Varză murată cu cârnați afumați

de Panacris in Porc, 9 Dec 2013 | 19348 vizualizari

 

Eeeeee, ăsta e un fel de mâncare super apreciat de Zmeii din dotare;) Mai ales că anul acesta avem în premieră varză murată, preparată integral de noi;) ( De la mic la mare:D)

 

INGREDIENTE

  • varză murată a la Panacris 1 bucată de cca. 3000 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • morcov 1 bucată măricică,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • cârnat de casă proaspăt afumat cca. 500 g,
  • ulei de floarea soarelui cca. 3 linguri,
  • cimbru,
  • mărar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion a la Panacris 500 ml,
  • apă rece.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză murată cu cârnați afumați:

Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la dinstuit în puțin ulei și apă. Între timp varza murată se toacă fideluță și se pune un pic la desărat în apă rece. La amestecul de ceapă și legume se adaugă cârnatul tăiat rondele de cca. 3 cm,  și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, semiacoperit. Apoi se adaugă varza murată, tăiată fideluță, se asezonează de boia, se adaugă bulionul și cca. 2000 ml apă, apoi se lasă la gătit, semiacoperit, cca. 30 de minute la foc mediu. Se servește ca atare cu pâine proaspătă sau mămăliguță!

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză murată cu cârnați afumați" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]