Vinete coapte in vas Zepter

de Irina in Mancaruri de legume, 8 Iul 2013 | 11580 vizualizari

 

O salata de vinete as manca in orice moment al zilei, asa mult imi place. Dincolo de nutrientii pe care ii au, vinetele sunt un ajutor de nadejde in lupta cu kilogramele in plus... :)
Am copt vinetele in vasul Zepter si sunt foarte incantata de gustul lor.

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • patrunjel tocat
  • ulei de samburi de struguri
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete coapte in vas Zepter:

Am spalat vinetele si le-am taiat in doua pe lungime.

Am pus jumatatile in vasul Zepter rece, am pus capacul si am pornit focul.

Cand acul indicator a ajuns in zona verde, am oprit focul, lasand vasul acoperit. Vinetele se coc in continuare. 

Cand vinetele s-au copt, am luat cu o lingura miezul si l-am pus intr-o sita la scurs.

Interesant e ca nu s-a facut deloc fum in bucatarie, iar vasul a fost foarte usor de curatat. 

Dupa ce s-au scurs bine, am mixat vinetele turnand treptat ulei de samburi de struguri.

Am tocat marunt ceapa si patrunjelul, le-am amestecat cu vinetele si am condimentat cu sare.

Am servit salata cu paine neagra, proaspat facuta si cu rosii.

Va spun doar ca au fost foarte gustoase si ca maine mai fac o tura...

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete coapte in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varză călită în vas Zepter