Vinete impanate la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2010 | 10209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (a cate aprox.400 g)
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare,piper macinat
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 300 g branza feta
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate la cuptor:

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala vinetele, se curata, apoi se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza adanc de 4 ori, pe exterior. Se separa usor marginile crestaturilor, se picura cate trei linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor.

Se unge o tava sau un vas termorezistent cu o lingura de ulei de masline si se pun in acesta jumatatile de vinete cu coaja in sus.

Se taie branza in felii, se aseaza pe o farfurie unele langa altele. Se curata usturoiul, se piseaza si se pune peste branza, apoi se pipereaza. Feliile de branza se infig in crestaturile din vinete.

Se stropesc vinetele cu uleiul de masline ramas, se baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Se pot servi alaturi de orez natur .

Se potriveste alaturi de sosul de ketchup cu smantana si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]