Vegeta naturala

de Sylvia in Muraturi, 11 Feb 2010 | 10422 vizualizari

 

Am avut in gand asta de multa vreme dar nu gasisem reteta potrivita. Gatesc mereu cu legume proaspete si ierburi aromate diversificate si inlocuiesc cat pot adausurile de legume artificiale gen Knorr sau Vegeta dar simteam lipsa lor la unele sosuri sau ciorbe. Trebuie sa ii multumesc Oanei ca ea mi-a arata ceva link-uri cu preparate de genul asta, din pacate nu am reusit sa fac inca si in forma deshidratata, cred ca trebuie ceva aparat special pentru deshidratat alimentele ca la cuptor s-au intarit prea tare.

 

INGREDIENTE

  • un ardei rosu mare,
  • un morcov,
  • 3 cepe mici,
  • o bucata de radacina de pastranac
  • o bucata de radacina de patrunjel
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta naturala:

 Am mixat bine cu minirobotul meu  toate legumele si le-am amestecat intr-un vas mai mare cu sare( aproximativ 3 linguri )  si 2 linguri de ierburi aromate uscate.

  Mi-au iesit trei borcanele mici ca si cel din imagine pe care le voi pastra la frigider ca sa fiu sigura ca se conserva bine. Au un gust deosebit si dau la sosuri aroma de care aveam eu nevoie , care nu se simte intotdeauna doar de la legumele proaspete fierte.  Sarea si faptul ca aromele se amesteca intre ele au un efect nemaipomenit, recomnad cu caldura reteta. Am incercat sa fac si o varianta cu legume uscate si facute pudra dar nu am reusit sa le maruntesc cum trebuie dupa ce le-am uscat in cuptor ca s-au intarit prea tare. Daca gasesc si alte variante o sa postez reteta deocamdata aveti vegeta mea naturala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta naturala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Adinuta 1

12.03.2010, 15:49

Sylvia, foarte buna reteta! felicitari pentru aparatul de deshidratat, am si eu in plan, chiar am cautat si in polonia sunt de tot felul, aici sunt foarte apreciate ciupercile uscate, care se fac in aparatul de deshidratat. Cred ca la cuptor nu merg uscate legumele, pentru ca oricat ar fi de mic focul, se coc. O idee ar fi pe calorifer. Dar daca ai gasit un aparat de des accesibil ca pret, o sa il folosesti si la alte retete, mai ales in zilele de post! Vei vedea ca e foarte util

nadina73 1

17.03.2010, 21:43

am incercat reteta e grozava

cory 1

09.09.2010, 15:15

eu de ce nu gasesc aici in italia patrunjel radacina???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet