Vinete umplute la cuptor

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2012 | 3874 vizualizari

 

Stiu ca exista mai multe variante de vinete umplute, dar asta este varianta mea!!! Sau una din ele!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 350 g carne tocata porc
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • 5 frunze busuioc
  • patrunjel verde
  • sare
  • siper
  • ardei iute pisat
  • 2 rosii mari
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca la foc mic.

Intre timp am pregatit vinetele: le-am spatat si taiat cotoarele. Le-am taiat pe jumatate si ajutandu-ma de o lingura, le-am scos miezul, apoi le-am presarat cu sare grunjoasa si le-am pus cu partea scobita in jos, pe un fund.


Miezul de la vinete l-am tocat marunt si l-am pus peste carne si ceapa, la calit. Am lasat pe foc pana s-au inmuiat toate. Am adaugat o lingura de bulion si frunzele de busuioc tocate. Am potrivit de sare (nu foarte multa ptr ca mai retin si vinetele), piper si fulgi de ardei. La final am pus patrunjelul tocat marunt.


Vinetele le-am spalat bine in apa rece, apoi le-am sters cu un servetel de bucatarie. Intr-o tava tapetata cu ulei am pus bucatile de vinete, pe care le-am umplut cu ametescul de carne. Deasupra am pus rondele de rosie. Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora.

Am papat cu gogosari in otet!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute