata pentru camara. Siropul ramas se poate fierbe sau se poate pune la visinata. Visinele se pun in borcane scurse de zeama. Nu necesita nici un fel de sterilizare sau baine marie.

TIPS-URI

1

Sunt nemaipomenite la: inghetate, deserturi si sosuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

18.06.2014, 10:02

babi5 1

18.06.2014, 10:49

Rux drag iti multumesc pentru gonful tau bun , te imbratisez , nu prea bine piciorul arata tare urit mai am de tras

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]