Varza murata

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 7 Noi 2016 | 7400 vizualizari

 

Varza murata este nemaipomenita servita cu friptura de porc, sub forma de salata, calita sau sarmalute.

 

INGREDIENTE

  • 21 verze albe (57 kg);
  • 40 l apa (dintre care 4 l se fierb);
  • 1,5 kg sare grunjoasa;
  • doi porumbi;
  • doua gutui;
  • o legatura de marar uscat cu seminte.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata:

Varza se curata de foile urate de deasupra, iar cotorul ei se scobeste si se umple cu sare grunjoasa. Se umple un butoi cu varza pana la jumatate, dupa care se adauga porumbii, gutuile si mararul uscat. Se adauga din nou varza pana cand se umple butoiul.

Se fierb 1,3 kg sare grunjoasa in 4 l apa pana cand se topesc aproape de tot, dupa care aceasta saramura se toarna fierbinte peste varza. Se completeaza cu apa rece pana cand se umple butoiul.

Cu ajutorul unui furtun, care se introduce in butoi, se sufla in apa pentru a se imprastia sarea o data la 2-3 zile timp de 1-2 saptamani sau pana cand se mureaza varza. La cateva zile dupa ce varza incepe sa se mureze, se mai completeaza cu varza doar in cazul in care nu a incaput in butoi de prima data. In acelasi timp, se mai ia din zeama din butoi pentru ca aceasta sa nu dea pe dinafara atunci cand este adaugata o noua varza. Se continua cu suflarea pe furtun pana cand se mureaza si varza nou-introdusa.

Este nemaipomenita servita cu friptura de porc, sub forma de salata, calita sau sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza rosie pentru iarna